Toyota C-HR, Hyundai Tucson och Renault Kadjar: hybrid, bensin eller diesel?

Toyota C-HR, Hyundai Tucson och Renault Kadjar: hybrid, bensin eller diesel?

Nu är det Toyota C-HR med sin aggressiva image och hybridteknik. Vi mäter och jämför två framgångsrika SUV: den nya Hyundai Tucson GDI bensin och dCi Renault Kadjar.

Jämförelse: Toyota C-HR vs Hyundai Tucson vs Renault Kadjar

Jämförelse: Toyota C-HR vs Hyundai Tucson vs Renault Kadjar

Jämförelse: Toyota C-HR vs Hyundai Tucson vs Renault Kadjar

Jämförelse: Toyota C-HR vs Hyundai Tucson vs Renault Kadjar

där nya SUV på himlavalvet bilar. I slutet av 2016 och början av 2017 lämnar oss stora innovationer som du har talat en hel del, som Peugeot 3008, Ateca Seat eller Skoda Kodiaq. Så nu är det dags att ge en ny och välkommen väntade: den varumärke Toyota C-HR landar och vi har redan bevis. Det kommer inte att bli en till. Och det kommer inte att vara för sin aggressiva och spektakulära idrotts bild (är nu en av de mest känslomässiga förslagen) och deras hybridteknik, Den består av en bensinmotor och en elektrisk drivstöd.

Baserat på både plattform och den mekaniska monteringen av Prius (Och med dem 122 totalt CV), The Toyota C-HR Det utgör en frisk fläkt i kategorin. hybrider som sådan mellan de generalist märken bara existerar Toyota RAV-4 (Något större), den nya och vågade Kia Niro och Mitsubishi Outlander PHEV (Det är också plug-in) … Spärr andra produkter i premiumsegmentet. Så innan du mäta och jämföra med andra rivaliserande hybrider, ville vi se om Det är i ett läge mot ansikte Först till mer “konventionella” och idag framgångsrika SUV. De utvalda är den här gången New Hyundai Tucson som sveper försäljning (månad fält äter Qashqai och det antas vara den bäst säljande SUV marknaden) och renault kadjar (En modell som delar många komponenter exakt med Qashqai och stängde 2016 som den fjärde bäst säljande SUV i Spanien i sin kategori).

Och till råga på, vi inte bara ville se vad som får på vägen varje SUV, men framför allt frågar om det är bättre en hybrid SUV, diesel eller bensin. C-HR naturligtvis representerar hybrid; bensin premiär den nya Hyundai Tucson 1,6 GDI 131 hk, Diesel medan vi fick Kadjar Renault 1,6 dCi 130 hk. Vi börjar att se vilken som är bättre i rymden.

Toyota C-HR, Hyundai Tucson och Renault Kadjar: space

SUV har blivit alternativet som en familjebil, men Toyota C-HR Det pekar inte direkt till detta koncept. Om du vill ha den bredare marknaden SUV, är C-HR inte bilen … vilket inte betyder att det är inte liten. med 4.36 meter lång, dess sportiga coupé silhuett kände något uppenbarligen på livability. Utan att vara dramatisk, ja bredd mestadels förlorade mot rivaler, Även vissa centimeter i höjd (men inte illa) och lite bort ben, vilket vi anser tillräcklig. Kängan anklagar också tiotals liter mindre, men dess 420 helt uppfyller vad du förväntar dig av den här bilen.

Toyota C-HRProblemet är vem som är framför. Och kommer först Hyundai Tucson, imponerande med sin klart större 4,48 meter längd. I bredd, höjd och bål Det är helt klart det bästa, medan benutrymme delar också ett stort antal renault kadjar, vilket det inte är mycket mindre (4,45 meter lång) Även om det har mycket mindre stam. Som bekant alternativ därför seger för Hyundai Tucson.

UTRYMME Hyundai Tucson 1,6 GDI / 131 Kadjar Renault dCi / 130 Toyota Hybrid C-HR
främre bredd 145 cm 144 cm 138 cm
bakre bredd 139 cm 138 cm 132 cm
främre höjd 94-100 cm 91-96 cm 90-96 cm
bakre höjd 95 cm 93 cm 90 cm
benutrymme 76 cm 76 cm 72 cm
bagageutrymme 540 liter 475 liter 420 liter

Toyota C-HR, Hyundai Tucson och Renault Kadjar: prestanda

Vid analys av prestanda och hur mycket och hur man driver dessa tre SUV var och en med sin mekaniska karakteristik. Innan ja, bör vi nämna gott uppförande av de tre. den nya Toyota C-HR förvånansvärt hög komfort och ett chassi finjusteras. Allt är precis rätt i den nya SUV, och endast överväga en konventionell mekanisk med mer nerv än hybridgruppen känd i Prius (ni vet, bra prestanda, men i utbyte mot en något långsam svar på acceleration och stretching alltför över regim lägre akustisk komfort) skulle vinna mycket körglädje. För hans del, Hyundai Tucson fortsätter upp ser ut som en SUV imponerande för den kvalitet som förmedlar (Även om det skulle kunna förbättras med en mer riskfylld inredning) och dess åkkomfort (vilket bidrar ännu mer denna fina nya bensin GDI). den renault kadjar, Slutligen, inte särskilt utmärker sig i vad som helst, och inte heller kan det medföra mycket som Tucson, men hans väg prestanda är mer än tillräcklig: Agile och bekväm … men med något mindre uppfattning kvalitet Tucson och C-HR.

renault kadjarI ren acceleration, Tucson Den upprätthåller sin 131 hk bensin över sina konkurrenter, men 1,6 GDI, med all mjukt och behagligt att vi hittar till slut betala sina återkrav aspirerad motor (Något som redan mycket ovanligt, utom Mazda). Utan turbo, måste du ta mycket hög grad för all sin kraft, betala övningar långsamt omkörning en ihållande hastighet: låg hastighet är mindre. I gengäld Kadjar drar fördel av den högre vridmoment av 1,6 Diesel (Och att detta mekaniker anklagar alltid en första 500 rpm något svag rotation), för att ge bästa omkörning, under det att C-HR hybrid utnyttjar sin unika automatisk förändring att möta not … även i ren accelerationen är den långsammaste. absolut jämlikhet i alla tre bromsning, loudness hastighet bibehålls (men C-HR betalar sin förändring i acceleration), klang och överraskande, i vikt: hybrid set Toyota inte laddat, kanske efter storlek mer innehåll. Victoria här för en Diesel (renault kadjar) Det fortfarande härskar i prestanda.

PRESTANDA Hyundai Tucson 1,6 GDI / 131 Kadjar Renault dCi / 130 Toyota Hybrid C-HR
Acel. 0-100 km / t 10,89 s 11,23 s 11,65 s
Acel. 0-1000 meter 32,44 s 32.98 s 33,36 s
Omkörning 80-120 km / t 11,88 s 7,86 s 8,55 s
Loudness 100 km / t 66,3 dB 66,8 dB 65,7 dB
Loudness 120 km / t 69,5 dB 68,8 dB 69,1 dB
Bromsning från 140 km / t 72,3 m 73,1 m 73,3 m
våg 1,483 kg 1,491 kg 1,481 kg

Toyota C-HR, Hyundai Tucson och Renault Kadjar: konsumtion

Vi nådde en viktig avsnitt … det konsumtion. och espectaculares här register erhållna genom Toyota C-HR. Stolt, och ännu bättre än Prius: det verkar som den japanska varumärket fortsätter att förfina sin helhet. Som alltid faktiska utgifterna bättre hybrid stad desto mer rest. Hence, den C-HR operationen misslyckas 100% elektrisk att spendera mycket, mycket liten. Och på den vägen är deras rekord mycket bra … men nästan i linje med Diesel bra som Renault 1.6 dCi Kadjar. vilken klart anklagar hans karaktär traditionell bensin är atmosfär Tucson: Konsumera mer än 3 l / 100 km genomsnitt över en C-HR tar också en l / 100 km Kadjar Diesel. Renodlad fördel för Toyota här och dess hybridteknik.

KONSUMTION Hyundai Tucson 1,6 GDI / 131 Kadjar Renault dCi / 130 Toyota Hybrid C-HR
konsumtionen stad 8,15 l / 100 km 5,86 l / 100 km 3,44 l / 100 km
konsumtionen Highway 7,21 l / 100 km 5,06 l / 100 km 4,92 l / 100 km
medelförbrukning 7,59 l / 100 km 5,38 l / 100 km 4,33 l / 100 km

Toyota C-HR, Hyundai Tucson och Renault Kadjar: Pris

Sista stoppet: pris. den Hyundai Tucson 1.6 GDI är av de tre, kan du hitta billigare i ytbehandlingar tillgång, men om du går till high-end version kommer att finna det super utrustade men till samma pris som Renault 1.6 dCi Kadjar bättre levereras. Framtida problem med Diesel och föroreningar, plus den bästa totala produkten och så mycket som du ser och känner i Tucson, gör vi äntligen Låt oss träffa Hyundai. Ja, Kadjar aldrig uteslutas, eftersom det är bra SUV och särskilt om du planerar att göra många kilometer, vi decantaríamos av Kadjar … eller skulle värdera möjlighet Tucson Diesel, vilket naturligtvis också existerar.

Case Toyota C-HR Det är mer komplicerat. Vi tänkt mer som en mer passionerade köp, hitching hans bild och hans hybridteknik Grönare. Konsumtions otvivelaktigt kompensera … speciellt om du regelbundet använder bilen mestadels i staden. Det är också sant att det är dyrare, och det är en bil med mindre utrymme och är glada att mekanisk användning, så för decantarte han borde prioritera dessa värden: estetik, konsumtion och ekologi. Du bestämmer nu.

Rabatterade priser (januari 2017) Hyundai Tucson 1,6 GDI / 131 (mellan 20.450 och 26.160 euro) Kadjar Renault dCi / 130 (mellan 24.500 och 26.350 euro) Hybrid Toyota C-HR (mellan 24.250 och 28.500 euro)

Och prisklass C-HR TOYOTA

Sortiment och priser Hyundai Tucson

Sortiment och priser renault kadjar

Du kanske också är intresserad av:

15 bäst säljande SUV i Spanien

All SUV anländer 2017 märke till märke

SUV revolutionen anländer

Adblock
detector