Renault Scénic vs Citroën C4 Picasso: vi söker den bästa familjen Diesel

Renault Scénic vs Citroën C4 Picasso: vi söker den bästa familjen Diesel

Om du vill ha en familjebil dieselmotor med bra prestanda och låg förbrukning, Renault Scénic 1.6 dCi och 1,6 BlueHDI Citroën C4 Picasso de är två av de bästa alternativen. Vi mäter och ansikte.

Ett test Renault Scénic och Citroen C4 Picasso

Ett test Renault Scénic och Citroen C4 Picasso

Ett test Renault Scénic och Citroen C4 Picasso

Ett test Renault Scénic och Citroen C4 Picasso

Att förlora framträdande på minibuss med irruption av SUV, den nya Renault Scénic ligger i detta segment av mode och bort från Citroen C4 Picasso, hittills mest trogna exponent av ett koncept fram för att vara det bästa av välkända format.

Renault säger att uppfann minivan konceptet och, åtminstone i Europa, så det var med det första Espace. Också var en pionjär i att föra denna pragmatiska idé familjebil som små barn till kompaktsegmentet med sin första Scénic, så småningom prekursor en hel rad MPV många kommer från andra tillverkare. den Renault Scénic Han skrev manus om hur de bör vara dessa nya fordon och deras lösningar skapade dörrar inåt skolan. Individuell bak, multirregulables, glidande och även löstagbara säten; lådor under golvet, borden senare flygplanstyp och lika många lösningar var obligatoriska avgifter i hela sitt salt minibuss. På den tiden segmentet hotade också med konventionell bil, men i slutändan inte bli socialt fenomen i sig har varit SUV, som till stor del de har tagit över från dem i dag.

Renault Scénic: SUV minivan uttryck

den New Renault Scénic Han har täckt deras funktionella färdigheter under silhuett minibuss, men med vissa uttryck av SUV. Men du inte förväxla med Renault SUV Kadjar och var och en kommer att hänvisa dig vad de är. Men den höga höjden plattform för den nya Scénic och därmed lösa markfrigång att resa med viss nonchalans off-road; högre höfter (inklusive passagerare kommer att se Citroën C4 Picasso under axeln) och i synnerhet dess enorma 20-tums hjul (för alla versioner och ytbehandlingar), Ge både vissa färdigheter SUV, som en kraftfull staging. Men märkligt nog har han självuppoffrande vissa av de lösningar som gjorde det inre av Scénic Mecano oöverträffad modularitet och mångsidighet. För att undvika kritik av utrymmet ovanför det centrala torget, har de tre individuella säten fått ge vika för en 70/30 konfiguration.

Citroën C4 Picasso vs Renault ScénicCitroen C4 Picasso interiör fler kombinationer

På den motsatta sidan finner vi "valedictorian överträffat" den första Scénic, som alltid har varit Xsara Picasso och C4-serien Citroën. nu Picasso C4 överskrider det inre flexibilitet, som Det finns tre oberoende säten (Som såg förhållandet komplexiteten-användning upphörde också att vara löstagbar), med två stödpositioner (endast en Scénic), förutom den längsgående inställning, något som andra ville behålla Renault. Med detta har Citroën Det finns en liknande utrymme, om inte mer, med fler kombinationer att anpassa och rymma kupén hypotetiska olika användningsmöjligheter. Ja, i Scénic någon kommer att bli överraskad av den Renault baksäten är motoriserade, att frigöra och dra utan att lämna förarplatsen. Efter chanserna för belastning, Scénic erbjuder en tvåvånings trunk, intressant att skydda från nyfikna ögon. mycket intressant är den automatiserade grind (valfritt) Picasso, som de kan vara mycket hög i dessa format bil för att slå ner dem för hand.

Citroën C4 Picasso och Renault Scénic: så är inne

Inuti känns som utseende, rymlig och ljus och inte några praktiska detaljer (handskfack, lådor under golvet, etc.), som ingen annan format erbjuder. den bakre breddimension av Picasso skiner vid skulderhöjd för tre vuxna, som den benutrymme, Om knä når höjden av fällbord, som är obegripligt mycket påträngande i Scénic (5 cm förblir på den nivån).

i sidosäten Citroen C4 Picasso du känner dig flyttas mot dörrarna, något onaturligt, men du sitter bekvämt i dem. den Renault Scénic, även är högre plattform, är det lägre tak än tidigare och för att ge bra ståhöjd, trottoaren Den är lägre och du sitter med höft nedan knäna, och turism. Allt detta kan vara precis teori när du reser barn, den viktigaste destinationen för den här typen av bil, när då alla är komplimanger till varandra.

Framåt, Renault Scénic och Citroën C4 Picasso De är signifikant olika, om bara det centrala arrangemanget av klockor boxen (konfigurerbart) Citroen och Renault konventionell fördelning (även konfigurerbart). Jag har särskilt kände sig mer föraren i Scénic och mer "passagerare" i C4 Picasso. Central hantering av båda skärmarna och kräver därför utrustning som erbjuder lärande tills de assimilera hur de fungerar. den Renault Scénic Det sätter det något lättare med direkta fysikaliska kontroller för luftkonditionering, som försvåras av en växelspak lång guidad och ibland något oprecis.

Renault Scenic och Citroen C4 PicassoCitroën C4 Picasso och Renault Scénic: familjen komfort

Mycket har sagts om vad som kan dynamiskt påverka Opublicerade 195/55 R20 Renault Scénic, men är ett resultat av det hela som definierar din beteendeo. den Scénic är mycket stabil, fastare slitbanan och reagens riktning och flyttar C4 Picasso, utan halvtons engagemang för en -och mycket mjukare fjädring däck mer profil-. den Citroen mer filterhjul och i allmänhet kan du tolka det som bekvämare. I själva verket tror jag mer raffinerad på vanligt bacheo och vardagliga. Men att vara en stor rodador rak och mjuka kurvor, om vi tar ett starkt tempo slingriga tvåvägs vägar, den C4 Picasso klart märker sina gånger du stöd (Eftersom du vänder hjulet säten och researrangörer) och en större rulle i snäva svängar, Det är mer besvärligt att köra och under dessa omständigheter sina platser hålla lite. Där Scénic reagerar och stöder nästan omedelbart och det är enklare och mer dynamiskt mer stimulerande. och sätena är utmärkta. Det roliga är att lita på sitt starka stöd och snabb rikt, Scenic markerar du understyrning som inte verkar förekomma i C4 Picasso, men svänga mer och senare i stöd, en gång bosatte sig belöningar dig med en kurvtagning stängd högre.

dessa olika karaktärer de översänder sina motorer. den propeller 1,6 dCi 131 hk den Renault Det är mer kraftfulla och det verkar, men i allmänhet Renault Scénic (tyngre över 100 kilo i vår enhet) Inte betydligt snabbare än Citroën. Historiskt sett 1,6 dCi motor, som på den tiden var den mest kraftfulla 1,6 dieselmarknaden, har det haft en dålig första några varv något som förvandlas till kraftfulla som över 1500 rpm. För hans del, BlueHDI 120 hk 1,6 C4 Picasso du också sänder ytterligare förfining för ljud och en mycket linjär och trevlig svar från mycket låga varvtal.

Citroën C4 Picasso och Renault Scénic, tekniska data

mätning Citroen C4 Picasso 1.6 BlueHDI Shine Renault Scénic 1.6 dCi Energy Edition One
Motor (*) 1,560 cm3 / 4 cylindrar i rad 1598 cm3 / 3 inline
Effekt (*) 120 hk vid 3500 varv per minut 131 hk vid 4000 varv per minut
maximalt vridmoment (*) 30,6 mkg vid 1750 rpm 32,7 mkg till 01/07/50 rpm
0-100 km / t 10.21 s 10,46 s
0-1000 m 32,2 s 32,4 s
Real urban konsumtion 5,5 l / 100 km 5,8 l / 100 km
faktisk användning på väg 4,7 l / 100 km 5,0 l / 100 km
Real genomsnittlig förbrukning 5,0 l / 100 km 5,4 l / 100 km
Frenada 140-0 km / t 70,5 m 75,8 m
vikt 1,493 kg 1,601 kg
bagageutrymme 585/720 liter 530/680 liter
Rymd bakre ben 62-75 cm 61-77 cm
fram / bak bredd 147/143 cm 149/136 cm
Höjd min / max 92/100 cm 94/101 cm
priser 24.900 euro 26,765 euro

(*) Officiella data, resten, mätt genom det tekniska centret Highway.

Du kan också vara intresserad

– Kompakta familjebilar: som har bättre stam?

– Den spanska turist, mer last i bagageutrymmet semester

Adblock
detector