Superprueba: Seat Leon 2,0 TDI / 150 (alla mätningar)

Superprueba: Seat Leon 2,0 TDI / 150 (alla mätningar)

Några förändringar som behövs för att Seat honom Leon förbli en kompakt referens. Rotundo av dynamik, och nu deras utrustning är förstklassig. Vi analyserar den ordentligt.

Seat Leon 2.0 TDI 2017 den spanska biltest

Seat Leon 2.0 TDI 2017 den spanska biltest

Seat Leon 2.0 TDI 2017 den spanska biltest

Seat Leon 2.0 TDI 2017 den spanska biltest

När vi talar om Seat Leon kommer att tänka på en bil smidig och från enklare drivlinor, och multiplicera sitt överklagande när vi närmar oss senare versioner, med Seat Leon Cupra som det tydligaste exemplet på en av de mest önskvärda kompakta sport för tillfället. Utan att gå så långt, när det gäller Sätet Leon 2,0 TDI 150 hk till hands vi står inför en mellanversion ger nästan lika stora doser av känslor och förnuft. Å ena sidan, den har en oklanderlig ram, kombinerat med en snabb men effektiv motor, medan å andra sidan, Plus avsluta xcellence Det testade kännetecknas av en touch av klass och en nivå på mycket intressant utrustning.

Galler med krom element Seat Leon xcellence Plus, de 17-tums däck, den smarta nyckeln och strålkastare med LED-teknik är en del av standardutrustningen näring detta ändamål är det pris som motsvarar FR Plus, men det har en mer lyxig och bekväm inställning. Bland förändringarna kan det vara när det gäller LED-strålkastare där det har skett en betydande steg framåt över eftersom de i hög grad har förbättrats under den tidigare modellen och ger överlägsen synlighet, är resultatet av dess större räckvidd och kraft. Optiska grupper nybildade, både fram och bak, är också ansvariga för bilen svalare aspekten, även om dess redesign har inte varit alltför djupt.

När det gäller det inre av den nya Seat Leon 2017, antar vissa förbättringar såsom omgivande ljus i 8 olika färger, induktionsuppladdning för mobiltelefon-förenliga med detta teknik- och framför allt möjligheten att införliva ett informationssystem och konst underhållning, liknande den som finns i Ateca Seat. Anslutningar är något som vinner särskild betydelse i nästan alla moderna bilar och i fallet med Seat Leon, samspelet mellan vår smartphone och bilen är mycket väl löst. I själva verket har det gett så stor vikt vid denna fråga vilken av de två fysiska knappar som har stått under pekskärmen (tidigare 8), av vilka den ena motsvarar Full Link-systemet, med vilken du tillgång till alla funktioner aktiverade protokoll Mirror, carplay Apple och Android Auto enkelt och snabbt. Naturligtvis genom att inte ha genvägar "fysiskt" andra funktioner, uppgifter aktivera webbläsaren eller radio kräver en extra push.

Seat Leon 2017Seat Leon 2017: sportig och bekväm

Vilket säkerligen belyser Sätet Leon 2,0 TDI 150 hk är vid sin beteende och körkänsla Det erbjuds. Noggrannheten av respons och god dos få alla kontroller, det vill säga adress, ändra, accelerator och broms, göra det till en bil angenäm oavsett vilken typ av användning vi ger det, om tempot är tyst som i riktigt krävande situationer. Hans ram, med stöd av en anmärkningsvärd lätthet, upprätthåller typ sakligt att nå hastigheter kurvtagning autentisk atletisk, med en fantastisk anläggning för föraren. I vårt fall, dessutom valfria adaptiva dämpare bidra med sin bit och bidra till att få till stånd den mest omedelbara stöd, tillsammans med en extremt noggrann aplomada fotavtryck och minska oönskade rörelser i kroppen och få en bra balans mellan komfort, stabilitet och effektivitet.

den elektroniska hjälpmedel, under tiden, är också taradas för större effektivitet, särskilt XDS, att emulerar en begränsad slirdifferential genom selektiv manövrering av bromsarna. Resultatet är att du kan accelerera i tur och front smälter makt knappt ett sus, nästan utan att ändra dess bana i situationer där du ska se lite understyrning, utan ryck i riktning trots den höga vridmoment. Ryggen rundar det rätt, göra allmänna reaktioner bilen är mycket neutrala, men sluta vara reaktiv och svara på någon efterfrågan utan att tveka. En nivå av effektivitet inte missa multi bakfjädringen av de mest kraftfulla motorer, utom när golvet är inte bra. den torsionsaxel Det känns om du hade fullt stöd av oegentligheter, och kanske detta är det enda som grumlar de goda resultaten av bilen något som en expansionsfog eller bara linje målad väg "samvetsgrant" de kan störa något på en väg som annars skulle dras med en ritning penna.

den kvalitet bacheo den Seat Leon Det är också anmärkningsvärt, och åkkomfort det ger, även om den senare är inte referenspunkten för segmentet och har åtagit sig att en fastare suspension, vilket ger ett inslag med sann idrottsanda och ljusa beteende vi har nämnt. Naturligtvis alltid inom perfekt acceptabla marginaler och möjligheten att välja körläge "komfort", som filtrerar vägen mer. På detta sätt de lägger de kända eco, normal, sport och personlig, modifiera motorrespons, styrning hårdhet, elektroniska hjälpmedel, reglering varvtalsreglering aktiv kryssning, luftkonditionering, stötdämpare … Den Radioriktningen är progressiv (Det ingår i en pack med adaptiva dämpare), Vilket innebär att det blir mer direkt när du vrider ratten mer. Det är mycket exakt med hög hastighet -Den centrala området är mer desmultiplicada- och vid parkering, vända ett hörn eller ta en hårnål böj, vrid ratten mindre eftersom det är snabbare. I vilket fall som helst har den en mycket konservativ idiot och inte kommit i förgrunden när som helst, inte heller kräver någon period av anpassning från vår sida.

Sätet Leon 2,0 TDI motor och prestanda

mekaniskt Sätet Leon 2,0 TDI 150 hk är lika ljust. svaret TDI motor Det är omedelbar och kraftfull, mycket progressiv och hårt praktiskt taget hela den operativa bandet. Endast tryck hög ränta minskar, något som vi kan inte kritisera en Diesel. resultat raffinerad och slät, och doseras mycket exakt. Det är därför mycket snabbt acceleration som ni kan se i våra mätningar och är mycket smidig omkörningar, och som har långa utvecklingen förändras mer fokuserad på att uppnå effektivitet. den bromsning är också utmärkt, av avstånd och pedalkänsla, samtidigt som akustiskt ljud visar mycket välisolerade och inget vindbrus uppfattas endast med hög hastighet, endast slitbanan. Vikt också ingår, baserat på MQB-plattformen Volkswagen-koncernen.

PRESTANDA Sätet Leon 2,0 TDI 150 hk
Acel. 0-100 km / t 8,12 s
Acel. 0-1000 meter 29,4 s
Omkörning 80-120 km / t 6,34 s
Loudness 100 km / t 68 dB
Loudness 120 km / t 69,7 dB
Bromsning från 140 km / t 70,6 m
våg 1,352 kg

Seat Leon 2.0 TDI 150PS: Förbrukning

När det gäller konsumtion, är denna motor 2.0 TDI också den mest effektiva. Eco-läget och effektiv Stopp / Start-system bidra till lägre real utgifter för väg och staden till en motor, som redan har alltid visat sig vara mycket liten Gastón på alla modeller testade VW Group. I sin fördel, som vi har sagt, dess lätthet.

KONSUMTION Sätet Leon 2,0 TDI 150 hk
konsumtionen stad 6,0 l / 100 km
konsumtionen Highway 4,8 l / 100 km
medelförbrukning 5,3 l / 100 km

Seat Leon 2017: ditt utrymme

Åtföljande dynamiska egenskaper lika bra som vanligt i Seat, Vi finner en drivande position på den nya León 2017 som har drabbat, med utmärkta platser och en fullständig reglering proposition där ingen brist justering svankstöd. Både inuti tillgång nivåer av beboelighet som du kan se i tabellen med våra mätningar, är mer än tillräckliga i förhållande till storleken på bilen. Och den nya León mätt 4,28 meter, en åtgärd som innehöll tillräckligt mot ett nytt parti längre kompakt. Stammen, tiden är i mitten av kapaciteten segmentet reservhjulet ligger under golvet och mycket användbara former. Golvet också kan placeras på två olika höjder.

UTRYMME Sätet Leon 2,0 TDI 150 hk
främre bredd 142 cm
bakre bredd 134 cm
främre höjd 95-101 cm
bakre höjd 96 cm
benutrymme 81 cm
bagageutrymme 390 liter

FULL RANGE Seat Leon OCH PRISER 2017

Du kanske också är intresserad av:

Seat Leon Seat Leon 2016 vs 2017 hitta skillnader

Seat Leon 2017: en spansk säljande testet

Seat Leon 1,4 TSI FR ACT 150 hk, bilen för alla

Adblock
detector