Är den bästa SUV? Jämförelse: 3008, Tucson, Tiguan, Ateca, Sportage, Koleos ...

Är den bästa SUV? Jämförelse: 3008, Tucson, Tiguan, Ateca, Sportage, Koleos …

Tillsammans med CR-V, Hyundai Tucson, Jeep, Kia Sportage, CX-5, Mitsubishi Outlander, Nissan X-Trail, 3008, Renault Koleos, Ateca Seat, Subaru Forester, Toyota RAV-4 och VW Tiguan. Den största jämförande SUV för tillfället!

Stor jämförande SUV: all bra försäljningssäker

Stor jämförande SUV: all bra försäljningssäker

Stor jämförande SUV: all bra försäljningssäker

Stor jämförande SUV: all bra försäljningssäker

13 är inte i dag, för oss, antalet otur: tvärtom är det otroligt många nya SUV våra kollegor Auto Pan De har lyckats sätta på asfalten och kretsen i sin Slutligen Mästare Test 2017: En övning i stränghet, metodik och objektivitet som har genomfört sedan 2007 genom jämförande makro global påverkan med de bästa nyheterna bil för tillfället. Och den här gången, naturligtvis, spelar itu modesegmentet: den senaste SUV.

Komfort, kvalitet, effektivitet, säkerhet, beteende … Allt skannas för den här gången, den bästa nya SUV som har nått marknaden, en kategori som också måste möta dagens viktiga prestanda attribut och bekanta komfort att bli referensfordonet för många hushåll. Så vi inte slösar mer tid. Vi började notering 13 SUV face: Honda CR-V, Hyundai Tucson, Jeep, Kia Sportage, CX-5, Mitsubishi Outlander, Nissan X-Trail, 3008, Renault Koleos, Ateca Seat, Subaru Forester, Toyota RAV-4 och Tiguan. Och vi fortsätter att värdera resultatet av varje av bokstavsordning, att avsluta poäng i upp 6 Specifika tester och maximal svårighet torr älg, älg våt variabel slalom oändlig, våt bromskurva och bromskurva. Attack!

Honda CR-V: Vilken överraskning!

Och vi kan inte börja bättre eller mer nyhet. den nya Honda CR-V 2018! Det kommer till Europa i Frankfurt Motor Show, Auto Pan men de har redan visat tack vare förhandspremiär på andra sidan Atlanten. Och det kommer med den nya motorn blir kronjuvel i Europa på mycket kort tid: A 1,5 VTEC Turbo med 188 hk och CVT automatisk växellåda. med 4,58 meter, Denna SUV har alltid stått ut som en av de mest rationella, som samlar det största utrymmet i sin klass och många shopping modulära lösningar. Det bevarade också.

Honda CR-VOckså spåra den nya Honda CR-V har visat en av den runda SUV (Som du kan se slutet på övningar). A förbättrade finish och material, nu i sin nya generation lägger till en bra utveckling i dynamiska termer: på vanliga komfort, denna gång tolereras bättre agile hantering, bromsar och suspensioner mer effektivt. Det kanske inte är fortfarande den snabbaste och mest atletisk, men det gör anteckning och inte känna sig obekväma. Bra balans som också lägger till en 1,5 Turbo motor extra respons. Kommer den nya referens?

Hyundai Tucson: bet komfort

Vi fortsätter med en annan SUV som har stor framgång i Spanien: Hyundai Tucson. Koreanska modell av 4,47 meter lång, Han har lyckats sätta en stor buckla i diagrammen tack vare sin fantastiska bild och en god upplevd kvalitet. Det kanske inte är den bästa i någon särskild sektion, men upprätthåller en mycket god balans och bra komfort och smidigt som gör det en mycket önskvärd SUV.

Hyundai TucsonVid detta tillfälle, Auto Pan hade en bensinenhet med sugmotor på 2,0 liter och 165 hästkrafter, som inte säljs på vår marknad: här kommer med en 1,6 GDI 136 hk eller en 1,6 TGDi, och med turbo och 176 hk. i tester Hon är känd för en något mjukare fjädring än sina konkurrenter SUV, prioriterar mer komfort ombord i stället för dynamiska svaret. Även dess riktning är mer “på hjälp”, perfekt för att röra sig i staden och trafiken, men mindre snabbt när oförutsedda eller övervinna hinder. Bara inte äventyra säkerheten när som helst. Space och anläggningar är mycket bra.

Jeep Cherokee: mer europeisk

den jeep Cherokee stoppa och märker sina europeiska gener jämfört med tidigare generationer. Och slutligen den nya SUV av 4,62 meter lång Det erbjuder en spektakulär interiör, med närmare och vision vård och mycket väl lösas på ergonomi, finish och ytbehandlingar. Har även nya praktiska detaljer som lådor under passagerarsätet eller till andra glid rad.

jeep CherokeeI Europa sitt erbjudande fokuserar på den mekaniska Diesel framför allt, men också förekommer på andra marknader med 2,4 bensinmotor 184 hk, tillsammans med den nya automatlåda med 9-växlad grupp. Uppsättningen är något långsam och inte det mest energiska. Värdera och dynamiskt betona att i tester har visat en något överstyrning trend att om bättre lyckades kontroller stabilitet och grepp, inte subtrahera punkter till ett chassi som själv utmärker sig för sin smidiga och underhållande touch. Visst om testerna var off road, skulle Jeep få fler poäng …

Kia Sportage: trimmad

En annan klassiker under de senaste åren i Europa … och en annan storsäljare, även kunna ifrågasätta några månader ledning av Nissan Qashqai. Vi talar, naturligtvis, Kia Sportage, Brother SUV plattform och komponenter med Hyundai Tucson … men kommer tillbaka för att visa att han har en annan avstämd på olika. I själva verket dynamiskt upphängningserbjudanden fasthet större kontroll och ram.

Kia SportageÄven en snabbare och mindre mjuk riktning kom den här gången (till skillnad från de flesta av sina konkurrenter) med version permanent fyrhjulsdrift. I tester har det stått för att ha en något lös tillbaka, men med ett mycket bra grepp gräns. Dessutom är dess förtjänster betonar körläge (Alla mycket intuitivt och god övergripande kvalitet), anatomiska säten, en andra rad mycket stora … men inte alltför stor trunk.

Mazda CX-5: gästen “premium”

den CX-5 Det har renoverats, men inte alltför radikala generationsskifte, framstår som en SUV med en stor inre yta, nästan till samma nivå som premiummärken. noterade också för sin precision touch och dess stora respons mellan bekvämlighet och smidighet … trots dynamisk plats för passagerare är inte den bästa.

CX-5med 4,55 meter lång och samma SKYACTIV-G 2,5 motor 195 HP och automatisk lysande i vår marknad, har Mazda CX-5 just lagt fram en mullvad: att ha kontroll över lös stabilitet och något långsam i sin kalibrering, vilket gör att bakaxeln glida över kontot i övningar som slalom . Electronics uteblir i tiden till förlust av grepp. deras bromsar, ja, mycket bra.

Mitsubishi Outlander: värdet av robusthet

Enklaste aspekt och lösningar som många av sina konkurrenter, men också med stora förtjänster. Vi talar här tiden Mitsubishi Outlander, en SUV som sport en visuellt och med föga imponerande färre funktioner instrumentering, med en körställning som inte är den mest moderna och ergonomisk, eller lite kort och platt säte utan alltför mycket svankstöd. Trots detta finns utrymme (även med 7-sitsiga versioner) mycket bra, och upplevd alltid som en mycket robust och välkonstruerad SUV.

Mitsubishi OutlanderFödd och begränsa testning har Mitsubishi Outlander alltid visat en mycket neutral och säkert beteende, ett chassi väl avstämd. Naturligtvis är detta inte en sport modell eller känslomässiga, men mycket komplett. Denna gång kom med en motor på 166 hk 2,4 och CVT.

Nissan X-Trail: konservativ SUV

Vänd dig till en av de varumärken med mer stamtavla som SUV-modeller, Nissan. Den här gången, inför sina rivaler är X-Trail, en modell av 4,63 meter som är placerad ovanför Qashqai över storleken på de flesta av sina konkurrenter. En mycket robust modell som ursprungligen gick till en mycket modern, praktisk och genomtänkt som en familjebil SUV. Endast framväxten av nya modeller med mer uppmärksamhet på detaljer har resulterat i vissa avseenden han kan anklagas för mer enkelhet.

Nissan X-TrailÄven med option Tre rader av säten och säten 7, Nissan X-Trail är positionerad som en intressant SUV, men också i riskbeteende att föga övergripande åtagande leder till en mycket konservativ modell. hans trimning och elektronisk arbete för att undvika chock Root, så det är en mycket säker modell men mindre flexibla reaktioner. Ert stöd hjälper till exempel reagera innan det blir ännu hända en förlust av vidhäftning eller bana. Som värderar den mest dynamiska delen kommer att sakna kanske mer glädje.

Peugeot 3008: fantastisk!

den Peugeot 3008 Det har varit en av de senaste SUV att slå marknaden … och stora! Ja, eftersom verkligen har väckt stort intresse och har redan visat en stark start som tillval. Till att börja med, det har en inre mest originella, edgy och hög upplevd kvalitet. Digital instrumentering, material och texturer, gör det till en SUV som nästan kan placeras ett steg ovan. Mekaniskt hade sin stora motor 1,6 THP 165 hk och automatisk, en också utmärkt uppsättning.

Peugeot 3008Allt som också följer miljö i en Peugeot 3008 stor begåvning i komfort och säkerhet (Ger upp säten massage) och en enastående dynamisk strategi. Den har en touch av fasthet säkerställer bra väg agility, och dess stabilitet är över genomsnittet … trots att de har en enda bakaxel vridstyv. Antingen i rymden är det bästa av allt, eller praktiska, men allt annat 10 till Peugeot: det har skapat en underbar SUV.

Renault Koleos: en SUV reimagined

Om vi ​​talade 3008 av en ny SUV, i detta fall vi går in i helt nya Renault Koleos Dessa dagar börjar marknadsföring i Spanien. En radikal förändring vad som var den tidigare Koleos, den nya modellen Renault stiger över gener Nissan X-Trail. Din kropp är väldigt smart och har en touch av personlighet med en något mindre mjuk än Nissan fjädring … men lite mer nervös också på gång.

Renault KoleosDess allmänna framstår som en SUV också ganska konservativ beteende, till den grad att deras stabilitet och traktionskontroll misslyckas ibland för att korrigera banan utan endast att sluta helt modellen. Och inne, bra texturer och material lägga till upp till en Infotainment mycket avancerad och spektakulära, med den större centrala skärm än genomsnittet och lätt att använda. I Spanien kommer endast i diesel versioner av tiden.

Ateca Seat: hög compact

Bokstavligen “ett lejon stylta“. Definierar den nya master Test SUV 2017 till Ateca Seat, en modell nästan nästan rund. Med stor mångsidighet, en stor innerutrymmen och bål, och en god upplevd kvalitet, första SUV Seat Han anlände snart, men har nu blivit en av referenserna.

Ateca SeatMed stor effektivitet bakom ratten, den Ateca Seat (som mäter bara 4,36 meter och detta är den minsta) är listad som en av de mest lättrörliga SUV … även gynnade väg naturligtvis är det lättaste. Med utnyttjande av många komponenter VW-gruppen, dess mekaniska kombination 1,4 TSI 150 hk och den automatiska växellådan DSG är en glädje, både för användning som mjuka makt i form av förmåner. Och alla mycket innehåll konsumtion. Kanske skulle man kunna förbättra med lite mer effektiva bromsar, men det är helt klart en av de mest kompletta modeller.

Subaru Forester: kraften av teknik

Subaru. Det märke som sällan kommer in i pooler av köp, men hur bra bilar sedan … och särskilt nuförtiden SUV-modeller. den Fore är ett annat alternativ, som som alltid gör särskild tonvikt på teknisk innovation. har en turbo boxermotor med symmetrisk AWD eller lådan automatisk CVT (Förresten, det bästa på marknaden i detta avseende). På vägen du måste veta för att förstå, eftersom turbofördröjningen gör du ska spela med det manuella läget av förändringen, som simulerar förekomsten av upp till 8 förinställda hastigheter.

Subaru ForesterSubaru Forester är en SUV stark, robust, vilket ger dig stor kontroll på väg och mycket noggrant, men även en del nervositet respons även i en riktning som studsar mot plötsliga rörelser. Hans grepp gräns, är dock den högsta tack delvis till Cash 4×4-system monterat. Interiören kan inte nå kvaliteten att utföra många av hans nya rivaler, men i stället erbjuder ett av de bästa visibilities vid körning.

Toyota RAV-4: Pioneer

Det var modellen praktiskt taget uppfann kategorin, en föregångare… och i dag fortfarande uppvisar god form. Vi får fylld med Toyota RAV-4, en SUV som uppvisar en inre kanske för enkelt. Space, ja, både fram och bak, med ett plant golv utan projektioner märkta för att rymma bättre än de flesta konkurrenter i en passagerare femtedel.

Toyota RAV-4Liksom i Honda CR-V, smickrar stammen med en mycket lågt golv för lastning, vilket underlättar införandet av tungt bagage. Ett chassi nivå är RAV-4 visas som en SUV mycket balanserad, säker och reaktioner ädel vid alla tillfällen. Det är en tilltalande modell i allmänhet att i vår marknad utmärker sig för sin hybrid set som gör det mest speciella.

Volkswagen Tiguan: den historiska referens

En annan SUV helt nyrenoverade och det fortsätter att lysa som en av referenserna. Nu även redan finns på marknaden med en 7-sitsig version Allspace den Volkswagen Tiguan Han har alltid visas mycket bra innerutrymmen och en stor trunk, ytterligare visar i allmänhet en standard för enastående kvalitet.

VW TiguanVid detta tillfälle också utrustad med den kraftfulla motorn 180 hk 2,0 TSI med DSG, SUV är en spektakulär prestanda och kraft. Dynamiskt känns smidig, behöver du inte förlora en stor åkkomfort och även tyngre än Ateca, hamnar komponera en SUV med ett rungande svar på vägen. Utan tvekan, bredvid fantastiska nya Honda CR-V, den nya Peugeot 3008 och hans Seat bror Ateca, vi är talar om 4 stora vinnarna i denna jämförande makro SUV. Grattis!

TEST OCH MÄTNINGAR

VARIABEL slalon: Övningar med kontinuerliga varv, mer och mer fart och koner varierar också deras avstånd inte åter vanliga situationer i vardagen, men de ger en uppfattning om den dynamiska responsen hos bilar som måste tåla kontinuerliga överföringar av pesos. Bästa resultat här för en Volkswagen Tiguan vilket gynnar dess allhjulsdrift och en riktning. Unluckiest fick Mazda CX-5, som vuxit fram som vinnare av tävlingen för sin smidighet, men närmar sig slutet, han plötsligt förlorade kontrollen över bakaxeln och bara glida.

BIL MÅTT
Honda CR-V 13,7 s 64 km / t
Hyundai Tucson 14,4 s 66 km / t
jeep Cherokee 13,5 s 67 km / t
Kia Sportage 12,5 s vid 70 km / t
CX-5 13,7 s 70 km / t
Mitsubishi Outlander 13,4 s 63 km / t
Nissan X-Trail 13,3 s till 66 km / t
Peugeot 3008 12,9 s 63 km / t
Renault Koleos 14,1 s 62 km / t
Ateca Seat 12,9 s 67 km / t
Subaru Forester 14,0 s 66 km / t
Toyota RAV-4 13,2 s 64 km / t
Volkswagen Tiguan 12,5 s till 69 km / t

OÄNDLIGT CURVES: Inför en cirkel med 25 meters radie, är denna övning att skjuta så snabb och stabil som möjligt. Gott uppförande kommer garanteras av effektiviteten av elektroniska assist och chassiinställning. Här liten skillnad till den övergripande goda ESP kalibrering och rack. För att belysa Honda CR-V för mycket fin styrning stabilitet och mycket bra övergripande svar.

BIL MÅTT
Honda CR-V 0,86 g till 57 km / t
Hyundai Tucson 0,83 g till 54 km / t
jeep Cherokee 0,83 g till 54 km / t
Kia Sportage 0,83 g till 54 km / t
CX-5 0,84 g till 56 km / t
Mitsubishi Outlander 0,83 g till 53 km / t
Nissan X-Trail 0,85 g till 55 km / t
Peugeot 3008 0,85 g till 55 km / t
Renault Koleos 0,82 g till 55 km / t
Ateca Seat 0,84 g till 53 km / t
Subaru Forester 0,81 g till 53 km / t
Toyota RAV-4 0,83 g till 55 km / t
Volkswagen Tiguan 0,83 g till 52 km / t

ÄLG DRYDenna övning i SUV 2017 ledar- Test simulerar en undanmanöver mot något hinder, såsom en plötsliga uppdykandet av djur i vägen eller en fotgängare. Skyldiga att göra det så snabbt som möjligt, sedan tillbaka till utgångsläget körfält eller i närvaro av ett påstått mötande fordon. de som De var bäst löst det och Toyota RAV Peugeot 3008, följt av VW Tiguan, Seat Ateca, CX-5, och CR-V. vilket var bakersta var Jeep Cherokee, en stabilitetskontroll som misslyckas med att hantera väl dess stora chassi.

ÄLG i vått: Samma metod denna gång, men med den försvårande omständigheten ett vått golv ytterligare kompromissa grepp och kräver det bästa av bromsarna, det stöd du kan ge fjädring och kalibrering av elektroniska hjälpmedel. Vid detta tillfälle, bästa resultat för Mitsubishi Outlander. i motsatta sidan, CX-5, med en bakaxel som inte kommer att bära som sina konkurrenter.

mätningarBromsning på WET: Viktigt att veta reaktionen av en SUV nödsituationer, såsom att kontrollera vidhäftning till våta jordar. Den här gången kör övning från 60 km / t. Triumph här för Volkswagen Tiguan, med den bästa bromssegmentet. Toyota RAV-4, Mitsubishi Outlander och Renault Koleos få de värsta register.

BIL MÅTT
Honda CR-V 16,6 m
Hyundai Tucson 16,5 m
jeep Cherokee 17,5 m
Kia Sportage 18,1 m
CX-5 16,5 m
Mitsubishi Outlander 18,5 m
Nissan X-Trail 17,5 m
Peugeot 3008 16,6 m
Renault Koleos 18,4 m
Ateca Seat 16,4 m
Subaru Forester 17,4 m
Toyota RAV-4 18,9 m
Volkswagen Tiguan 14,7 m

Cornering Brake: Den här gången är bromsning görs med torrt golv och kurvradie av 25 meter. Detta för att stoppa från en hastighet av 65 km / t. Den inställda Peugeot 3008 var det bästa artist visade, nästan motsvarade den Volkswagen Tiguan. i Nackdelen, återigen en Jeep Cherokee med mycket långsam styrstabilitet. Sedan slutligen, kan du se tabellen med torr bromsning i en rak linje på 100 km / t till 0.

BIL MÅTT
Honda CR-V 40,0 m
Hyundai Tucson 39,1 m
jeep Cherokee 45,8 m
Kia Sportage 42,1 m
CX-5 41,4 m
Mitsubishi Outlander 43,1 m
Nissan X-Trail 42,4 m
Peugeot 3008 36,3 m
Renault Koleos 43,1 m
Ateca Seat 40,6 m
Subaru Forester 44,7 m
Toyota RAV-4 39,3 m
Volkswagen Tiguan 36,9 m

Adblock
detector