2017 Audi Q5: testa den nya premium-SUV

2017 Audi Q5: testa den nya premium-SUV

Audi Q5 2017 är inte en revolution i design, men en tydlig utveckling, med betydande förbättringar i komfort, effektivitet, dynamik och anslutningsmöjligheter.

Vårt test Audi Q5 2017 i bilder

Vårt test Audi Q5 2017 i bilder

Vårt test Audi Q5 2017 i bilder

Vårt test Audi Q5 2017 i bilder

I samband med invigningen av ny fabrik av Audi i Puebla (Mexiko), där den nya Audi Q5 2017 är byggd för alla utom Kina, har vi haft möjlighet att testa den nya modellen SUV via den tyska marken. Ny stil och nya funktioner för Q5, att följa riktlinjerna Q7 i teknik och sysselsätter samma plattform MLB Evo utvecklats för installation längsgående motorer.

Audi, som vann 2017 Audi Q5 vara den världens mest sålda modell i sin kategori, förlänga positionen förväntade framgångar med den nya upplagan av detta Premium SUV, Tack vare förbättringar, inklusive möjligheten att införliva en effektiv variabel luftfjädring höjd, ny teknik quattro ultra dynamisk adress som varierar sin utväxling efter hastighet och rotationsvinkel för styrhjulet, sport bakre differential, plus en mängd drivhjälpmedel och innovativa funktioner i anslutning och underhållning ombord.

2017 Audi Q5-test2017 Audi Q5: uppdateras online

med en Evolved linje, en mer markerad profil, en tredimensionell single frame grillen och en nyligen minted slankare strålkastarna (Eventuellt kan vara av matris LED-typ), den nya Q5 är längre, bredd och höjd än den tidigare versionen. Den mäter 4,66 meter lång, 1,89 meter bred och 1,66 hög, medan slaget når 2,82 meter att gynna det inre utrymmet.

Den totala vikten har sänkts till 90 kg jämfört med tidigare generation Q5 med användning av lätta höghållfasta stål och aluminium, och meddelar 0,30 aerodynamisk mycket framgångsrik Cx, med användning av mjuka kroppslinjer, de låga kåporna och även den specifika utformningen av de fälgar och däck, som främjar luftflöde kanaliserat från frontgallret åt sidan eller under golvet i Audi Q5.

De nya dimensioner har möjliggjort Looser inredning, särskilt i baksätet, där passagerarna märker mer benutrymme och större höjd för huvudet. Dessutom, med möjlighet till flyttbara sittplatser kan tjäna ytterligare 13 cm om trottoarer glider till sitt bakersta läge.

2017 Audi Q5-test2017 Audi Q5: Interior Premium real

Som vanligt i den tyska marken, Inne i Audi Q5 perfekt uppfyller förväntningarna och det är i linje med de senaste produkterna från Audi. Bra material, alla mycket bra läge, mycket väl utrustade och en mängd alternativ för att anpassa smak, från luftkonditioneringssystem, uppvärmd ratt, massage elmanövrerade stolar, stereo hög effekt omgivande belysning med 30 valbara färger, etc.

Naturligtvis kan du inte missa digitala virtuella box-art cockpit kontroller Driver konfigurerbar efter behag med stora eller små instrument, med kartor och relevant information… Head-Up Display Plus och MMI touch område, Internet 4G, WiFi-enheter för att ansluta åtta, induktion ladda Qi protokoll för smartphones, etc.

Vad har överraskat oss är att webbläsarskärmen är kapacitiv, Experter säger att vi föredrar att göra en enkel och intuitiv användning från MMI roulette funktioner som ska utföras genom beröring med skärmen full av fingeravtryck.

2017 Audi Q5: bra detaljer

Som vi nämnde ovan, baksätena, De erbjuder tillräckligt especio och i dess främsta läge, kan ha glid säten i längdled i två delar och liggande ryggstöd, så att passageraren komfort uppnås när det inte behövs maximal bagageutrymme. Dessutom, De kan fällas i tre oberoende sektioner för att underlätta lastning av stora föremål.

I det här fallet, boot kan variera mellan 550 och 610 liter i enlighet med positionen av den bakre bänken -är 10 liter mer än tidigare. Du kan också ha en sensor “hands-free” för att öppna och stänga dörren med foten och Möjligheten att sänka höjd baktill -Genom en tryckknapp belägen inom maletero- för mer bekväm tillgång, i versioner som är utrustade med luftfjädring.

2017 Audi Q5: högteknologiska

Den nya upplagan avl Q5, som ärver de flesta av de kända lösningar nya A4 och Q7 dspel för dess överflöd av enheter inom säkerhets- och drivhjälpmedel, med element såsom prediktiv assistenten effektivitet, LED strålkastare och Matrix Led med intermittenta dynamiska sekventiella tändnings guiden sylt, departure warning passagerarutrymmet, övervakning blind fläck och bakre trafik korsade aktiv filhållningssystemet och detektion fotgängare med automatisk bromsning, intelligent dödläge, vilket frikopplar förändringen i de automatiska modellerna med hänsyn till de uppgifter front radar, hastighet och kartografi, etc.

De fyrcylindriga versioner och den nya transmissionen inkluderar ultra quattro, bakaxel förbindbar beroende på de behov och Variabel fördelning, medan 3,0 TDI använder den konventionella quattro, du kan lägga till bakre sportdifferentialen med möjlighet för fördelning av vridmoment mellan bakhjulen.

2017 Audi Q5: kraftfulla och effektiva motorer

Inledningsvis kommer det att ha en endast bensinmotor 2,0 TFSI 252 hk med box S tronic 7-växlad, och med fyra diesel: ett block varianter 2,0 TDI 150, 163 och 190 hk (Den första manuella 6-hastighet och resten S tronic 7), och en 3,0 V6 TDI 286 hk och mer än 63 mkg vridmoment associerad med en Tiptronic automatisk 8-hastighet.

2017 Audi Q5-testDe kommer att erbjudas olika typer av suspension: standard, sport, aktiv och justerbar pneumatisk (60 mm) i fem nivåer, oavsett motor val. frisättning hybrid, kommer att vara plug and med en räckvidd på ca 50 km i ren eldrift, kommer det inte ut på marknaden förrän 2018.

Under kontakt som vi har gjort i den mexikanska Baja California endast Vi har haft möjlighet att driva bensinversionen av 252 hk 2.0 TFSI och 3.0 TDI 286 hk, båda med justerbar luftfjädring. Bensinmotorn är särskilt bra, med stor förmåga att klättra regimen och ganska tyst. I samband med dubbla kopplingar sjuväxlade S tronic gör vinst från den inställda på kryss områden eftersom det visar särskilt smidig, tack vare lätthet hela och snabba förändrings växlar.

För hans del, 3,0 TDI V6, något tyngre, drar fördel av sin större kraft och dess massiva vridmoment siffra som överstiger 60 mkg. Nu har 8-växlad Tiptronic momentomvandlare i stället för S tronic 7, så att du kan förlänga utvecklingen av förändring för att minska förbrukningen. effektivitet läge Du kan frikoppla rutan för att skjuta ‘sailing’, ytterligare sänka utgifterna, kan du få vara runt 6 l / 100 km i genomsnitt om inte mycket av gaspedalen missbrukas.

hans siffror Fördelarna är spektakulära och alltid tillgänglig reserv vridmoment catapulting Audi Q5 med extrem lätthet. Belyser arbete på chassit, med större styvhet, exakt styrning och suspension med förmåga att absorbera starka oegentligheter med hög verkningsgrad.

Inte ens asfalterade spår skryter goda kunskaper, förutsatt intressanta dimensioner TT läge lyft / offroad. Den har möjlighet att utrusta styrsystemet minskar, vinkelgivare indikatorvinklar uppstigning och nedstigning för att uppmuntra föraren uppgiften. Luftfjädrings ger hög komfort och erbjuder möjligheten att välja fem nivåer av höjd (eller -15 till +45 mm) från standardläge (178 mm i höjd), även om det högsta läget den maximala hastigheten är begränsad till 35 km / t, automatiskt sänka kroppslängd om denna siffra överskrids. Samma sak gäller för de andra lägena; snabbare, lägre höjd kropp. Om under en period av cirka två minuter bromsar, höjden av kroppen återgår till sin tidigare nivå.

Kort sagt, verkade det för oss en runda produktkvalitet, utrustad med en arsenal av tekniska hjälpmedel på hög nivå och mycket intressant för dem som söker en heltäckande och flerdimensionell modell. Luftfjädring, valfritt, ökar komforten ökar användbarheten och främjar körning på någon väg.

Adblock
detector