Renault Scénic och Grand Scénic 2017: Vi testade den nya generationen

Renault Scénic och Grand Scénic 2017: Vi testade den nya generationen

Den nya generationen av Renault Scénic MPV antar ett steg närmare en SUV stil, en praktisk, modulär inredning och en ekonomisk motorprogram.

Renault Scénic och Grand Scénic: personlig design, med modularitet och ekonomiska motorer

Renault Scénic och Grand Scénic: personlig design, med modularitet och ekonomiska motorer

Renault Scénic och Grand Scénic: personlig design, med modularitet och ekonomiska motorer

Renault Scénic och Grand Scénic: personlig design, med modularitet och ekonomiska motorer

den fjärde generationen av Renault Scénic och Grand Scénic är mer än ett antal associerade med ett välkänt begrepp som kompakt MPV Renault. Det finns mer att se det att inse ansträngning investeras i sin design, av Modularitet lösningar föreliggande däri och mekanisk intervall som den innehåller i sitt erbjudande motorer. Det är sant som håller en familj likhet så markerade de senaste varumärkes ankomster kan riskera förväxlas med någon, som för närvarande sker i märken som Audi eller BMW-, men jämfört med modellen den ersätter och konkurrens, Det råder ingen tvekan om att vi är en helt ny konceptbil, minivan funktionalitet och dynamiskt utseende med en Rör SUV och endast monterade däcket, däck en slående 20 tums diameter 195/55 körbanor vilken de utgör en ny insats i kategorin som höjer markfrigången av 4 cm och tillåta lättare absorbera både ojämn terräng och hastighet stötar tack vare sin större omkrets rullande utan förlust av komfort associerad med profil däck andedräkt. För skeptikerna, lägg hur Renault Det har åtagit sig att ha ersättningsdäck på återförsäljare vid tidpunkten för kommersiell lansering, ursprungligen planerad till mitten av november med en nästa avfart priset till 19.000 euro.

Renault Scénic och Grand Scénic 2017: Inside modularitet

Även om det förkroppsligar ett koncept mycket familj, en minibuss Det betyder inte att föraren måste vara ett tecken av underordnad betydelse, men i Renault Scénic 2017 tvärtom händer. Instrumenteringen har flyttat från mittkonsolen ska placeras bakom ratten lämnar området för pekskärm multimediasystem (storlek 4.2, 7 eller 8,7 inches beroende på avslut). Dessutom skulle den glidande center handskfack tillåta antingen “isolerad” från resten av passagerarna adelantándola att ge kontinuitet för att ändra zonen väljaren eller fördröja den att hitta på marken i en diskret centralt läge en liten väska eller markera revir om baksätet om vi undviker slåss två barn färdas i baksätet. detta baksäte har Scénic familjen med 16 cm längdjustering i intervallet, vilket kommer att öka stammen eller lämna benutrymme i mycket framträdande 85 cm, och är indelad i två asymmetriska halvor ger en god dos av modularitet, även om vissa kommer att ta mindre de tre oberoende säten i den utgående generationen.

I de inledande mätningar som gjorts under presentationen, som kommer att kontrollera så snart Renault Scénic är bland oss, kände vi att ingen grund för kritik i tillgången framför eller bakom eller i fråga om rymden. Beboelighet är rätt bredd (149 cm framför och vid den bakre 137) och höjden (högst 97 och 93 cm tillbaka), som är tillräcklig för tre män av normal längd och normal vikt … men otillräcklig om överstiga 1,90 m lång, speciellt i enheter med panoramatak. Värsta lösning är i denna mening den tredje raden i Grand Scénic, den enda versionen att säljas i Spanien, eftersom de två sistnämnda är endast användbar med någon tröst barn eller personer med liten kroppsbyggnad grund av förlust av utrymme respekt industriella modellen aspekt den ersätter.

Renault Scénic och Grand Scénic 2017 2017 utrymmenaden meddelar trunk kapacitet av 533 liter VDA 506 och respektive i fem (natursköna) och sju säten (Grand natursköna) och kunde växa exponentiellt i fallet med vika baksätets ryggstöd, som kan göras från stammen i de mest sofistikerade finish. Dessa inkluderar också förmågan att ta fram passageraren att ladda backup långa föremål som stegar, surfbrädor eller möbler i Scénic 2,3 m och 2,8 m i Grand Scenic. Denna funktion är standard på Zen och Edition One är klar medan de intensiva passar till valfri Flexi pack pack … men måste ta hänsyn till att det är oförenligt med lädersäten eller elektrisk.

De praktiska detaljerna är stängda med flera hål fördelade i passagerarutrymmet (låda fot, passageraren och bak, en liten glidning i mittkonsolen och en glidande handske 11 l kapacitet för en total kapacitet på 63 liter genom tillsats av alla hål). också den innefattar upp till fyra USB-uttagen inklusive två last i baksätet, som skulle underlätta lagringsanslutningen eller tabletter eller andra mobila elektroniska anordningar

Renault Scénic och Grand Scénic 2017 2017: sitt utbud av motorer

den utbud av motorer Renault Scénic familj Det delas med Renault Mégane. Den har två bensin alternativ, båda med 1,2 Tce blocket finns i både 115 och 130 hk med en genomsnittlig förbrukning av 5,8 l / 100 km på Scénic och Grand Scénic 0,3 plus Diesel och två separata block av 1, 5 och 1,6 liter; 95 och 110 hk den första (3,9 / 4 l / 100), 130 och 160 den andra, med en genomsnittlig förbrukning av 4,5 l / 100 km den mest kraftfulla (det med dubbla serier turbo och förändring EDC dubbelkoppling). Den är inte avsedd att ändra utseendet på 4Control systemversioner med fyrhjulsstyrning eller införandet av en variabel dämpning stil Espace Renault Talisman eller fasthet.

Renault Scénic och Grand Scénic 2017 motorerAtt göra första kontakten såg vi en ordentlig push, med bättre vilja att hålla hastigheten att imponera med bländande acceleration och stor invändig isolering i förhållande till motorljud och rörelsen av hjulen. Men om bullret från luften på höjden av speglarna kunde berätta, kanske på grund av att enheterna kommer i kontakt är fortfarande innan de slutliga produktionsmodeller, fortfarande detaljer att justera och detta kan vara en av dem.

Renault Scénic och Grand Scénic 2017: anslutningsmöjligheter och drivhjälpmedel

certifierad femstjärniga krocktest säkerhet EuroNcap, den Renault Grand Scenic fästen över hela sortimentet den nödbromssystem i city (AEBS – bromssystemet aktiverar nödsituation, på engelska) system med fotgängare detektion med fordonet färdas mellan 7 och 60 km / t skulle kunna bromsa autonomt att stoppa fordonet om föraren reagerar inte låta varningar risken för att rubba en fotgängare.

På samma sätt har Scénic familjen filhållningssystemet -functional mellan 70 och 160 km / h- med handratt aktiv om fordonet skulle trampa på någon av gränslinjerna och järnvägssystemet Driver trötthet varning att känna igen eventuella förluster av koncentration och avge varningssignaler för att påminna behovet av att ta en paus.

Liksom tidigare utgåvor Renault, den Scénic och Grand Scénic 2017 count, Dessutom, kommunikationssystemet R-Link, med tillgång till verktyg såsom Coyote samhället, trafikvarningar, ett igenkänningssystem för hastighetsgränser och möjlighet att välja mellan fem körlägen som varierar hårdhet styrning och gaspådrag, motorljud och dess svar på de krav gaspedalen från en sportigare ett Eco prestanda och innehåller ett customizable. Ja. Förvänta dig inte en förändring i inställningen av suspensionen, som i detta fall du inte har en lotsade dämpning eller saknar du i de flesta fall.

Även du kan vara intresserad

Citroën C4 Picasso – Grand C4 Picasso 2017

Ford C-Max – Grand C-Max

Peugeot 5008 2017

Bilar med större stam, enligt våra tester

Adblock
detector