VW Tiguan vs premium SUV: Audi Q3, BMW X1 och Mercedes GLA

VW Tiguan vs premium SUV: Audi Q3, BMW X1 och Mercedes GLA

Andra dagen av vår internationella Test Drive med den bästa SUV. Idag har vi testa och mäta Volkswagen Tiguan, Audi Q3, BMW X1 och Mercedes GLA. Vad en strid!

International Test Drive: VW Tiguan vs Audi Q3, BMW X1, Mercedes GLA

International Test Drive: VW Tiguan vs Audi Q3, BMW X1, Mercedes GLA

International Test Drive: VW Tiguan vs Audi Q3, BMW X1, Mercedes GLA

International Test Drive: VW Tiguan vs Audi Q3, BMW X1, Mercedes GLA

Kommer Volkswagen Tiguan på höjden i dag premium-SUV? referera alltid mellan generalister, eftersom han tillkännagav sin ny generation Vi ställde frågan. Så inget bättre än att dra nytta vår internationella Test Drive Vi har haft alla tidningar Motorpresse grupp i Rom för att ta reda på. där vi samlade hela tiden bästa kompakta SUV dra nytta av lanseringen av Tiguan och om den andra dagen jag erbjöd duellen mellan VW och Kia Sportage, nu var det dags att svara på den första frågan.

Ingen tvekan, med SUV, Vi lever längre liten bil nygamla och som ger mycket olika tillvägagångssätt. inte värt den klassiska “välja den du gillar” mer mogna segment, men varje varumärke bestämmer hur de vill du se hur mycket utrymme är tillräckligt och vilken dos av dynamik du förväntar dig från en bil som många väljer sina egenskaper funktionalitet och familjeanvändning i åtanke. Detta är särskilt märkbart bland klassiska premiummärken och Audi Q3, BMW X1 och Mercedes GLA, mot vilken vi ser Volkswagen Tiguan spelar också med praktiska.

Värde din bilVolkswagen Tiguan: den nya

Vi kommer inte att sluta igen mycket i Volkswagen Tiguan. Vi sa ju häromdagen hur det var och det som intresserar oss i dag är att se deras direkta dueller mot premium-SUV, med alla mätningar som du ser i varje konfrontation. För att sammanfatta, tillgänglighet och påminna om att alla konfrontationer är med bensinmotorer mellan 180 och 211 hk, man säga att Tiguan inte besviken, långt därifrån. Det är en SUV köra lätt, smidig, bekväm och mycket jämn alltid analysera dig att analysera avsnitt.

motorn 2.0 TSI 180 hk Volkswagen Tiguan power erbjuder en mycket bra nivå av prestanda och konsumtion säkert innehåll att vara en mekaniker stil. summa material av hög kvalitet, Det är mycket stora inuti, ger hål på alla sidor, skjut bakre raden som en minibuss och en stor trunk. Visst är det en SUV av de mest kända, också det som erbjuds i detta nya system generation säkerhets mer teknik, olika program dragkraft och körlägen, en mycket hög fjädringskomfort och ljud, plus en bra smidighet är förstärkt med adaptiv dämpning. ¿Allt nog att vara bättre än en premie SUV? Låt oss se.

VW TiguanAudi Q3: veteran

Vi startade i alfabetisk ordning med Audi Q3. Här kan du tjäna honom att veteranen är en examen. Audi tar så mycket tid på att leta efter presentationen, enrases delar, försvinnandet av produktionsgapet, känslan av det material som andra kan fånga så mycket. De satte ribban i att haptiska egenskaper, hur det känns att vända en knapp hörs klick när den aktiveras, drar samma på varje switch. Det var och är fortfarande i Audi Q3.

Detta hindrar inte att är obemärkt förbi de flesta köpare ja Audi Q3 den äldsta av partiet. Dess “kusin” Volkswagen Tiguan har just lagts till MQB-plattformen, modulkonstruktion, utbytbara, vilket gör att alla typer utnyttja synergier och tillgängliga bästa tekniska varje användning avdelning. Det har ännu inte trätt denna Q3 -Ja motsvarande Audi A3– vad som ansåg att trots priset och bra presentation, Det är inte den sista i VW-gruppen när det gäller multimedia och möjligheter Infotainment (Medan fortfarande högre än de flesta). Inte heller de senaste framstegen inom säkerhetselektronik nykomling Tiguan är i Q3.

Istället återigen, den klassiska begreppet Audi Q3 har vissa styrkor, såsom beteende. Audi har sportsmanship, lite mer körning detta Q3 och ståtar med det. Det kommer att bli eftersom han bar bredare däck för jämförande, Den 19-tums hjul eller ställa egen bil, men verkligheten är att Q3 svarar med stor precision körning och stöder spelet med gasreglaget för att ändra attityd eller sub överstyrning bil också. Det var vanligare förr i senaste versionerna (och Euro 6 säkert också har att göra med det) och fler stadsjeepar med högre tyngdpunkt, det är något som försvinner. dess 2,0 TFSI-motorn bra för 180 hk.

Audi Q3Audi Q3 visas inte bara mycket snabbt i agility borrar, det avslöjas som en bil för dem som gillar att köra. Förändringen stöder minskningar och hög avkastning även i den här inställningen fyrhjulsdrift, sitta utanför kurvorna hur vridmoment till bakaxeln passerar att avrunda hörnen. Om du gillar att köra, det är fortfarande din bil. Ja, det nya partiet, letar efter bilen för att vara allt för alla, lämna Q3 i en situation med förbättrad innerutrymmen.

Sorg, uppgifter

PRESTANDA

VW Tiguan 2,0 TSI

Audi Q3 2,0 TFSI

Acel. 0-100 km / t

8.10 s

7,90 s

Bromsning vid 140 km / t

70 m

71 m

Klang till 130 km / t

67 dBA

67 dBA

Adel.80-120 km / t på D

6.2 s

5,9 s

urbana konsumtion

9,3 l / 100 km

9,5 l / 100 km

konsumtionen Highway

6,9 l / 100 km

7,1 l / 100 km

vikt

1,656 kg

1,625 kg

BETEENDE

Eslalon 18 meter med ESP

61 km / t

65 km / t

ESP och TC eslalon off

61,1 km / t

65,4 km / t

Lane Change

126,5 km / t

132,4 km / t

Lane Change ESP och TC off

126,9 km / t

133,3 km / t

UTRYMME

längd

4,49 m

4,39 m

strid

2,68 m

2,60 m

Del./del inre bredd.

152/149 cm

149/142 cm

front./back höjd.

106/98 cm

103/97 cm

utrymme bakre ben

77 cm

68 cm

bagageutrymme

520 liter

460 liter

BMW X1: den “återuppfunnit”

Vad mer kan tycka om det är vad som kan misshaga fans BMW någonsin. Sacrilegio, har avlägsnats i denna nya BMW X1 longitudinell motor och har sedan kors. och det finns ingen bakhjulsdrift. Och vem bryr sig om, som i detta fall vill jag xDrive fyrhjulsdrift, som kan bära hela den användbara vridmoment till bakaxeln? Med detta arrangemang BMW X1 motorn är i ett antagonistisk position till Audi Q3, med både innerutrymmen så att någon kan tycka vad erbjuder egentligen X3. Det var just BMW ta alla dem som inte såg praktiskt och detta bror Serie 2 Aktiv Tourer utstrålar praktiskhet.

Den som hade tvivel om förnimmelser att köra BMW X1 kan försvinna på grund riktningen är så snabbt och direkt som ser ut som Mini SUV. Naturligtvis var Mini och det utvecklades med ingenjörer vinklad till armbågen. Detta kommer att göra underverk i dag, splurging känsla i stadstrafik och i långsamma hörn, svara på slogan “Gillar du att köra?”. den åtta-växlad automatisk växellåda är mycket snabb Det är en modell och det är inte dubbelt kopplings men låt inte du vet det: om du kommer från Anatomic växelspaksknopp andra BMW, verkar den elektromekaniska inspirerad av Gaudi, den nya kommer att verka en återgång. Om du ryckas med dessa dynamiska egenskaper verifierar väg man måste vara mycket försiktig även i en rak linje, måste du köra hela tiden, motorn “drar” adress, även gropar och om du vågar ESP delta din hjälp oftare (även) än vanligt dessa SUV.

BMW X1Pedaler och bättre förberedda än i salonger av märket (inget en enorm transmissionstunnel), den fina motor med twin-scroll turbo, systemet Infotainment som visar att tar år före resten … den BMW BMW X1 är en man, inte den vanliga BMW. Tiguan, ja, blir det svårt, mycket svårt, exakt vad få kunde tänka framåt. Praktiska aspekter, variationen av dess baksäten … X1 blir närmare Tiguan i dessa avseenden än andra rivaler även de mer generalist! Därefter kommer åkkomfort med suspensionen av utestående att avsluta saker ske Tiguan, men bara. Word.

Sorg, uppgifter

PRESTANDA

VW Tiguan 2,0 TSI

BMW X1 20i

Acel. 0-100 km / t

8.10 s

7,50 s

Bromsning vid 140 km / t

70 m

70 m

Klang till 130 km / t

67 dBA

71 dBA

Adel.80-120 km / t på D

6.2 s

5.30 s

urbana konsumtion

9,3 l / 100 km

9,1 l / 100 km

konsumtionen Highway

6,9 l / 100 km

6,7 l / 100 km

vikt

1,656 kg

1,616 kg

BETEENDE

Eslalon 18 meter med ESP

61 km / t

62,1 km / t

ESP och TC eslalon off

61,1 km / t

63,5 km / t

Lane Change

126,5 km / t

130,3 km / t

Lane Change ESP och TC off

126,9 km / t

131,1 km / t

UTRYMME

längd

4,49 m

4,44 m

strid

2,68 m

2,67 m

Del./del inre bredd.

152/149 cm

145/145 cm

front./back höjd.

106/98 cm

107/102 cm

utrymme bakre ben

77 cm

75 cm

bagageutrymme

520 liter

505 liter

Mercedes GLA: Är det en SUV?

Om BMW X1 är atypiska som BMW, är Mercedes GLA atypiska som SUV. ¿Vad SUV en bil med en markfrigång som en vanlig kompakt, en höjd av 1,50 meter? Den tredje av de Premium tyska klassikerna spelar i sin egen liga. Ingen talar om hur man gör din bil, och om allmänheten tycker om … The GLA är en klass A, med kroppen något (6 cm), med en estetik som förstärker dess högre proportion av planglas den känslan av styrka … skulle sakna nästan 7 cm att ha höjd MPV Klass B. Kom igen, att GLA bryter mot reglerna och spela sin egen liga.

Ratten i Mercedes GLA måste svära du är i en SUV, med god hållning, nästan liggande, om du vill. Bakom det benutrymme, med hjulbas på 2,70 meter högre än sina konkurrenter. Men bakom de åkande är inte hög, ståtlig, dominerar vyn, men korv, med främre skålade säten, med integrerade nackstöd, som täcker allt. Förkortningen SUV har Sport Vehicle och en akronym SV används också Lamborghini. Detta är tjuren GLA Group. Har den mest kraftfulla motorn, lång, med en låg tyngdpunkt, asfalt däck mycket hög prestanda, hårda suspensioner (vi har en enhet utrustad med AMG fullföljande), borrade bromsar och minimal kroppen rulle.

Mercedes GLAi enlighet därmed, Mercedes GLA beter sig som en sann sport, kan många kompakta rouge, lämnar alla i varje övning. Särskilt på våta vägar, där gruppen tillsammans med en balanserad däck och riktning, söker drivande förnimmelser i en värld för sig, bort från trögheten och tyngd karakteristisk för SUV. Ja, eftersom även här Det är den enda låg (Long) 1,600 kilo vikt. Som en av våra tyska kollegor leende i slutet av en av de varv säger, "glömma att "användbarhet": Mercedes GLA inte vill använda, vad du vill är att kurvor". Så kör, att något är den mest kraftfulla av utnämningen den 250-versionen av 211 hk och endast BMW X1 kan följa ett nära samarbete med sina 192 hk. Den begränsade mångsidighet, den svåra tillgänglighet eller att mindre mycket trunk, sårad i SUV rankade, men vad händer om bara letar efter “en annan bil,” mer buller filtrering och rundare än Tiguan motor?

Sorg, uppgifter

PRESTANDA

VW Tiguan 2,0 TSI

Mercedes GLA 250

Acel. 0-100 km / t

8.10 s

6,70 s

Bromsning vid 140 km / t

70 m

70 m

Klang till 130 km / t

67 dBA

71 dBA

Adel.80-120 km / t på D

6.2 s

4.70 s

urbana konsumtion

9,3 l / 100 km

9,4 l / 100 km

konsumtionen Highway

6,9 l / 100 km

6,8 l / 100 km

vikt

1,656 kg

1549 kg

BETEENDE

Eslalon 18 meter med ESP

61 km / t

63,8 km / t

ESP och TC eslalon off

61,1 km / t

64,2 km / t

Lane Change

126,5 km / t

131,6 km / t

Lane Change ESP och TC off

126,9 km / t

132 km / t

UTRYMME

längd

4,49 m

4,42 m

strid

2,68 m

2,67 m

Del./del inre bredd.

152/149 cm

143/140 cm

front./back höjd.

106/98 cm

99/96 cm

utrymme bakre ben

77 cm

69 cm

bagageutrymme

520 liter

421 liter

Du kanske också är intresserad av:

Alla kompakta SUV för tillfället

All urban SUV eller liten stund

Stora SUV kommer ut på marknaden … och triumf

Adblock
detector