Toyota C-HR: grundlig test av hybrid SUV mode

Toyota C-HR: grundlig test av hybrid SUV mode

Nytt i sin kategori, är Toyota C-HR redan en av de bäst säljande SUV i vårt land. Superprueba uppmärksam på alla våra mätningar denna hybrid fordonsteknik.

Toyota C-HR, försökte en annan SUV

Toyota C-HR, försökte en annan SUV

Toyota C-HR, försökte en annan SUV

Toyota C-HR, försökte en annan SUV

den SUV med hybridteknik Toyota C-HR är redan en sensation i sitt segment. den Data nybilsregistreringen och vittna, att slinka igenom den mest sålda SUV i vårt land, enligt uppgifter Januari 2017.

Undan för undan Toyota Han sätter på marknaden mer emotionella bilar, därför utformning som körning. Bevis på detta är det C-HR, som faller rakt i en alltmer efterfrågas kategori och gör ger en intressant touch originalitet.

den Toyota C-HR Det har en imponerande estetik samt uppmuntras av effektiv hybridteknik Han har släppt den senaste Prius än a-lägre pris, medan dess storlek gör det till ett mycket praktiskt alternativ. Kort sagt, det har alla ingredienser för att bli en framgångsrik modell.

Toyota C-HR-testToyota C-HR: attraktiv design

Med en sådan bild, kommer det ingen roll för dina möjligheter att den enda mekaniker finns i Spanien försökte vi i denna artikel, eller har framhjulsdrift versionen. den Toyota C-HR Det uppmärksammar vart han än går, även i slående blå vår enhet. Och om utanför kunde misstas för en Lexus att se honom komma in total tystnad, känslan upprepas när du öppnar dörren och går in i facket försiktigt, eftersom insidan är inte långt, åtminstone i överlägsen finish Dynamic Plus. Den är associerad med en generös nivå av utrustning och deras band med geometriska motiv i relief, taket med samma mönster eller textur av vissa material är bra exempel på den vikt som har getts till detalj. Så gör en belagd läder instrumentpanel slutar för att bilda en exklusiv och modern miljö. Omgiven av både design, överraskande lite mer än anständigt inre dimensioner och stor känga mycket användbara former, med inget att avundas till andra modeller i sitt segment. Eftersom endast pinnar, baksätespassagerarna har liten sido synlighet på grund av formen av fönstret, ganska små, och tillgång något påverkas av det låga dörramen. Inuti, men det finns mycket mer utrymme än väntat. Det finns också några separata ventilations utlopp för det bakre området, även om dessa inte är lika Spartan säten och andra japanska modeller.

den utrustning Den innehåller allt som vi kan be en nästa generations bilar, med inslag säkerhet som blinda vinkelsensor, meddelande om frontalkollisionsdetektering och bakre tvär trafik, och andra lyx som JBL ljudsystem, bakre kamera, adaptiv farthållare och läderklädsel med uppvärmda framsäten.

Toyota C-HR-testToyota C-HR: balansering växel

När det gäller hans körning, den C-HR inte mycket annorlunda än andra Toyota-hybrider. ger hög glada att använda, mycket jämn gång och lyckats körkomfort, frukter av bra ljudisolering och suspensioner välbalanserad. Dessutom har det försetts med ett reaktivt svar på gaspedalen, så att du känner dynamisk, speciellt vid körning på stads som om det vore lättare än det egentligen är. Management, direkt och ganska stöd, bidrar också till känslan av smidighet, med liten kropp rulle. Man bör komma ihåg att inte överdrivet hög, så dess dynamik och kurvstabilitet knappast skada av tyngdpunkten, även om vi inte är på en sport modell. I kritiska situationer chassi reaktioner är ganska konservativ, enkel och förutsägbar. Bakaxeln kan få lite agility Om du stöttar lyfter foten från gaspedalen, under ledning av en elektronisk programfrånkopplings endast vid låg stabilitet hastighet. Endast gränsen finns det vissa kroppsrörelser som gör att du förlorar en del noggrannhet, logiska i denna typ av bil, men ramen är upp och klarar alla behov, även om nivån på prestanda och fokus bil är mer i linje med avslappnad körning.

Toyota C-HR: rullande smidig och effektiv

den 122 hk hybrid uppsättning Toyota C-HR De kan tyckas få på grund av den linjära kraftutveckling, men när man tittar på hastighetsmätaren du inser att det inte är en långsam bil. Kanske den typ av transmission, som liknar en kontinuerligt variabel skiftoperation är det enda som kan generera avvikelser beroende på smaken av varje. Under normala förhållanden fungerar som en charm, och även så snart som marken är gynnsam, du hittar llaneando i eldrift utan att inse det. Uppför, när be accelerationen är där mindre optimala resultat, eftersom förbränningsmotorn varvtal mer, utan att nå drivhjulen är ekvivalent med öka i decibel. Utan att höra ljudet av motorn bara du skulle märka något konstigt, eftersom förhållandet mellan vad steg på höger pedal och acceleration är alltid väl kalibrerad.

Toyota C-HR-testToyota C-HR: EV eldrift

Å andra sidan, vid låg hastighet (upp till 50-60 km / t) du kan "kraft" eldrift (EV) tillfälligt genom att trycka på en knapp, förutsatt att batteriet laddas och ett antal villkor är uppfyllda. I alla fall, för att köra utan att starta förbränningsmotorn tillräckligt för att vara varsam med gasreglaget (även om EV-läget tillåter högre accelerationer el) och uppmärksamma den intuitiva vänstra klockan på instrumentpanelen, vilket indikerar just användningen av driva, med olika områden som definieras i dess sfär som matchar de driftsfaser båda motorerna. också nivå av regenerativ bromsning Det visas i denna klocka, som justerar graden av retardation effektivt utan att någonsin agera bromsskivor utom de sista metrarna av gripandet eller om det är nödvändigt. Förresten, Bromspedalkänsla fortfarande inte perfekt och varken dosering, liten linjär under vissa omständigheter, men inte kritisk.

för dess drift är en bil som är roligaste, även koppla av i vardagstrafik. Ja, trots att använda prius plattform, den senare är ännu mer raffinerade, bekväma och tyst, och kanske med större nätaggregat för att starta upp, vilket kan bero på dess lägre vikt (62 kg skillnad verifierad av vår Technical Center), eller en annan programmering elektronik. I vilket fall som helst, Toyota C-HR är mycket tillråda, inte bara som hybrid, men också som SUV. Det är en modell som det förbrukar lite och som tycker om att delta i kör för att utnyttja fördelarna med hybridsystemet. Dessa avsnitt turer tillfredsställande eldrift är den bästa belöningen.

Toyota C-HR, tekniska data

mätning Toyota Hybrid C-HR
Bensinmotor (*) 1798 cm3 / 4-cylindrig
bensinmotor effekt (*) 98 hk vid 5200 varv per minut
elektrisk motor (*) Permanentmagnetiserad synkronmotor
elmotor effekt (*) 53 kW
Hybrid Power System Totalt (*) 122 hk
Acel. 0-100 km / t 11.66 s
Acel. 0-1000 meter 33,37 s
Omkörning 80-120 km / t 8,56 s
Loudness 100 km / t 65,7 dB
Loudness 120 km / t 69,1 dB
Bromsning från 140 km / t 73,3 m
våg 1,488 kg
Real konsumtion i staden 3,44 l / 100 km
Real konsumtion i väg 4,92 l / 100 km
Real genomsnittlig förbrukning 4,33 l / 100 km
främre bredd 138 cm
bakre bredd 132 cm
främre höjd 90-96 cm
bakre höjd 90 cm
benutrymme 72 cm
bagageutrymme 420 liter
PRIS (*) 28.500 euro

I asterisk (*), officiella uppgifter märke. Resten av uppgifter, mätt med det tekniska centret Highway

Du kan också vara intresserad

– Toyota C-HR vs Kia Niro, vad som är bäst SUV? Och bäst hybrid?

– Toyota C-HR, Hyundai Tucson och Renault Kadjar: hybrid, bensin eller diesel?

Adblock
detector