VW Golf GTI och Clubsport Clubsport S: testa den mest kraftfulla Golf GTI historia

VW Golf GTI och Clubsport Clubsport S: testa den mest kraftfulla Golf GTI historia

Två idrotts fullblod Testat: VW Golf GTI och Clubsport Clubsport S. försökte krets och vi berätta hur är den mest kraftfulla Golf GTI produktion historia.

VW Golf GTI och Clubsport Clubsport S, våra test foton

VW Golf GTI och Clubsport Clubsport S, våra test foton

VW Golf GTI och Clubsport Clubsport S, våra test foton

VW Golf GTI och Clubsport Clubsport S, våra test foton

Nürburgring, April 20, 2016, Paddock T13. Ljudet av en flaska Uncorked följt av en dusch som väter både människa och maskin. Det håller efterlängtat ögonblick, efter nästan tre års arbete och utveckling: a gången 07:49:20, den Volkswagen förare Benny Leuchter, uppnådde varvrekordet vid ratten i VW Golf GTI Clubsport S. Tills dess, ingen bil Framhjulsdrift serien hade avslutat en återgång till Nürburgring så snabbt.

VW Golf GTI Clubsport S, under 7:50

Efter den senaste tidens historia tyska jätten, verkar det som ‘öppenhet’ har blivit den nya favoritord för Volkswagen arbetare. Eller åtminstone så för utvecklingsteamet är det Volkswagen Golf GTI bäst genom tiderna. Kanske det är därför vi uppmanades att testa modellen direkt. Parallellt med de snabbaste varv Leuchter vi göra en dubbel superprueba att upptäcka vad som skiljer S Clubsport 310 hk (Vilket, förresten, det finns bara en begränsad upplaga 400 enheter) av GTI Clubsport "normal" av 290 hk.

VW Golf GTI och Golf GTI Clubsport Clubsport SVi tittar på 22 mars, 2016, datum för vårt första möte med GTI Clubsport S. Den dagen bestod endast se och röra, medan en lite längre, den ‘super-Golf’ kamp för att uppnå posten. En superb 07:50 tittar på klockan. Allt gick som planerat, men laget Volkswagen finns en del missnöje med sin tävlingshäst. ‘Da mer. 07:50 möjlig down’, säkerställa både piloten och chefen för samordningen av mekanisk utrustning Volkswagen, Karsten Schebsdat. denna gång för tio år sedan var otänkbart en bil så här … men idag denna kompakta är snabbare än de var då de superbilar i denna typ av bevis.

VW Golf GTI Clubsport S: Tack för ditt värde!

Ankomst till en värld av VW Golf GTI Clubsport S påminner lite av ankomsten av den första GTI. 1973, fem anställda i Volkswagen uppfanns i en privat lägenhet i Wolfsburg, omgiven av smörgåsar och öl, den första sport Golf. Likaså idén om S Clubsport började i juli 2013 nästan som en hobby för ett litet team med en hel del beslutsamhet som fick projektet off våningar upp inom företaget för att nå chefer. Vill du övertygad projektet? Svaret du inför dina ögon.

29 mars 2016: Volkswagen Han har reserverat Nordschleife för en dag, men regn hindrade uppnå önskad posten. Genom eftermiddagen väderomslag, solen går upp och banan torkas. Men lagets ansträngningar är förgäves igen: ‘Inget grepp på banan. Det är mycket fet. Vi kan glömma idag “, avslutade han Benny efter ett rekord 07:54. “Vår snabbaste varv kommer att få vänta’.

men vår superprueba Det var inte baserat på tiderna i Nürburgring. Efter att ha tagit förtroende de ansvariga var vi tvungna att underteckna ett sekretess uttalande och vi hade förberett samma enhet som senare skulle slå rekordet för vår utflykt från Nürburgring till de bayerska fält. Nästa dag i garaget för att skriva, bara en insiktsfull kollega märkte frånvaron av de två bakre sätena, en av de få skillnader som skiljer den Clubsport S en normal Clubsport.

VW Golf GTI och Clubsport Clubsport SVW Golf GTI S Clubsport Clubsport och fler skillnader

Och var exakt är skillnaderna mellan två släktingar till GTI? Även i logo ‘Clubsport’ flankerna bära båda modellerna en identisk kropp. Jämfört med tidigare modeller GTI sjunde generationen, Clubsport bröderna har bland annat en helt ny front med en luftspridare och en uppringd aerodynamiska element "Luft Curtain".

bakom luftkanalerna, som styr luften genom stötfångarna och optimera aerodynamiken. Dessutom, Sport Club Golf GTI-modeller De har nya sidokjolar, en ny bakre diffusor och takspoiler uppdelad i två delar.

Det ryktas att framtiden sportiga versioner av Volkswagen-modeller Det kommer att eliminera den manuella och DSG sändningar kommer endast att användas. Kära vänner reglage: vi blir en utrotningshotad art. I modellen i fråga, GTI Clubsport S, den manuella växellådan 20 minskar vikten i kilo.

VW Golf GTI och Clubsport Clubsport SVolkswagen GTI Glof Clubsport S väger endast 1319 kg

4 april 2016. Vi är i Backnang i regionen Schwaben. Paret av de två VW Golf GTI Clubsport (och Clubsport S) genomgår rutinkontroller: testa makt, hjulinställning, däcktryck … många siffror att hantera. Den mest drar vår uppmärksamhet tycks sätta Clubsport S på skalan: endast 1319 kilo med 50 liters tank brimful. I jämförelse GTI Performance med manuell växling väger 1,406 kilo.

1,319 kilo, är Clubsport S 62 kilo lättare än Clubsport. Faktiskt viktskillnaden är större, eftersom denna enhet Clubsport S Det leder, av säkerhetsskäl, en störtbåge och ett bälte av fyra punkter som ger cirka 27 extra kilo.

Jämfört med motsvarande version av satsen Clubsport, den Clubsport S förlorar cirka 30 kilo. Nycklar kost: baksätena är utelämnade, att batteriet är mindre, isoleringen avlägsnas, botten av den justerbara boot undertrycks, har det lättat suspensionen och underramen är aluminium, som skivorna frambromsar.

Hjärtat i odjuret Golf GTI Clubsport: 2,0 TSI 888 EA

Skillnaden i vikt av 62 kilo är begränsad, därför de två enheter som används i vårt test. och de extra kilo normal clubsport De är mer än berättigad genom dess utrustning: webbläsare, ljudanläggning med åtta högtalare, luftkonditionering Climatronic bil … Författaren har inga uppgifter om detta.

VW Golf GTI och Clubsport Clubsport S¿Och vem ryter under huven på Clubsport? Som i alla Golf GTI modeller av den sjunde generationen Golf, motorn är en två-liters TSI kallas EA888. Men i bilarna framför oss utsätts för strängare villkor. i Clubsport Det normala turbo direktinsprutning och maximal resa makt 290 hk. motorn GTI Clubsport S, Samtidigt har det varit bekvämt optmizado att uppnå 310 hk.

Även Volkswagen Golf GTI har aldrig utmärkt sig i vad som gäller för buller, bruset av Clubsport S, speciellt vid höga hastigheter, förväntad ankomsttid stora. Tekniker har lyckats ge detta ljud med ett nytt avgassystem, vilket minskar spännings tack vare en större diameter (65 mm istället för 55 mm). Effekten uppnås: få en GTI med en höjd ljudkvalitet.

Bromsprestanda och superb slalom

De flesta kritiker säger att det har uppnått rekord Clubsport S förproduktion att dokumentationen anges som ett testfordon, och inte en standard. Enligt Volkswagen är själva enheten används ut som vanlig bil. Vi har ingen absolut tydlig säkerhet, men mätningar visar att vår tekniska center själva motorn är den standard.

Båda TSI-motorer enkelt och kraftfullt skjuts till hastighetsgräns. Uppnå den höga hastigheter inte längre farlig. Rekordet hålls hittills Honda Civic Type R, med en tid av 7:50:60. Men på sistone har visat på vissa diskrepans mellan egenskaperna hos Civic-serien och enheten slog rekordet.

6 april 2016. Fälttesterna flyget Lahr, där traditionellt utfört testet acceleration, bromsning och slalom. I dessa tester väcka särskild entusiasm resulterar i bromsning av både kompakt, De ger till nivån av de mest kända sporter. bromssystem GTI Clubsport S Det ändrades med avseende på Clubsport. På framaxeln är aluminiumskivor. Bromsbelägg Clubsport S skiljer sig också från sin bror. Dessa bromsar gynna sido dynamik: tack vare aluminiumskivhjulet vikten minskas kilo. Och här är det visat att clubsport bröderna är experter på kördynamik: 140 km / t på slalom och 162 km / t på prov älg, Clubsport S är lika snabb som en Porsche 991,1 Turbo S. Och det är inte mindre förvånande än den normala Clubsport är endast något långsammare.

Grip, Grip, Hurra!

11 april 2016. Vi får en kort kurs i Hockenheim: slutligen i våra händer de två GTI att göra vår krets superprueba. Ren bromsning lite sent i kurvan, ger exakt och snart föra gasen till det yttersta. Vi testar först Golf GTI Clubsport. Med valfria 19-tums hjul och däck Michelin Cup, GTI följer exakt den ideala bana spåras. Inte bara överraskade hans goda arbete i fördelningen av G-krafter, men också genom att sända dragkraft under belastning. Vid spetsen av kurvan kan trycka ned gasreglaget utan rädsla och framaxelfjädring elektroniskt styrd dragbelastning sätta rent.

Den progressiva riktningen vinner poäng med dess exakta återkoppling och inte alltför mjuk stöd kraft. Med det och alla var vi nöjda. Till skillnad från den superprueba Seat Leon Cupra och andra kompakta Volkswagen Group, Clubsport lyser också bromssektionerna med ditt system ABS, perfekt konfigurerad. Och vi kan inte undgå att nämna den perfekta chassikonfiguration. Allt detta i kombination uppnått en varvtiden av 01:14:20. Detta rekord varade inte länge en bättre tid. den clubsport S, i sin tur förde honom till 01:13:10 att krönas den snabbaste framhjulsdrift Hockenheim.

Golf GTI Clubsport S, den snabbaste framhjulsdriften i Hockenheim

20 april 2016. Dagen för rekord: Volkswagen Han har återvänt för att reservera exklusiv Nürburgring, men bara för en timme. Fjädring, styrning, bromsar … i detta Clubsport S idag allt görs med precision, stabilitet och större motstånd. I själva verket utvecklarna modifierade chassit ytterligare.

Liksom i Hochenheim i Clubsport S Det är väl klart att kroppen är lägre än Clubsport torka. Men det finns en skillnad från Hockenheim: det bilen körde Race läget, medan det i det här fallet har utvecklarna genomfört en konfiguration för dämpning speciellt utformad för Nürburgring, Det kommer i drift enspelarläget. GTI Clubsport absorberade stötar och trottoarkanter utan problem kunde passera över alla hinder utan svårighet.

VW Golf GTI och Clubsport Clubsport SEn timme att utföra bedriften är alla en mycket snäv deadline. Tillsammans med Benny, piloten korsar vi parallellkretsen ombord på en Clubsport S med en liknande konfiguration enhet som kommer att göra historia. tankning, byta däck, oljekontroll … endast när varje indikator var ungefär två bilar fortsatte att göra tre snabba varv efter varandra. Medan Benny fortfarande krets banan, vår tid med Golf GTI Clubsport S kvar i 7:56:90. Det är lätt att falla åtta minuter på Nurburgring utan att ha haft mycket tid att acklimatisera.

En grogrund för teknik

Jämfört med Golf GTI grundläggande Clubsport, den Clubsport S Den har en större lutning framåt och större smidighet genom att utforma geometri axlarna. Att uppnå större nedgång i Clubsport S har förändrat bindningen mellan hjulen och lager. För en mer exakt och stabil respons, är upphängningslänkarmslagret styvare fram och bak.

Framaxeln av Clubsport Det är samma som bär Audi A3 i sin aluminiumplattform. medan Clubsport normalt tar ett konventionellt chassi, S versionen levereras med den adaptiva chassi DCC. Tack vare honom, kan dämpnings inställningar ändras. Även i kort bana vi fått i Hochenheim Race läge kom väl till pass, införde utvecklarna Volkswagen en speciell konfiguration för single-mode som dämpningskraven anpassade Nürburgring. Denna konfiguration resulterar i en suspension eller för hårt eller för mjukt vilket gör Clubsport S flytta över gupp eller andra oegentligheter utan praktiskt märke till dem.

Du kan också vara intresserad

– Sådan är VW Golf GTI Mk1, Lego

– VW Golf GTI dag: det stora firandet av 40-årsdagen av Golf GTI

Adblock
detector