Kodiaq Skoda 1,4 TSI och 2,0 TDI 150 150: Vad Kodiaq välja bensin eller diesel?

Kodiaq Skoda 1,4 TSI och 2,0 TDI 150 150: Vad Kodiaq välja bensin eller diesel?

Skoda Kodiaq är redan en referens bland medelstora SUV för sin praktiska, komfort eller bland annat deras prestanda, men vad Kodiaq välja? Noggrant analysera bensin version 1.4 TSI 150 ACT 4×4 och 4×4 Diesel 2.0 TDI.

Vad Skoda Kodiaq köpa, diesel eller bensin?

Vad Skoda Kodiaq köpa, diesel eller bensin?

Vad Skoda Kodiaq köpa, diesel eller bensin?

Vad Skoda Kodiaq köpa, diesel eller bensin?

Skoda var inte till skillnad från andra som har anslutit sig på senare tid, ett nytt varumärke på marknaden SUVÅr 2005 redan visade han sin första prototyp av Yeti och fyra år senare, marknadsföring av denna mångsidiga modell som förblir ett exempel bland små stadsjeepar för deras mångsidighet startade -De invändiga konfigurationsmöjligheter som gör att deras baksätena är enorma -, amplitud eller intervall prestandamotorer, till exempel. Yeti Skoda Superb, ja.

Men Det var inte förrän uppkomsten av Skoda Kodiaq -Eller landning av Volkswagen Group MQB-plattform i en värld av stadsjeepar och närmare bestämt på märket CZECHnär Skoda har börjat ha vikt bland kompakta SUV. I själva verket kommer deras erbjudande i denna typ av fordon ökar snart med ankomsten av Karoq, men kortare än 30 cm Kodiaq.

UTRYMME skoda Kodiaq
främre bredd 147 cm
bakre bredd 143 cm
främre höjd 94-100 cm
bakre höjd 94 cm
benutrymme 84 cm
bagageutrymme 540 liter

Och det vill säga med sin 4,6 m lång, den skoda Kodiaq Det är inte bara bland de största SUV i detta segment, men framför väg som valts av andra tillverkare med modeller av liknande storlek –Alfa Romeo, till exempel, Stelvio väljer den idrottsliga sidan, såsom eftersträvas av Jaguar F-Pace, BMX X4, Mercedes GLC Coupe eller Porsche Macan; och Volvo XC60, Mercedes GLC, Audi Q5 eller BMW X3 inte heller skiljer sig mycket i storlek eller med de tidigare, med honom den tjeckiska märket har valt att ge ett välbekant utseende.

Kodiaq Skoda 1,4 TSI och 2,0 TDI 150 150Tillsammans med Mitsubishi Outlander, Hyundai Santa Fe, Kia Sorento, Nissan X-Trail och mycket senaste 5008, har Skoda Kodiaq möjligheten -I det inte är ett mycket dyrt alternativ, 850 euro – av har upp till sju sittplatser med tillägg av två fällbara säten i den stora bålen området och med ryggen sin jord.

Motorprogrammet omfattar bensin 1,4 TSI från 125 hk till 2,0 TSI 180 hk, medan alla dras till Diesel 2,0 TDI. Med denna motor är den starkaste versionen 190 hk, medan sjunker under det är 150 hk, den mest efterfrågade i dag.

Den motor med likvärdig effekt bensin är en version av 1,4 TSI 150 hk och med den egenheten av att ha ett cylinder stopp-system att under vissa omständigheter, dispenserar både centrala och därigenom, minska friktion och bränsleförbrukning. Denna motor är kombinerad både total dragkraft, och i så fall, med både manuell växellåda som automatiskt DSG; som med framaxeln, och i denna omständighet, bara med den automatiska växellådan. För dem som vill ha en bensinmotor med framhjulsdrift och manuell växellåda, lämnar Skoda 1,4 TSI 125 hk-versionen, med denna konfiguration har ett mycket attraktivt pris är 5.600 euro billigare än ockuperar nästa steg, 150 hk 2,0 TDI 4×4 billigare, med Active trim nivå.

Med denna motor Diesel finner vi samma kombinationer allhjulsdrift alltid med den vanliga lamellkoppling Haldex- eller front med växellådan, men nästa år kommer vi att se co mo når marknaden i 2.0 TDI 4×2 med manuell växellåda och förmodligen stor kommersiell drag.

Innan man går in konfrontationen mellan de två 150 hk motorer som orsakar dessa rader och i Skoda Kodiaq, monopolisera den stora majoriteten av order, komma framåt bör inte försumma bidrag 1,4 TSI 125 hp; en motor, även fyra cylindrar, överladdade direktinsprutning, såsom våra stjärnor, den inte förvänta sig bra prestanda, men om kraven på honom är inte särskilt hög, kan det mycket väl överens. Men när dess utgångspriset är, tillämpas erbjudanden, inte långt från de 22.000 euro.

Kodiaq Skoda 1,4 TSI ACT vs 4×4 4×4 Kodiaq 2.0 TDI DSG: funktioner

Verkligheten är att 150 hk gör inte bara ryggraden i Skoda Kodiaq sortimentet, men också den största delen av omsättningen. Och även om fördelen är för TDI när det gäller att dela lika, är det faktum att övervikt har knappast enbart gynnar. Anledningen är enkel: skillnaderna vi ser i mätningen nyckeln till att bestämma hastigheten på en bil, acceleration från 0 a1.000 m -i vilken förekomsten, till exempel, är förändringen mindre än andra- fastställer att skillnaderna mellan de två liknar de vi kunde hitta mellan två enheter med samma motor. Detta är motiverat eftersom vikten fördel för bensinversionen-från drygt 100 kilo, måste kompenseras med mer kraftfulla låga eller medelhastighet Diesel. Inte för att 1,4 TSI brist styrka för att börja röra massan av Kodiaq eller att vi har är att vi måste ägna särskild uppmärksamhet åt kopplingen, men förvänta dig inte stor uppvisning av makt tills den anländer till cirka 1,800-1,900 rpm när turbo denna fyrcylindriga bensin vaknar och svar på accelerator intensifieras.

PRESTANDA Skoda Kodiaq 1,4 TSI 150 4×4 ACT Kodiaq Skoda 2,0 TDI DSG 4×4 150
Acel. 0-100 km / t 11,49 s 10,78 s
Acel. 0-1000 meter 32,8 s 32,6 s
Omkörning 80-120 km / t 8,91 s (4: e) 8,80 s (D)
Loudness 100 km / t 65,4 dB 63,8 dB
Loudness 120 km / t 67,4 dB 67,9 dB
Bromsning från 140 km / t 67,6 m 68,9 m
våg 1,783 kg 1,897 kg

Kompenserar därför hålla det över detta område, men inte intresserad av att gå långt utöver 5000 rpm. För att göra detta, den manuella växellådan, varken är den mest korrekta, snabb eller kort väg, om det ser mjuka och hårda lyfta deras utveckling klagomål hjälp. Vem behöver “något annat” det finns möjlighet att DSG, förändring skulle också bidra till att maskera, här som i varje motor, brist på verve några varv.

Den här, med sju växlar i stället för sex TSD, som vi testade är 2.0 TDI. det är en motor som inte känner, hans stil och som gör 1.4 bensin, särskilt bekvämt att många varv. Så bättre att låta motorn dra förändringen, passerade bara 3500 rpm kompenserar hitta nästa växel manuellt, vilket mycket väl kan vara mycket bekvämt sätt. Även med hjälp av 60 eller 70 procent av den logiska accelerator resor förändring kommer att göra mellan 3000 och 3500 varv och får passera till en högre växel.

Gå till analysen av chassit, även flyktig, är det klart att de två kommer att hitta en Mycket servostyrning, det förlorar en del av mycket hjälp om vi väljer den konfigurerbara Sport-läget. Ändå är det svårt att se vad som händer under hjulen. Filter också märkbart suspension, med berömvärd förmåga att köra över gropar utan passagerare måste lida dem, men i gengäld inte kroppen som ämne som en modell för konkurrens känns. Vi minns nykomlingen 5008, också mer flexibel i de långsamma hörn, men i snabbt eller en motorväg vanligt finns det ingen större skillnad mellan dem. Inte för att valsning eller pitching är mycket uttalad, eftersom det inte finns några liknande bilar som är större, men kan även minska något om vi väljer Sport-läge och dämpning den förlorar sin flexibilitet.

KONSUMTION Skoda Kodiaq 1,4 TSI 150 4×4 ACT Kodiaq Skoda 2,0 TDI DSG 4×4 150
konsumtionen stad 7,4 l / 100 km 7,0 l / 100 km
konsumtionen Highway 6,5 l / 100 km 6,2 l / 100 km
medelförbrukning 6,9 l / 100 km 6,5 l / 100 km

Kodiaq Skoda 1,4 TSI ACT vs 4×4 4×4 Kodiaq 2.0 TDI DSG: konsumtion

Om du inte accelererar eller låga hastigheter och hastigheten är över 50 km / t är det troligt att TSI pass för att inaktivera två av de fyra cylindrarna. Och lättare uppstår om lutningen inte fungerar till vår fördel. Sålunda har 1,4 TSI en betydande vapen till deras fördel att minska förbrukningen, mer när övergången från ett till ett annat läge eller hört eller filt i form av mer eller mindre vibrationer. Det händer bara och föraren är medveten om vad du gör motor fördelning med hjälp av en indikation på färddatorn om du har aktiverat någon funktion i samband med konsumtion (momentan, medium eller autonomi), eller om den är inställd ekot ände där utomhustemperaturen är vanligtvis visas.

För sin del den tyngsta 2,0 TDI har på sin sida, utöver den inneboende kopplad till dess högre kompression bättre prestanda, längre ändra utvecklingen: För att jämföra Diesel DSG med manuell bensin, till exempel, den femte av den första påminner om att automatisk sju, så två ovan, den senare med en utveckling av 57,5 ​​km / t 1000 rpm- det är nästan lika lång som den sjätte av bensin.

Men är det faktum att konsumtionen erhålls genom vår Technical Center gör det, vem tror att 1,4 TSI har lite för att klara den 2.0 TDI kan inte vara mer fel. Det finns siffror som bevisar det skillnaden från en till en annan är så liten att knappast räcka som ett argument konsumtion att välja en över den andra.

Kodiaq Skoda 1,4 TSI och 2,0 TDI 150 150Kodiaq Skoda 1,4 TSI ACT vs 4×4 4×4 Kodiaq 2.0 TDI DSG: slutliga priset

Eftersom verkligen bör inte bara ta hänsyn till konsumenten att välja mellan de två om det som är viktigast är ekonomin. Kanske viktigare än dessa 0,4 l / 100 km skillnad i den genomsnittliga förbrukningen av både bensin och diesel versioner, så är priset. Och med tanke på detta kan du knappast valet av Diesel hålls om Vi hålla oss till det, en transmission lika, efterbehandling och typ av dragkraft, TSI kostar 2150 euro mindre. Och ändå, vad räknas här.

Detta leder amortering Diesel -Den stad som började med motor- spara den aktuella bränslepriset har inte nått även överträffade de 164,348 kilometer.

Du kan också vara intresserad

– VW Tiguan 2.0 TDI vs Skoda Kodiaq: SUV fiende hemma?

– Noggrant testade Kodiaq SUV Skoda 2,0 TDI

– Kodiaq driva nya Skoda 1,4 TSI 150 hk

Adblock
detector