Jämförelse: Honda Jazz Hybrid Toyota Yaris Hybrid vs

Jämförelse: Honda Jazz Hybrid Toyota Yaris Hybrid vs

Höga priser kan inte göra deras minsta utgifter lönsamma, men ibland är allt inte en ekvation. Honda Jazz och Toyota Yaris Hybrid erövra med mycket mer än att rädda dem som praktiskt taget bor i sina bilar i strikt staden.

Jämförelse: Honda Jazz Hybrid Toyota Yaris Hybrid vs kött stad

Jämförelse: Honda Jazz Hybrid Toyota Yaris Hybrid vs kött stad

Jämförelse: Honda Jazz Hybrid Toyota Yaris Hybrid vs kött stad

Jämförelse: Honda Jazz Hybrid Toyota Yaris Hybrid vs kött stad

Jazz Honda och Toyota hybrid Yaris sätts så länge som strömförsörjningen till en förbränningsmotor. Men det, och deras bensinmotorer är Atkinson cykel, precis som alla. slangbella åter tillgripa elektriska modulen interkalerade disk mellan motorn och transmissionen svar tillbaka till begreppet IMA-teknik, medan Toyota Även om du skulle kunna säga att miniatyriserar inälvorna av en Prius / Auris (Vid effektmodulen, omvandlare, överföring, batterier, etc.) för att lägga till namnet till Yaris Hybrid.

Olika former, samma mål

Jämförelse: Honda Jazz Hybrid Toyota Yaris Hybrid vsså, medan Jazz bara lägger 14 hk och 8 Nm vridmoment för att driva dess utmärkta bensinmotor, den Yaris kan bidra med upp till 60 och 17,2 mkg. Föreställningar som inte kombinera exakt anpassa sina motorer térmicos- att faktiskt ha två bilar med hundra hästar i mindre format verktyg-något som mer än tillräckligt genomsnittet, a priori, utsökt urban drift och prestanda för korta raster utanför staden.

Förutom den enorm elektrisk skillnad (I motor- och batterieffekt, lagringskapacitet och energistyrning) bör också noteras att under det att Yaris upphäver fullständigt dess 1,5 VVT-i vid förflyttning all-eldrift (Transmission frikopplar) Jazz upphäver endast injektionen, varvid den inre förskjutningen av alla mekaniska delar (Stänga fördelningen för att bevara temperaturen i kammaren). Så det är deras friktion och tröghet som försämrar utvecklingen "segling"; strömmar fler och bättre Yaris och användning llanea, nerförsbackar och tillvägagångssätt för att trafikljusen utan att behöva korrigera en gas blow, ger mer besparingar på detta sätt, även om dess huvudsakliga källan är förmågan att röra vid makten. Upp till 50 procent av tiden i högsta grad urbana väg kan rulla Yaris med sin bensinmotor off, huvudsakligen under perioder av gjutningsvalsning eller göra det vid låg hastighet, där mer "lider" värme.

Tillräckligt med kraft och vridmoment, energilagring och snabb uppladdning kapacitet och tillåter bara de begränsningar som gör i Jazz, är mycket lägligt och konkret elnätet, men också "uppnosig". Endast 14 CV du verkligen känner när de förekommer, eftersom de är kunna minska accelerationer inom två sekunder och återhämtning när du har batterier av vilka "foder"Eftersom dessa mindre och långsammare laddning, ofta lämnar 1,4 i-VTEC ganska ofta.

nu

IMA modul förbättras, med engagemang och mycket gynnsam terräng, ser vi i energi indikator som både svårt att se i andra Honda hybrider som energi som rör sig kommer uteslutande från batterierna. Det gör att starta från stillastående, inte heller kan få fart och endast vistelse och undvika att förlora den. Bara du hantera en hundra meter men spelet handlar inte bara de inneboende besparingar i systemet, men som uppnås genom enbart inblandning av föraren. Och resultatet … uppenbart förbättra lång urbana konsumtion av någon annan version av intervallet, men också att spara diesel.

Suma mekaniska finess och glädje överallt vara en modell medborgare men att få på Yaris är att upptäcka en produkt mycket mer moderniserad och utvecklats, inte nödvändigtvis mer raffinerad. Med sina långa promenader i eldrift, Yaris lämnar staden med minst utgifter bland listan över bilar med förbränningsmotor fortfarande i släptåg (Hybrid eller inte, med undantag för plug-in) analyseras av vårt tekniska center: 3,5 liter l / 100 km, så att återbetalningen över andra Yaris är mycket kortare än Jazz och gör därför i strikt staden i en mer lönsam och effektiv bil.

sida B

Jämförelse: Honda Jazz Hybrid Toyota Yaris Hybrid vsJazz och Yaris ger överraskande i sin spar uppdrag, men gå och hitta öppna vägen innebär mindre vänligt ansikte för både bilar, främst på grund av driften av dess kontinuerliga sändningar bryter ofta tystnaden, komfort och naturlighet. Och eftersom båda är obekvämt när det rullar över 110/120 km / t. Det är där Jazz ger ett plus för att kunna konvertera din CVT i en handel med 7 steg förinställningar som kan användas för att full frihet förmedla rattpaddlar. Får inte Honda vända tortilla även Minimerar skillnader i konsumtion och, om vi lyckas väl kända batterier för tider av nöd, inte lyckas förbättra möjligheterna för omkörning hans rival … Ibland allt inte är kostnadsbesparande och använda och i den meningen är där Jazz kan hitta kunder söker ta avstånd med utsökt och praktisk produkt, men som söker kostnadskontroll har Yaris visat sig vara det ultimata verktyget

Från och med idag, Toyota Yaris Hybrid Det ligger på första plats i vår databas. Fördelarna med hybridisering i Jazz, endast materiella i stan .. nästan till samma nivå som en bra diesel.

strax

accelerationer: Variabel prestanda i Jazz, beroende på lagrad energi: det finns upp till två sekunder från varandra (i tabellen, den snabbaste, med laddade batterier). Yaris ger mer flexibilitet än andra liknande endast under de första meter acceleration.

Frenada: Avstånd dunkar, men med en annan touch. Kostnader som används till pedalsvaret Yaris, speciellt vid låg hastighet. Inkludera utförandet av en Toyota är aktiv med 175 mm gummi.

Loudness: Tystnad rullas: Yaris är en före och sedan till mer eller mindre 50 km / t, vilket innebär ännu mer för att dra fördel av sin eldrift. På vägen, obehagliga "Molinillos" mekanik i båda fallen.

Omkörning: Ineffektivt doping Yaris. För att lägga enorma vridmoment som ger kraftenheten bestraffar förändring. Igen, två distinkt olika Jazz, låga reserver, den 80-120 är skjuten 11 s.

Effekt och vridmoment: Elektrisk och termisk inte summerar exakt krafter men korsning avkastningskurvor och också lita på batterier som driva sina elektriska moduler. Med hundra CV, förväntas mer direkta reaktioner på vägen, där den bekväma kryssning är bara 110 km / t

Adblock
detector