Opel Agila 1,2

Opel Agila 1,2

Vid en första anblick verkar Agila som en liten, främst urban fordon och motorvägen, lilla vän vänster kanal. Dock kan en andra titt avslöja mycket mer, eftersom den här bilen i tyskt märke överraskad av dess inre rymd och deras beteende utanför staden.

Opel Agila 1,2

Opel Agila 1,2

Opel Agila 1,2

Opel Agila 1,2

Sett från utsidan, är det första som drar uppmärksamhet i Opel Agila dess estetiska (mycket lik den Hyundai Atos, en av hans rivaler, och bygger på att Suzuki Wagon R +). Det är en liten, smal och lång fordon och även om det är uppenbart att inte mycket attraktiv, här kommer detaljerna motsvarar verkligheten, eftersom en gång inuti, kommer att förändra uppfattningar förare


Trots sin smala (ett mått på 1,62 säger inte mycket till deras fördel), är det inre av Agila kunna rymma bekvämt fyra-fem personer inte skulle bli överdriven i en tätort, men under komfort, har Opel föredrog att offra en plats i fordons- godkännande.

De främre bänkarna ligger i ett mycket högt läge, så att föraren kommer nästan har intrycket av att gå på en stol. Detta gör en körställning som uppnås, men först det kan tyckas lite konstigt (att sätta oss i en så hög nivå i förhållande till vägen), är det ganska bekvämt även om de saknar detaljer som höjdjustering säte eller ratt inte tillgänglig även som en alternativ-och kan fyllas flera timmar bort utan att visa trötthet eller beslag.

Trots sin smala (ett mått på 1,62 säger inte mycket till deras fördel), kan rymma fyra personer problem insidan av Agila.
För sin del kommer de åkande i baksätet har tillräckligt med benutrymme (en av de bästa värdena inuti Agila) och har ingen känsla trångt eftersom takhöjden är mer än rätt.

Problemen uppstår när man försöker att rymma bagage. Stammen (med en kapacitet på 270 liter) är begränsad till två resväskor, så det bästa alternativet är att maximera möjligheterna att konfigurations tack vare fällbara baksätet utrymme för delar- handskboxar och stor kapacitet förekommer i alla fyra dörrarna i fordonet.

Den spartanska inredningen (glöm inte att vi talar om en bil som kostar 9100 euro, vilket inte kan förväntas en stor show av förfining) har flera detaljer som mildra nykterhet i uppsättningen: säkerhetsbälten i klädseln färg , elektriska fönsterhissar, en mittkonsol där alla reglage är enkla och intuitiv användning och en taklucka (tillval) med en perfekt finish.

Men denna Opel inte dölja sin enkla ursprung, avslöjas i vissa detaljer som försämrar den goda övergripande tonen. Goda exempel är att det är omöjligt att ha ljuset i bilen, eftersom de vill att deras passagerare -Detta är bara när du öppnar dörrarna och kan inte användas efter behag, manuell drift av takluckan eller den lilla storleken på innerbackspegel, lämnar alltför liten en synvinkel. Lyckligtvis är denna aspekt kompenseras av en stor ytterbackspeglar (Du elektriskt justerbara), som möjliggör en korrekt uppfattning om allt som händer kring Agila.

Adblock
detector