Kia Niro vs Toyota C-HR: Vilken är den bästa hybrid SUV? vi försökte

Kia Niro vs Toyota C-HR: Vilken är den bästa hybrid SUV? vi försökte

Staterna för sin hybridteknik, Kia Niro ansikte och Toyota C-HR, två av de mest originella för tillfället SUV. Vad är bättre? Vi testade dem grundligt.

Kia Niro vs Toyota C-HR: SUV, hybrid och original

Kia Niro vs Toyota C-HR: SUV, hybrid och original

Kia Niro vs Toyota C-HR: SUV, hybrid och original

Kia Niro vs Toyota C-HR: SUV, hybrid och original

länge sedan som hybridbilar upphörde att vara konkreta modeller för att bli mer mekaniska alternativ i många bilar på marknaden, även om nyfiket, i det här fallet, vi står inför två hybridmodeller som original (den Toyota C-HR Den konventionella versionen av bensin men inte säljs i Spanien). Inte så dessa Kia Niro och Toyota C-HR är fordon vars grundläggande förutsättningen att orientering och konditioneringen är ekologi. driven av brinnande efterfrågan SUV, Toyota och Kia De har inrättat två opublicerad crossover, företag, full av utrustning och förberedd för integrerad användning, som konventionella bilar är stora projektion. Och självklart också gör sitt mekanisk hybrid ett argument av effektivitet, ekologi och vanguardismo.

Kia Niro vs Toyota C-HRHärifrån, i Toyota De har dragit våga dra en C-HR vad som verkar spela någon roll är mindre mekanisk typ du använder. hans futuristisk designäven inne, med vissa arom förstklassiga material och ytbehandlingar– sänder en sportighet och progressivitet felaktig mellan konventionella kompakta modeller och SUV kategori. Ja, straffar det dramatiska silhuett från en synpunkt av familjens bil och särskilt jämfört med Kia Niro, den bakre beboelighet, båda dimensioner, såsom känsla av rymd, desto lägre ljushet, resultatet av sina små bakre stolparna och bred kropp, vilket också begränsar sikt bakåt fönstret.

PRESTANDA Kia Niro Hybrid 141 hk Emotion Toyota C-HR 122 hk Hybrid Dynamisk Plus
Acel. 0-100 km / t 10,25 s 11.66 s
Acel. 0-1000 meter 31,9 s 33,4 s
Omkörning 80-120 km / t 7,41 s 8,56 s
Loudness 100 km / t 70 dBA 66 dBA
Loudness 120 km / t 71,5 dBA 69,1 dBA
Bromsning från 140 km / t 71,0 m 73,3 m
våg 1,478 kg 1,488 kg

den "kemi" med Kia Niro Det är annorlunda. Inga magnetiserar, men dess uppenbara och praktiska stroke upplever allt kvalitet och grundlighet den Kia Aktuella utskrifter var och en av sina produkter. Och jag känner med den mekaniska finess Niro säger en hel del bra resa som har tagit den sydkoreanska märket. I denna mening, innebär det mer trovärdighet 7-year warranty eller 150.000 kilometer mekanik hela Niro, förbättra 5 år eller 100.000 kilometer att Toyota Det erbjuder komponenter hybridsystem hans C-HR.

Kia Niro vs Toyota C-HRKia Niro och Toyota C-HR: effektivitet och prestanda

i hybridteknik av dessa Kia Niro och Toyota C-HR kombinera en bensin förbränningsmotor med en elektrisk, men antalet varandra så definierar vad vi hittar senare. Och även av automatisk typ av ridning varje. den ny plattform tnga hybrid av Toyota vy och i den nya Prius och detta C-HR har offrat värmekraft, elkraft, varvid C-HR är bara en bensinmotor 98 hk och en annan elektrisk 72, att tillhandahålla totalt 122 hk. den Kia Niro använder en bensinmotor 105 hk och en annan elektrisk "bara" 44 CV, vilket leder till 141 kombinerat CV. den Toyota C-HR använder en automatisk växellåda mycket märkligt, anpassar det mycket väl mjuk körning, men det kan vara obehagligt som måttligt accelererad (snabb exit från trafikljus, omkörning, lutning, etc) för en slip verkan vilket gör upp mycket fart bensinmotorn utan en direkt relation med accelerationen erhålles. Samtidigt Kia Han har fäst vid sin en uppsättning motorer automatisk växellåda "konventionell" dubbelkoppling sexväxlad, att även om det inte är lika utsökta som C-HR (känsla hoppar marscher mot linearitet sin rival) under dessa betingelser jämn körning och gynnsamma villkor (varken är dålig och också mycket trevlig), sänder totala normalitet allmänhet.

KONSUMTION Kia Niro Hybrid 141 hk Emotion Toyota C-HR 122 hk Hybrid Dynamisk Plus
konsumtionen stad 3,9 l / 100 km 3,4 l / 100 km
konsumtionen Highway 4,8 l / 100 km 4,9 l / 100 km
medelförbrukning 4,5 l / 100 km 4,3 l / 100 km

Kia Niro och Toyota C-HR: drivande förnimmelser

Endast känslor, Kia Niro är mer balanserad av drift, när Toyota C-HR Det kan tyckas oöverstigliga i många situationer, som kan ifrågasättas i andra. Även om andra resultat utöver drivande förnimmelser visas. som EVs, den Toyota C-HR är en annan lite mer specialiserade och specifika situationer Kia Niro återigen ge mer normal till aggregatet. Och många gånger när Toyota C-HR den arbetar med relativ lätthet som rena elbil gränslar gator och väg, resultatet av sin större elektrisk effekt när Niro bortom urbana manövrar och pulser med mycket låg hastighet i trafikstockningar snabbt bensinmotor träder i funktion.

den Toyota C-HR Det lämpar sig för att driva du söker bara med elektrisk motor, Även på vägen, när en gång lanserade även över 100 km / t Du kan dra nytta av gynnsamma sektioner med lite gaspådrag för att flytta till ett par hundra meter bara elektriska. Den Kia känner att elmotorn är i grunden ett komplement till värme och framför allt på vägen. konsumtion erhållna verkliga spegla kapaciteten hos varje modell, men är särskilt stad där C-HR är fantastiskt hur lite jag kunde få att äta och om du lägger på din sida. På vägen kommer båda modellerna säkerställa likvärdig förbrukning av dieselmodeller och Niro också vissa fördelar i proportion till deras antal och egen bil kategori. Den Kia är alltid operativa bilmässor, när Toyota kan du gå det verkar som rätt i vissa situationer, med den extra tidigare diskuterats sin höga ljudnivån med effekten av förändringen slip under hård acceleration. Till viss del kontraster i en bil med sin design och utmärkt känsla rullning.

UTRYMME Kia Niro Hybrid 141 hk Emotion Toyota C-HR 122 hk Hybrid Dynamisk Plus
främre bredd 143 cm 138 cm
bakre bredd 137 cm 132 cm
främre höjd 95-101 cm 90-96 cm
bakre höjd 98 cm 90 cm
benutrymme 73 cm 72 cm
bagageutrymme 415 liter 420 liter

den Toyota C-HR Den har en rulle som adderar mer exquisiteness hans mekanik när hjul "i sin egen takt". Det är mycket bekvämt, liksom precisa rörelser, men det är inte en sportbil reaktioner. Det är en Trampar bil fast med en hel del kvalitet och njutning. Mycket har förbättrats Touch rullande bacheo och hybrid varumärke med nya tnga plattform. fortfarande behöver förbättra den sällsynta och oprecisa bromskänsla i vissa situationer. För hans del, Kia Niro Pisa med bra balans. Kanske är det inte en så fin mönster bil, men dynamiskt ger dig -again- normalitet i deras allmänna beteende, liksom bättre känsla i bromsning.

Kia Niro och Toyota C-HR: vår nedersta raden

den allmän jämvikt gör vinnande Kia Niro, en funktionellt mycket praktisk och kan som en familjebil med en trevlig, effektiv och, återigen, balanserad mekanisk modell. Starka kontraster i C-HR. Spektakulära bild och extraordinära dynamiska förnimmelser av många gånger, men villkorad på andra.

Adblock
detector