Första testet: Ford C-Max och Grand C-Max, familj engagemang

Första testet: Ford C-Max och Grand C-Max, familj engagemang

Förnyad design, mer förfining, nya motorer och extra teknik. Det är inte en förändring av generation, men Ford uppdaterar sin C-Max och Grand C-Max.

Kontakt: Ford C-Max och Grand C-Max, familj engagemang

Kontakt: Ford C-Max och Grand C-Max, familj engagemang

Kontakt: Ford C-Max och Grand C-Max, familj engagemang

Kontakt: Ford C-Max och Grand C-Max, familj engagemang

Den kompakta MPV Ford inte behövde verkligen en stor kommersiell push. med mer än 1,2 miljoner sålda enheter sedan starten i dag fortsätter att hålla upp till 12 procent av omsättningen segment, och är också den tredje mest sålda modellen av varumärket, precis bakom superförsäljning Focus och Fiesta. Men med en 2: a generationen utan större förändringar sedan 2010 och totalrenovering idag resten av Ford sortiment, passade sig, åtminstone en uppdatera att ta sina senaste utrustningen, motorer och teknik. Sagt och gjort.

Det första du uppskattar att träffa den förnyade Ford C-Max 5 platser (4,38 meter längd) och Grand C-Max 7 säten och skjutbara bakre sidodörrar (4,52 meter) Är den nya globala formspråk, och myntade som One Ford. Som namnet antyder, både minibussar och ta nya stora trapets grillen tillverkaren in i alla nya produkter, samtidigt vässa strålkastare, hjulhus höjdpunkter eller döljer torkarna under månen. Renare design och dynamisk; dvs mer attraktiva.

Mer komfort ombord

Ford C-MAX inutiFortsätter så du också hoppa anser att Ford C-Max och Grand C-Max 2015 kvarstår även inne ny formatmall som infördes av den sista Focus. Trogen den nya trenden inom sektorn, omgjorda instrumentpanelen Idag avstår mycket av sin tidigare kontroller och knappar, för enkelhet och användarvänlighet. Vid den tiden kan de utrusta och nya systemet Synk 2 Varumärke (450 € + avsluta på Trend och Titanium-serien), som inkluderar längre en större pekskärm 8 inches och den mest avancerade röststyrning. Styrelsens förbättringar kompletteras med nya beläggningar ger mer kvalitet med mer lagringsutrymme genereras av en omdesignad mittkonsolen (det finns upp till 20 hål för att hålla och objekt) och en översta lådan på instrumentbrädan har nu en ny post USB-anslutning.

Tid att spendera och hur mycket för att ändra, och i det här fallet, ingen ser. Om funktionellt nya Ford C-Max och Grand C-Max hålls intakt sin stora rymd och bagageutrymme och god modularitet, den här gången väg kommer att uppskatta större åkkomfort. Om det var redan bra, är idag bättre. Med tjockare sidofönster, mer ljudabsorberande material och tillkännagivandet av elimineringen av brus steg tillsammans och ventiler, har isolering verkade fantastisk. Som en noterbar frånvaro av vibrationer, förstärkt enligt Ford, med den nya utformningen av däck, och nya medier och dubbelmasse svänghjul för motorn. Mekanisk övrigt har de också reviderats.

effektivare motorer

Ford C-MAX-serienMed den inledande löfte minska upp till 20 procent av deras bränsleförbrukning och CO2-utsläpp, Ford nästan helt förnyat utbud av motorer till sin C-Max och Grand C-Max att bli den första minibussar i sin klass och erbjuder kompletta Euro6. I bensin, till exempel alla förslag har redan Stopp / start och tillade, ström och multiplatinumen 1,0 EcoBoost motorer 3 cylindrar 100 och 125 hk (Vilket har hittills utgjorde mer än en fjärdedel av sin försäljning) A nya övre thruster 1,5 EcoBoost fyra cylinder 150 hk. På övriga marknader finns det en annan variant av denna motor 182 hk som inte kommer i princip till Spanien.

När det gäller diesel, är renoveringen av nya Ford C-Max och Grand C-Max ännu djupare. Hans tidigare stjärnan version 1.6 TDCi nu ersatts av en nytt block 1,5 TDCi med 95 hk variant och 120 hp (från 4,1 l / 100 km konsumtion): Båda förbättra upp till 12% utbyte över 1,6. Dessutom kommer det att finnas bara för C-Max 5-dörr versionsspecifika ECOnetic 1,5 TDCi 105 hk att tack vare låga kåpor, inställningar motor och utveckling förändring, bättre aerodynamik och däck med lågt rullmotstånd, kommer att kunna endast godkänna 3,8 l / 100 km, med utsläpp av bara 99 g / km CO2.

Och ovan 2,0 TDCI stiger över 140 hk ny 150 hk att inte bara ge mer makt, men också minska förbrukningen av 4,9 l / 100 km till 4,4 i dag. Det är den enda som kan, utöver manuell omkoppling, automatisk powershift utrusta en dubbelkoppling sexväxlad. Touchdown på våra vägar i Palma de Mallorca har vi lett de två varianterna diesel och bensin högre. Både mycket raffinerad, mjuk och behaglig, ja vi var den största vridmoment en diesel som i dag verkar ingen referens mellan mekaniska 2,0-liters power marknaden när det gäller låg regim den kan skjuta mer lätthet och framför allt, mycket mindre verkliga två minibussar med många möjligheter till last konsumtion.

agility minibuss

Ford C-MAXNär det gäller beteende, till dagens lite lägga till två Ford C-Max och Grand C-Max som Vi har alltid verkade de mest dynamiska och flexibla förslag i sin klass. Idag också. Ford ser också till att dess Dämpning förbättras med en ny utformning av ventiler och styvare, som versaler elektroniska kontroller. Vi måste försöka att ytterligare bekräfta det, men bra övergripande känsla och exakt styrning bidrar till en stor allmän smak där, ja, ungefär 100 kg vilket ger mer skrymmande Grand C-Max framför C-Max genererar något långsammare och mindre direkta reaktioner.

Många nya funktioner som du ser några nya Ford C-Max och Grand C-Max snuggling slutar uppsättningen med överlägsen utrustning, första klass. som först i kategorin De erbjuder idag automatisk grind handsfree (Taget från Kuga och tillåta passerande fot öppning under kroppen), den tvär trafik alert, uppvärmd ratt eller MyKey teknik, som gör det möjligt för ägaren att programmera en knapp för att begränsa den maximala hastigheten, stänga av ljudet om föraren eller passageraren inte bucklig eller förhindra frånkoppling av ESP. Ja, som ni kanske har trott, är de utformade för föräldrar som ger sina barn bilar program. den aktivt bromssystemet och stadsfunktioner och även automatiskt upp till 50 km / t.

Den nya Ford C-Max och Grand C-Max och stöd order, men de kom inte fram i återförsäljare fram till juni. De finns i två kompletta utföranden: trend + (Som standard med klimatkontroll, farthållare, MyKey system eller backstart assistent) och Titanium (För 1.450 € mer läggs Sync-system 2, startknapp, lättmetallfälgar eller ljus Led miljö. Ford säger att trots sina anmärkningsvärda övergripande förbättringar och utrustning, nya C-MAX och Grand C-Max “har endast en extra kostnad på mellan 350 och 650 € jämfört med tidigare modeller“.

Ford C-Max priser

1,0 EcoBoost 100 HP Trend +: 20,050 euro

1,0 Trend 125 hk EcoBoost +: 21,050 euro

Titanium 1,0 125PS EcoBoost: 22.500 euro

Titanium 1.5 150PS EcoBoost: 24.500 euro

1,5 TDCi Trend + CV 95: 22,550 euro

ECOnetic 1.5 TDCi Trend + 105 hk: 23,050 euro

1,5 TDCi Trend + 120 hk: 23,050 euro

1.5 TDCi Titanium 120 hk: 24.500 euro

2,0 TDCi 150PS Titanium: 26,450 euro

Prceios Ford Grand C-Max

1,0 EcoBoost 100 HP Trend +: 21.800 euro

1,0 Trend 125 hk EcoBoost +: 22.800 euro

Titanium 1,0 125PS EcoBoost: 24,250 euro

Titanium 1.5 150PS EcoBoost: 26.250 euro

1,5 TDCi Trend + CV 95: 24.300 euro

1,5 TDCi Trend + 120 hk: 24.800 euro

1.5 TDCi Titanium 120 hk: 26.250 euro

2,0 TDCi 150PS Titanium: 28,200 euro

Adblock
detector