Seat Ateca vs Nissan Qashqai: Vilken är den bästa kompakta SUV?

Seat Ateca vs Nissan Qashqai: Vilken är den bästa kompakta SUV?

Uppfinnare av SUV fenomen och ledare, är Nissan Qashqai inför sin svåraste året. Med sina förnyade rivaler slutligen anländer Seat Ateca, den mest efterlängtade. Den exklusiva ansikte.

Jämförande duell: Seat Ateca vs Nissan Qashqai

Jämförande duell: Seat Ateca vs Nissan Qashqai

Jämförande duell: Seat Ateca vs Nissan Qashqai

Jämförande duell: Seat Ateca vs Nissan Qashqai

Ateca Seat … eller piska. Det återstår att se vad som kommer att bli till slut den första SUV Seat (Och hur det kommer att slå den allsmäktige Nissan Qashqai) när du faktiskt öppna i juni och offentlig auktion och börja leverera första enheter under september. Men alla indikationer idag att det kommer att finnas ett skott mer. Faktum är att sedan förra April 19 kan du beställa och konfigurera Seat officiella kanaler, och förväntningen är maximum. Utan att nå fenomenet Tesla Model 3 och dess 375.000 order (öga, eftersom det i de senaste dagarna har avbrutit mer än 12.000 efter den initiala påverkan), det Ateca Seat inte hade aldrig bott i Spanien. Utan att ens fortfarande se det live, har redan mer än 300 kunder förbokade 1.000 euro. Men det bekräftar också att det finns Seat 1000 andra pågående order och bekräftelse på att veckan, De kompletteras av 35.000 webbkonfigurationer, snarare än Seat Ibiza och Seat Leon… tillsammans.

Dessa data visar idag som är Ateca Seat SUV mest efterlängtade ögonblicket… och den mest fruktade även för Nissan Qashqai som ser hans långa regeringstid ostridigt och kan börja att skadas. Inte försumma antingen två nya Kia Sportage och Hyundai Tucson att även om YTD fortfarande säljer 25 procent mindre än Qashqai i april lyckades i fallet med Hyundai, registrera upp fler enheter. Med tanke på detta och med tanke på vår makt återigen en Nissan Qashqai som aldrig besviken och vid ratten, motiverar varje år dess stora kommersiella framgångar, Vi kunde inte vänta ens en månad. ¿Vad blir det bästa av båda? Dags att gå på jakt efter en av de få befintliga Ateca Seat och rulla ut tvivel.

Betyg din bil gratisSeat Ateca vs Nissan Qashqai: ansikte mot ansikte

En timme på morgonen, var att avtalet med Seat. Inte mycket, men tillräckligt åtminstone för tillåter oss att skjuta med båda väg kompakta SUV och upp fält. Och för att bekräfta att även när vi var ännu ett enhetsnummer pre-, Detta lämnar i jämförelse Ateca Seat bra känsla. Men mycket bra. Faktum är att om hittills Nissan Qashqai visade sig vara den rundaste i sitt slag genom ledning och SUV utrymme, och idag känner överlägsna Ateca Seat, modernare, med en balans mellan smidighet och komfort Vi hittade inte i Nissan. Om Qashqai källan så imponerad faktiskt som kompakt på hög, Sätet nu fulländat formeln.

Utvecklats på MQB-plattform, medie bilar VW-gruppen, SEAT Ateca att starta och vad du uppfattar nästan som att köra en Seat Leon Hög… som du känner exakt 12,5 centimeter längre. mycket lätt (Väg upp till 150 kg såvida Qashqai enligt version), ledsen mycket dynamisk, med en mycket exakt riktning och en bra miljö där fjädrar, stötdämpare och stabilisator Lion skilja att passa dess storlek och bibehålla sportighet. Snart kommer att testa det ytterligare för att bekräfta detta, men vi är redo att börja se till att Vi har inte sett en SUV i sitt segment med så goda dynamik. Också på grund av Ateca Seat lämnar asfalten med solvensgarantier i sin 4×4 versioner en beprövad AWD från Haldex art (redan närvarande i det aktuella sätet leon x-perience) och en korrekt sökväg buffert för att absorbera tillräckligt. systemet har också Seat körprofil, där det är möjligt att erbjuda upp 6 körlägen (Eco, Normal, Vintersport, Individual … Off Road och 4×4 versioner) och Descent Control.

Seat Ateca vs Nissan QashqaiInför den här helt nya Seat Ateca, ochl Nissan Qashqai är fortfarande en mycket bra produkt, mer veteran, men mycket bra: väl ljudisolerade, mycket bekväm i sitt rullande smidig kontroll, vilket leder mycket lätt … även om det är sant att i dag Det känns också mer cirkulerande väg SUV, med mer tröghet och kropps swing kurva. Frågan om framsteg, som vi observerade också om vi analysera deras intervall.

Seat Ateca vs Nissan Qashqai: deras intervall

den erbjuda nya Seat Ateca är nu mer komplett, som har mer motor i sitt sortiment, som redan innehåller endast första drivmedels 3 cylindrar (en 1,0 TSI 115 hk redan finns i Seat Ibiza), en annan topp bensinmotor 1,4 TSI ACT med cylinder avaktivering upp, tre alternativ mekanisk Diesel De täcker ett bredare spektrum av effekt (1,6 TDI 115 hk och Version 2,0 TDI 150 och 190 hk) Och även en automatisk DSG dubbelkoppling urkoppling funktion seglade spara på konsumtion … och mest avancerade och effektiva automatlåda så att xtronic steglös Nissan erbjuds idag.

den Nissan Qashqai, I gengäld har den en räckvidd idag mer riktad enbart till mass volym, med bensinmotorer underperformer (1,2 DIG-T 115 hk och 1,6 DIG-T 163 hk) Men där det ska vara stark med en diesel tillförsel mycket konsekvent även reduceras till versioner 1.5 dCi 110 hk och 1,6 dCi 130 hk. Och är att konfrontera dem ansikte mot ansikte, detta 1.5 dCi motor Tillgång Nissan Qashqai (Den mest sålda) Nu ger bättre prestanda än motsvarande 1,6 TDI Seat Ateca, särskilt i förhållande till sitt bästa under en regim och konsumtion hittills har visat mycket låg. Vi får se när vi mäter och passera vårt tekniska center för att kontrollera deras faktiska förbrukning om den lägre vikten av Seat Ateca kan kompensera ökade utgifter som alltid har visat TDI.

Seat Ateca vs Nissan Qashqai: kompakt SUV familj SUV vs

Den första “gentemot” mellan Seat och Nissan Qashqai Ateca närmar sig sitt slut, men vi kan inte lämna utan kontrast innan det inre av både SUV. Vad är bättre? Med hög precision kontroll och mycket god kvalitet inställningar och material kan lura dig här för en Seat Ateca att om synen verkar större verkligen är en centimeter kortare: båda med kompakta mått, mycket innehöll. Men det är kubisk konstruktion översätter själv inuti en Ateca med en inre mer kapabla.

Inredning Seat AtecaUtomordentligt knackade, mätte vi Seat Ateca minst 5 centimeter mer utrymme, ett brett bredd och benutrymme mer än tillräckligt och mycket liknande kurs i båda. En mer bekant aspekt av Ateca Seat vilket bekräftas, särskilt när vi analyserar boot: Seat erbjuder upp till 80 liter mer kapacitet (Totalt 510 liter vilken de är reducerade till omkring 480 mycket bra även i fallet av de 4×4 versioner), med bättre lastplan beläget 66 cm från marken endast genom den högsta 76 Nissan Qashqai.

God tillgång och möjlighet att montera elektrisk grind handsfree konfigurerade tillsammans en Ateca Seat mest kompletta, mångsidiga och tekniska längre kan erbjuda, även Full LED-strålkastare, adaptiv farthållare, nödbromsning, Blind Spot, hög upplösning visar upp till 8 inches, nyckellös start-system premiär Seat, lastcell induktion… Och börjar förutom en mycket konkurrenskraftigt pris (Den är placerad mer eller mindre samma goda hårnål Qashqai) och bredvid paketet “Seat förtroende “med 4 års garanti, underhåll och support. Det kommer också att erbjuda det senaste inom anslutnings kompatibel med Apple och Android Car Auto Play och en konsol som har 2 USB-uttag.

Samtidigt Nissan Qashqai erbjuder en mindre teknisk ensemble och avancerade i dag, men ändå en mycket hög nivå. En mjukhet och korrekt utrymme sum lång ihålig lagring, eftersom det ligger under främre armstödet där för övrigt hittar du USB-anslutningen. Också det ger Keyless tändning, perifer kammare, Signalidentifieringssystem och även en intressant stabilitetskontroll ESP med funktion för att kompensera för pitch och roll kropp. Det är en mycket bra Qashqai.

Kort sagt, måste vi inse att vi gillade den nya Ateca Seat. Vi tror att förvånad dynamik och utrymme, Det visar som en komplett SUV som gör alltid effektiv Nissan Qashqai, som jämförelse, är inte längre så mycket idag. Vi får se hur de beter sig nu försäljningen av båda modellerna. Striden serveras.

Ateca Seat 1,6 TDI

Nissan Qashqai 1,5 dCi

förskjutning

1,598 cm3

1,461 cm3

matning

Direktinsprutning, turbo

Direktinsprutning, turbo.

maximal effekt

116 hk mellan 3250 och 4000 varv per minut

110 hk vid 4000 varv per minut

maximalt vridmoment

25,5 mkg 1500 till 3250 rpm

26,5 mkg mellan 1750 och 2500 varv per minut

CHASSI

del./trasera suspension

McPherson / torsionsaxel

McPherson / torsionsaxel

del./traseros bromsar

Ventilerade skivor 312 mm / 272 mm-skivor

Ventilerade skivor 296 mm / 290 mm-skivor

adress

effekt

effekt

Largoxanchoxalto

4.36 x 1.84 x 1.60 meter

4.38 x 1.81 x 1.59 meter

Front./back strid och vägar.

2,64 och 158 / 1,57 meter

2,65 och 1,57 / 1,56 meter

vägning

Från 1.375 kg

Från 1,460 kg

bagageutrymme

510 liter

430 liter

OFFICIELLA RETURNS

Max.

184 km / t

182 km / t

Acel. 0 till 100 km / h

N.D.

11,9 sekunder

medelförbrukning

4,2 l / 100 km

4,0 l / 100 km

organ CO2-utsläpp

111 g / km

103 g / km

Du kanske också är intresserad av:

Ateca Seat, Skoda och VW Tiguan Kodiaq: den mest efterlängtade SUV

Vi testade 1,4 TSI ACT Ateca Seat

Vad Nissan Qashqai intresserad av att köpa?

Adblock
detector