Test: Honda Civic 1,6 i-DTEC Sport, sport beats

Quickens pulsen, eftersom väntan för radikalen Type R, Honda Civic förnyar hela sitt sortiment med sportigare också färgämnen, särskilt i denna nya Sport versionen.

Test: Honda Civic 1,6 i-DTEC Sport, sport beats

Test: Honda Civic 1,6 i-DTEC Sport, sport beats

Test: Honda Civic 1,6 i-DTEC Sport, sport beats

Test: Honda Civic 1,6 i-DTEC Sport, sport beats

Det fanns en tid, inte så länge sedan, den japanska bilen Taraban sin markering krävs lagligt till dess 180km / h toppfart alltid begränsad. Idag, med skapelser som en överhängande Honda Civic Type R redan meddelat 270 km / t top att slå rekord i sitt segment, har den siffran definitivt gått till historien. Dock kunde Honda sig nu extrapoleras till slag per minut att plötsligt slår som tillverkare: tillbaka till maximal hastighet. Nålen, naturligtvis, inte kommer att falla tid, och mindre ett 2015 som redan har börjat genomsyra hela sitt utbud av sports.

Långt ifrån att vara ledig, sammanfaller Honda Civic Type R nästan tid med sin tillbaka till F1 med McLaren och återlämnande av deras legendariske supercar, en Honda NSX Senna gjorde det bra och bör nu driva siffran Fernando Alonso. Bild säkert mycket mer passionerade varumärke som nedan även kontra en ny Honda Jazz mer nerv, CR-V som just har släppt en 1,6 biturbo kraftfull dieselmotor 160 hk och framför allt, den nya Honda Civic som uppdateras nu tilltalande för den mest känsliga ledande fiber. I väntan på Type R, de mest populära versionerna vi redan förutse hur långt denna kompakta. Och basen, måste jag säga, är rent ut sagt bra.

tätning Sport

milt Honda Civic uppdateras detta i optik, drivrutiner och stötfångare, Det är dock detta Ny sport version som nästan nedsänkt i dag på en japansk kompakt 'tuning 'diskret officer. Dess nya nedre grill bikakestruktur och väcker nästa radikal variant Type R, även tillsätta 17-tums hjul i svart, och en större bakre diffusor spoiler bilens färg till kapsyl en mer aggressiv look alltid. Du ser, men också känna.

Honda Civic 1,6 i-DTEC Sport

chunkier ratt, nya metallpedaler och fasta cortitos förändrings vägar ... detta nya Honda Civic är nu nästan BMW allmänna compact. Exakt så länge som stöds av mycket bra plattform, nu tjänar en extra prick av kryddig, inte bara i den här sporten versionen, men under 2015. Just Civic range börjar uppfatta en fastare suspension som kombinerar väl med konsekvent övergripande känsla.

Inte för att Honda Civic innan mycket mindre mjuk, men nu känns styvare, mer rebotón, kopiering över hela sin väg genom asfalten. Det entusiasten liknande profil, utan tvekan, men inte resten kommer att vara dramatisk, som fortfarande under adsorbera väl hastigheten bula eller rut hög frekvens: Föreställ aldrig en torr styrelse. Denna nya dämpning justering går nya funktioner i en stabilitetskontroll selektivt tillämpar broms nu i de olika hjulen för att förbättra kurvtagning Honda Civic och kalibreras styrning för att bli en av de bästa på marknaden, både för noggrannhet samt rapportering.

Honda Civic 1,6 i-DTEC Sport

Jag kommer inte att säga är den snabbaste i sitt slag, eftersom den nya Honda Civic fortfarande saknar lite mer utmattningshållfasthet under bromsning och överskridande vissa kroppsrörelse när man närmar sig sina gränser, men nu kan skryta som av de mest lättrörliga, säker kompakt med en mer rigorös front och i allmänhet, mer känsla av sportsmanship överförs. Inte att förglömma det mervärde som alltid på Honda Civic väljer diesel mekanik, men Honda erbjuder här för närvarande endast ett alternativ som, ja, träffar mitt i målet igen.

Är den bästa dieselmotorn?

Och är det verkligen detta i-DTEC motor aluminium, minimal friktion och 120 hk vi fortfarande hitta Idag bästa driv marknaden 1.6. Starkt redan före 1500 rpm (mer än någon 1,6 TDI Volkswagen gruppen eller 1,6 dCi Renault) är sedan i sin sträckta läcker, med en Felaktig goda akustiken i en Diesel och utbytes utvecklingen mycket snäv att alltid göra det bästa av sig själva; Så att upphöja podiet av de snabbaste i prestandasegmentet (nu upp något förbättrar dess lyhördhet att få lite grepp), samtidigt som mycket låg förbrukning som kommer att se ner vägen från 5,0 l / 100 km i genomsnitt att kröna en mycket trevlig uppsättning i din körning, även om inte den bästa isoleringen mellan rivaler: en Peugeot 308 eller en VW Golf mer raffinerad känsla och mindre aerodynamiskt buller.

Honda Civic 1,6 i-DTEC Sport

Sportighet och känslor du ser alltid närvarande i en nya Honda Civic att även om det kan tyckas motsägelsefullt, fortfarande omsorg, och mycket, dess praktiska sidan. Med undantag för en nyligen något begränsad bakre utrymme, och prognoser konturer på instrumentbrädan och dörrpanelerna som något begränsad tillgång ergonomi och komfort i sportig körning, Honda Civic erbjuder en av de mest rymliga cockpit tillsammans med VW Golf och Seat Leon, vidare kompletteras på praktiska lösningar som ett plant golv, till en 'Magi baksäte 'att vikas tillbaka transportera skrymmande föremål (med tillstånd av montering av bränsletanken under framsätet) och den mer boot segment med 500 liter last (Och mycket mindre dold låda) som inte når många salonger, även många minibussar.

Allt utöver den Honda Civic en bättre utrustning, nu standard med mer avancerade Honda Connect multimediasystem med stor 7 tum tas från den nya CR-V, och ännu längre ärsystemprogram Automatbroms kunna undvika kollisionen upp till 32 km / t till därifrån alltid minimera skador, och du kommer säkert att ha en av de mest intressanta kompakta marknaden. Det kanske mest.

Honda Civic 1,6 i-DTEC Sport

Adblock
detector