Vi testade Skoda Octavia Scout 2017, ett praktiskt alternativ till SUV

Skoda Octavia Scout, den tjeckiska säljande SUV får alla uppdateringar som rör uppdatering av 2017 Octavia sortimentet. Vi har redan försökt.

Skoda Octavia Scout 2017 testet

Skoda Octavia Scout 2017 testet

Skoda Octavia Scout 2017 testet

Skoda Octavia Scout 2017 testet

Sedan 2007, och med den andra generationens Skoda Octavia i full mognad, har denna modell av den tjeckiska varumärke en Scout version. Med detta namn Skoda avses varianter, med som utgångspunkt stationsvagn, har vissa färdigheter att flytta ut ur asfalten med vissa garantier eller bättre än andra när glider på den. Dess tekniska insatser i detta avseende är Total universell dragkraft i alla Scout, en större höjd över marken än andra Octavia (Has 17 cm) så ta en längre fjädrar och däck med högre profil använder en 225/50 R17 i alla versioner.

Dessa egenskaper bibehålls i Skoda Octavia Scout av den tredje generationen, och med den ansiktslyftning som identifierar modeller lanseras under 2017. Liksom resten av Skoda Octavia Scout redan har dubbla strålkastare, den kan erbjuda adaptiva full LED funktioner; en annan galler som använde modellerna lanserades 2013 och för varumärket, är 5E typ; eller dimljus också att LED-teknik som bakljusen.

Men vad fortsätter att skilja Skoda Octavia Scout från andra versioner av familjen är underredsskydd ses i fram-eller baksida, och sidoskyddslister.

Skoda Octavia Scout 2017De inre skiljer sig med uppvärmd läder multifunktionsratten, den belysning dörrhandtag eller miljö trims i dörrarna, som kan konfigureras i en av tio färger. Andra standard ejektorer är uppvärmda torkare, som är säten med Scout logotyp och stoppning av dessa, med en teknik som kallas Thermo-Flux, redo att vara mer genomsläpplig än en annan. De är också standard på alla Scout, limiter och farthållare hastighet eller fyra elektriska fönsterhissar.

Skoda Octavia Scout 2017, motorer och priser

de är tre tillgängliga motorer för Skoda Octavia Scout 2017, två av dem Diesel, en bensin. den 2,0 TDI ger upphov till de två första varianterna med 150 och 184 hk och utanför kraft, skillnaden mellan dem första alltid är kopplad till en manuell förändring och den andra en automatisk DSG, i båda fallen, med sex växlar. Men för inom några månader kommer Skoda Octavia Scout 2.0 TDI med 150 hk har också en DSG, men i det här fallet, med sju växlar. Vi kunde prova och säkerligen mycket tillfredsställande både för sin dynamiska prestanda och så bekvämt det är.

Den andra motorn i Skoda Octavia Scout är 1,8 TSI som liksom de andra två är också delas med versioner av “asfalt” och framhjulsdrift av denna modell. Ger 180 hk och funktioner som den mest kraftfulla diesel, endast med sex-växlad automatisk växellåda, den DSG6. Priset ligger halvvägs mellan de två Diesel.

Scout med 150 hk 2,0 TDI är den mest ekonomiska av intervallet, av konsumtion och pris. Det kostar 32.030 euro och spenderar i genomsnitt 5,0 l / 100 km. Hans äldre bror, och med dessa 184 hk och automatisk växellåda förbrukar 5,1 l / 100 km (samma som spendera 150 hk när marknadsförs med DSG7) och dess lista priset är 34,140 euro.

När det gäller version med bensinmotorn, är priset 33,520 euro och spenderar 6,8 l / 100 km, med en liknande till 2,0 TDI 184 hk prestanda.

Skoda Octavia Scout 2017I de enheter som vi kan testa var däcken inte är specifikt för cirkulär fält med M + S har åtminstone det var asfalthjul: Michelin Primacy 3. Dock med stöd av elektronik, har Skoda Octavia Scout betydande off-road rörlighet; åtminstone inte mycket brant på fast, det är där vi kunde köra, liksom asfalt. Med mer fri höjd över marken (30 mm mer än annan Octavia) också växer anfallsvinklar och utgång, vilket gynnar adress eller lämna snarare än andra bilar branta kullar. Dessutom, XDS elektroniska diffbroms + arbeta på de två axlarna, så att även när ett av hjulen är i luften (fjädringsrörelsens är inte stor, annars) spana kan ytterligare framsteg eftersom det håller motorn från resten.

Genom att aktivera off-road-funktionen är har en effektivt system som automatiskt upprätthåller hastighet under utförsbackar, så att det inte är nödvändigt att röra bromsen.

Genom att ha allhjulsdrift, har detta Skoda Octavia Scout multilink bakre upphängning med en spårtyp är nu 1,59 m. mestadels längd och vikt är laddat, asfalt, viss smidighet i att ändra riktning jämfört med andra Octavia och i synnerhet mot RS-versioner som kan köra nästan simultáneanente denna roader version. Men ofta kan verka bättre lämpade än många SUV att cirkulera huvudled och utanför, är han kunna upprätthålla en liknande rörlighet.

Skoda Octavia Scout, gå körning och anslutningsmöjligheter

i tillägg till nya praktiska resurser, som flaskhållaren för att öppna locket med en hand, de fällbara bord på undersidan av framsätet eller trunk ljus som kan användas, när de tas bort, såsom en ficklampa; Skoda Octavia Scout har alla system Körhjälpanordning kopplat till 2017 ansiktslyftning: Front Assist, detektor döda vinkeln varnar tillbaka trafik, biträdande trailer som gör dem lättare att manövrera (scout kan dra upp till 2000 kg), som arbetar utan släpvagn … Även aktiv ACC till 210 km / h, kameran som känner igen trafikskyltar, parkerade systemet halvautomatiskt eller ändrar från korta till långa och tillbaka lampor enligt trafikförhållanden och vägen.

Detsamma gäller för den Infotainmentsystem eller mobila tjänster och Skoda Connect Care Connect.