Citroën C4 Cactus, vad är Renault Captur och Peugeot 2008 bättre?

Citroën C4 Cactus, vad är Renault Captur och Peugeot 2008 bättre?

Små SUV fortsätter att växa. Face idag ledaren Renault Captur med förnyad Peugeot 2008 mer Campera image och alltid original Citroën C4 Cactus.

SUV Jämförelse: Citroën C4 Cactus, Renault Captur och Peugeot 2008

SUV Jämförelse: Citroën C4 Cactus, Renault Captur och Peugeot 2008

SUV Jämförelse: Citroën C4 Cactus, Renault Captur och Peugeot 2008

SUV Jämförelse: Citroën C4 Cactus, Renault Captur och Peugeot 2008

Upprepas kommentar som SUV blir standardbilen konventionell i dag. Det räcker hans bild, vilket är sant innebär invändigt andra praktiska värden, för att bli alternativ att komprimera sedan, minibuss till… och även nu nyttofordonet. Renault Captur är för närvarande ledare för detta växande segment av urbana SUV och varje månad nästan lika många som Renault Captur och Renault Clio säljs.

Betyg din bil gratisotvivelaktigt, Förmågan hos dessa små SUV att rulla upp asfalten, deras större markfrigång, Det är inte viktigt. Vad är idag den mest fysionomi som uppbär en större höjd sittplatser, och vad det förmedlar: Känsla av större kontroll av miljön och Comfort Access och boende. Det blir definitivt i ditt bästa argument. Och i denna mening, kan det också vara Renualt Captur framför Peugeot 2008 och Citroen C4 Cactus som står inför. dessa två bilar av den franska gruppen PSA De behöver inte markera denna funktion både SUV och när du sitter på dem, inte börjar känna en höjd som är större än den hos en konventionell bil höfter, särskilt i C4 Cactus, som i detta avseende är en normal bil. Inte överraskande är det upp till 11 centimeter lägre än Renault Captur egen.

Citroën C4 Cactus, Renault Captur och Peugeot 2008: Space

Den högsta nivån av höfter Renault Captur också mycket det uppskattade i baksätet. hans Access är bekvämare och behagligare för dem som brukar ta itu med barnstolar. Och på tal om att föra barn och deras konsekvenser, bra lösning de avtagbara ärmarsätet av denna Captur till tvätta eller förnya. Och en annan lösning laddad med praktiska denna bil är dess longitudinellt glidbar baksätet (15 centimeter), vilket gör efterfrågan varierar benutrymme för baksätespassagerarna eller stammen.

Jämförande urban SUVUtförda fastighetsnära ändar, den Renault Captur Det ger mycket mer bagage (upp 485 liter, 370 med ryggstödet alla) Eller benutrymme (upp till 76 centimeter, 61 frammatning position) som Peugeot 2008 (380 liter boot alltid och 70 cm av benutrymme) och C4 Cactus (400 liter boot och 72 cm för ben). Den Captur i båda fallen når värden mycket större bilar.

För hans del, Peugeot 2008 kallar din uppmärksamhet för sin körställning, att assimileras inte och, överraskande för små ratt och hög låda klockor, du säkert ta en ledande annorlunda än du skulle i en annan bil position. också Denna 2008 Allure presenterar material överlägsen ytfinish och slutar som verkar vara över hans två rivaler. Och då kan vi kommentera tillsammans bevisar Peugeot bil med en smältpunkt större förfining Citroen C4 Cactus till och Renault Captur.

Framför allt fann jag korta säten i Renault Captur och Peugeot 2008, och av den anledningen att sitta på Citroën C4 Cactus Jag uppskattar er är mycket bredare. Det är också uppenbart att Cactus platser är mjuka fluffiga, en definition som kan kvitteras på kort, men jag undrar om på lång kommer att glädja alla. Å andra sidan står instrumentbrädan ut för sina avantgardistiska minimalistisk box digitala klockor (avstående räknare) och central pekskärm, som praktiskt taget eliminerar all fysisk direktstyrning och svår lite snabbare hanteringsutrustning. men mer tveksamt är dess panoramaglastak valfritt. Utan en gardin som kan täcka (som om har Peugeot 2008) exponeringar mot solen cockpiten på C4 Cactus blir bastu, med tillägget att för passagerare i baksätet antas att fönstren tillbaka där Abatan endast minimalt. Cactus leker med enkelhet som en del av personligheten hos bilen, men i vissa avseenden dalar ifrågasättas.

Renault CapturCitroën C4 Cactus, Renault Captur och Peugeot 2008: hastighet och konsumtion

den Renault Captur igen vår uppmärksamhet när vi får flytta. ditt svar Dieselmotor 1,5 dCi 110 hk effekt som sänds kommer att vara mer kapabel än den 100 hk 1,6 BlueHDI Grupp PSA rider både Peugeot Citroën C4 Cactus som 2008. Även om vissa inte påverkar växellådor vardera: av 6-hastighet och smala hopp i Renault, av 5 hastighet mer öppna och Peugeot Citroën i. Med dessa kombinationer, eftersom du inleda marschen hitta en Renault Captur med livligare gasrespons, det känns mer flexibelt i trånga gator och snabbare när det gäller att vara på väg.

De två SUV PSA reagerar långsammare, även om Peugeot 2008 är mer en fråga om känslor som leder. I vilket fall som helst, de är "användbarhet" med kapacitet för att rulla på vägar och motorvägar med god solvens. Ja, har det kommit till vår kännedom olika respons vi har stött på i Renault Captur under vårt test. Styrka och progression svarade vanligtvis dCi 110 hk vid andra tider på hög stress och med mycket höga omgivningstemperaturer, blev mindre kraftig.

den Renault Captur införde som takten, men också du betalar den högsta konsumtionen. Men de är mycket låga och det är därför vi verkar förvånande att konsumtionen har kontrollerat vårt tekniska center i Peugeot 2008 och Citroën C4 Cactus. den Citroën detta är kunna spela ner en liter en stad Renault. Och på den vägen, med 4,0 l / 100 km genomsnittlig (Med Peugeot 2008 4,2 och 4,5 Renault Captur) Det är en av de mest sparsamma bilarna på marknaden idag. Att vara C4 Cactus större än Captur och 2008 bil är också då lättare (1192 kg, 1,243 under 2008 och 1316 i Captur) och flyttar en generös utveckling av förändring, som vi sagt tidigare, på bekostnad av att ge prestanda och förnimmelser, vinner den med stor effektivitet. I sin förnyelse, Peugeot 2008 har ändrats som exceptionell (och dyra) stopp-start-enhet genom reversibel generator, även framåt motorstopp under 20 km / t, för ett konventionellt system som Captur Cactus och att det måste sägas, har förlorat förfining, inte effektivitet.

Citroën C4 Cactus, Renault Captur och Peugeot 2008: komfort

Och gå vidare, skulleockså samma franska komfort? Eftersom det kan finnas en viss likhet mellan modeller av PSA, men Varje bil har sin egen personlighet med passagerare och förare. den Renault Captur, till exempel välja fastare fjädring inställningar, aldrig hårt, som passar din motor reaktivitet mot en mer dynamisk uppsättning av körning. Det är en mycket uthärdlig och lätt bil att rikta, som inte sätta dig i trubbel och känna konsekvent och säkert.

Cactus Citroën C4den motsatta polen är Citroen C4 Cactus. Citroën som bra produkt gör inga ben om mycket flexibla suspensioner, initialt de ger dig en hög åkkomfort, men till priset av att acceptera mycket uppenbara laterala och longitudinella sways i hennes kropp. Och när ljuset hjul, mellan kurvor eller gupp förolämpningar, hennes beröring mest vaga och tills du ifrågasätter kvaliteten på deras slitbanor. den Peugeot 2008 har en stor mittpunkt: mer filterhjul Renault Captur, men också känns mer rörelse behållit C4 Cactus krafter när man går. I allmänhet, känns väldigt balanserad och mer förfinad, även rade finish Allure för vinterdäck M + S, som begränsar honom starkt stöd och bromsning, som berättigar honom som den mest kapabla som ser en SUV också en perfekt ursäkt för att skjuta alla typer av företag med ett plus säkerhet.

Kort sagt, hur komplett bil är försäljnings segmentet ledare, den Renault Captur. Vid kontrollerna för övrigt är det den som sänder dig gå på en högre bil, vad denna rapport. och dess inre praktiska ger mycket fördel. Även mekaniska mer upphetsad. den Cactus gör hans djärva bild hans bästa argument (och effektivitet). den förfining och kvalitet sätter 2008. Och om du dra nytta av dina däck och elektronik, som vi har sagt är det mest kunna rulla över någon yta.

Du kanske också är intresserad av:

Special SUV: de nya små komma

SUV guide: de bästa bilarna att köpa in 2016 och 2017

Den mest omfattande guide till att köpa en SUV

Adblock
detector