1,4 Seat Leon ST TGI naturgas: långtidstest

1,4 Seat Leon ST TGI naturgas: långtidstest

Autopista.es ny utmaning, i detta fall en långtidstest av Seat Leon 1,4 ST TGI, kan bi-fuel version av lejon öka både naturgas och bensin.

1,4 Seat Leon ST TGI naturgas, bevis

1,4 Seat Leon ST TGI naturgas, bevis

1,4 Seat Leon ST TGI naturgas, bevis

1,4 Seat Leon ST TGI naturgas, bevis

Ny stjärna i vår långtidstester: den 1,4 Seat Leon ST TGI naturgas CNG. Gör utmaningen? Täcka 25.000 kilometer flyttar ursprungligen, men bara ja primärt naturgas. Fick du? Vi berättar våra första förnimmelser ombord denna version Seat Leon.

1,4 Seat Leon ST TGI, dess identitet

Vi har redan väntat innan Seat Leon 1,4 TGI är en bi-bränsle bil, dvs kan drivas med användning av både bensin som komprimerad naturgas. För denna effektiva versionen av den välbekanta kropp León är bensin lagras i tanken placerad under baksätet; Å andra sidan, komprimerad naturgas (CNG i dess akronym) till 200 bar är lagrad i de två cylindriska tankar belägna under golvet i bagageutrymmet. Det senare är det primära bränslet för TGI versioner, som det är som ringer versioner Seat fabrik förberedd, med fördelen av standardisering och kvalitet som innebär förs under andra förslag “eftermarknaden” – för att flytta naturgas.

Seat Leon TGI naturgasGaspriserna, ett bra argument

använda detta bränsle, den komprimerad naturgas, Det ger vissa fördelar jämfört bensin eller diesel. En av dem härstammar från dess pris: I slutet av dessa linjer, efter att ha varit tankas i olika gasineras, kilo gas dyrare vi har betalat 0,91 euro; medan det billigaste vi har hittat 0,60 euro.

Detta pris skillnad är att medan tankställen som tillhör nätverket av Gas Natural Fenosa är gas till 25 procent mindre än diesel, är detta pris som är; i andra oberoende, och stationer som tillhör olika gas företagets operatörer priser De reagerar mer direkt till bränslemarknaden.

Seat Leon 1,4 TGI naturgas: förbrukningsdata

Detta bränsle kostnad, och med användning av som referens det medelförbrukning erhållits genom vår tekniskt center i de första tester som utförs med vårt test enhet, Léon ST 1,4 TSI Han har som behövs för varje 100 km turer, 4,4 kg CNG. Gör samma turer med honom, genomsnittliga bensinförbrukningen har varit 6,2 l / 100 km. Euro, med användning såsom en referens av bränslepriset på senare fill-ups utförts (0,90 euro per kilo för naturgas och 1,24 euro per liter för bensin), översätter att utgifterna i 3,96 euro 100 km i det första fallet och 7,69 euro i den andra. Det vill säga, med hjälp av bensin, är kostnaden nästan hundra procent högre. Fotografiet för tillfället lämnar mycket tydligt en av fördelarna med bilar som Leon TGI, De kan flytta ekonomiska bränslet är naturgas jämfört med traditionella bränslen. Även om det är sant att Detta är inte den enda fördelen.

Seat Leon TGI naturgas1,4 Seat Leon ST TGI: fördelarna med att använda en gasbil

förutom den priset faktor, bör analysera andra fördelar som du kan dra nytta av om du kör en bil som denna naturgas 1,4 Seat Leon ST TGI.

En av de privilegier som vi hoppas också att uppskatta under de kommande månaderna är knutna till de som erbjuds av olika administrationer för bilar som, liksom de som används naturgas, De är värda miljö etikett Eco. Det är fallet bonus reglerad parkeringsplatser i städer som Barcelona eller Madrid. Till skillnad från bilar av LPG (Liquefied Petroleum Gas) CNG själv kan parkera i stängd parkering.

de räknar också gasbilar med möjlighet att flytta vissa banor Bus VAO, som den C-58 i Katalonien eller, i fallet med tidigare registrera, för att dra nytta av en reduktion av 30 procent i vägtullar Genera om de använde måndag till fredag. Även om det är i kraft positiv särbehandling för att få tillgång till det inre av M-30 i Madrid, i fallet med hög förorenings episoder gasfordon lika hybrider som har elektricitet i en av sina källor: detta garanterar en daglig rörlighet, oavsett inskrivning slutar i udda eller jämnt.

Andra fördelar är relaterade, i vissa fall i samband med köpet. Det är fallet befrielse från betalning av registreringsavgift, som ett resultat av att godkänna en utsläpp av 94 g / km i fem dörrar 96 i ST; reduktion, upp till 75 procent, skattesatsen för motorfordon, utan även stöd för inköp eftersom det ger Gas Natural Fenosa i huvudstadsregionen i Barcelona-, i andra för användning av professionella, industriella och kommersiella, såsom tillgång till prioriterade områden Residential Madrid.

Seat Leon TGI naturgasFör dessa fördelar, liksom koncentrations gasineras runt stora städer -I framtiden, ikraftträdandet av en EU-direktiv säger att om någon har åtminstone var 150 kilometer för CNG tankning– gasbilar kan vara särskilt attraktiv i storstadsområdena städer som Madrid eller Barcelona. Men det är också möjligt att hitta, inom sin begränsade jämfört med andra stationer, tankställen rikligt i halvön nordöstra kvadranten. Sammantaget i Spanien, finns det 50 gasineras, som ska läggas de 20 projekt.

1,4 Seat Leon ST TGI: synen på sina förare

"Jag har haft en positivt överraskad med denna Seat Leon ST. Även gå fyra personer och bagagerummet lastat bil förbrukningen är minimal: det handlade om 40 euro vid 1,200 km Slutligen gör vi. Dessutom har vi visat sig vara mycket bekväm körning och vi inte märka någon skillnad eftersom utilizase gasmotor. Det är rymliga och har en bra start. Jag fann det mycket bekvämt att visa i webbläsaren CNG bensinstationer där du kan tanka vid alla tidpunkter. Det är perfekt för dem som gillar att resa eller göra många kilometer vetskapen om att de kommer att spendera mycket lite på bränsle och även utan förlust av komfort eller säkerhet bil." Sabin Praja

"Generellt intressant inte bara på grund av de besparingar på att använda naturgas (CNG) som vanlig bränsle utan att förlora fördelarna (även om det alltid är säkert alternativ bensin). Det är sant att gasineras nätverk är fortfarande inte omfattande, men med lite omsorg kan du få en mycket ekonomisk användning. Motorvägen vid en konstant hastighet av 120 km / t förbrukningssiffrorna uppnås omkring 4 kg / 100 km CNG, som representerar en Kostnaden för cirka 3,6 euro per 100 km. Om användningen, ingen skillnad med de konventionella versioner, mjuk, tyst och bekväm speciellt bränsle. Gott om utrymme finns i denna familj variant ST." Rafael Guitart

"hans jämn gång, identisk beteende bilen i bensin och spara mig tvär vägar som ledde Spanien för mycket mindre pengar än min vanliga Diesel har funnit mig ett segment, den alternativa bränslen, Jag visste inte. Behöver bara installera fler naturgasstationer …" Adrián Lois

Adblock
detector