Mitsubishi ASX 2017: Test och pris från mindre än 16.000 euro

Mitsubishi ASX 2017: Test och pris från mindre än 16.000 euro

Dynamic Shield är namnet på den nya ansikte Mitsubishi ASX, en front som denna kompakta SUV om sin äldre bror, Outlander. Håll utkik efter sitt utropspris …

Mitsubishi ASX 2017 våra test foton

Mitsubishi ASX 2017 våra test foton

Mitsubishi ASX 2017 våra test foton

Mitsubishi ASX 2017 våra test foton

i 2010 Mitsubishi ASX kom till ett segment kläckning fas och tre år senare fick sin första uppdatering. 2017 har startade denna SUV med nya estetiska inslag som fokuserar på framsidan, där han fick vad varumärket samtal dynamisk Shield. Med detta omforma sin ansikte ASX Det är närmare bilden av Mitsubishi Outlander, SUV större utbud av japanska i Spanien, med tanke på Mitsubishi Montero off-road.

Den kännetecknas av närvaron av krom montage-elementen båda grill består av tre horisontella blad, såsom strålkastarna. Andra förändringar ses i piloterna, med Lysdioder för positionsljus och bromsen, 18 “hjul för Kaiteki versioner av liknande konstruktion till Outlander eller detaljer formade taket antenn hajfena. De nya fronten gör kroppen av Mitsubishi ASX är gjord något längre: 4,30 passerar a4,36 m.

Inuti bredvid en ratt piano svartklippning, och mittkonsolen; den övre änden versionen innehåller cam för att driva kugghjulen i den automatiska växellådan, ändrar webbläsare genom att lägga till olika skärm mönster och funktioner.

Mitsubishi ASX 2017Mitsubishi ASX, tre motorer, två enheter och två ändringar

Mitsubishi ASX, andra länder RVR eller Outlander Sport har en rad består av två dieselmotorer och ett bensin.

Diesel, respektive 1,6 och 2,3 114 hk 150 hk, är original PSA och Mitsubishi (intern kod 4N14 i märke). Den mest kraftfulla av dem, DI kallade 2,2-D är det delas med Outlander och har en vikt Vittnesmål försäljning till uteslutande kopplas till automatisk fyrhjulsdrift och den högsta nivån av utrustning, Kaiteki, konfigurations påverkar pris; medan de mer blygsamma strömmen har varit på som har fallit så många försäljningen av denna modell … åtminstone fram till nu.

Eftersom Mitsubishi är ett annat märke som identifierar intresse bensinmotorer Den växer på bekostnad av diesel och faktiskt i ASX och är mer än 6 i 10 försäljning som stängs med versioner 160 MPI. Det är därför viktigt för att erbjuda attraktiva priser. I fallet med kombination med mindre utrustade trim nivå som standard, utmaningen finns 5,410 euro rabatt (för finansiering och kampanjerbjudande) på prislistan som lämnar dig i 15.900 euro. Versionerna bensinmotorer 160 MPI, 117 hk, är också förknippat med Motion och Kaiteki nivåer, alltid med framhjulsdrift.

De tre finish är också Diesel som startar med intervallet, också 1,6 160 DI-D även om, I detta fall är det också möjligt att välja mellan efterbehandling, Motion, med AWD AWC. Detta är ett system som förbinder den bakre axeln till den främre automatiskt om förlust av dragkraft uppträder däri; men också tillåter föraren att välja en position där den delade vridmoment mellan axlarna är låsta.

Mitsubishi ASXMitsubishi ASX, dynamiska beteende

allt detta intervallet 2017 Mitsubishi ASX, Vi kunde köra en Kaiteki version med 114 hk dieselmotor och framhjulsdrift. Med hjulen 18 “(med hjul Bridgestone H / P Dueler 225 / 55R18 97h) ASX beträder poise även genom att justera dess upphängning, som styr kroppen uppskattas i någon kurva. Emellertid lider den från rullningsbuller mycket hög, även utan att gå mycket snabbt. Förutom motorn går obemärkt mycket mer. Detta 1.6 ger sitt bästa för att de 3800 rpm, tidpunkt då ingen förskjutning fortsätta att tvinga motorn och kompenseras med hjälp av förändringen. Det är en av de roligaste för föraren av ASX genom dess exakta beröring och korta vägen element.

I en snabb körning, i att låta inte mycket kraftfull motor i en bil som inte ser mycket tung, främst genom sekundära vägar och i stora delar av vägen, med många kurvor som kräver starta motorn kontinuerligt datorn Alla registrerade en förbrukning av 7,5 l / 100 km.

Ingen av de ändringar som gjorts i Mitsubishi ASX 2017 slagutrymme, så att åtminstone när den är monterad på panoramatak -standard i Kaiteki-, vilket inte är praktiskt, är användbar höjd förloras. Detta har aldrig varit den bästa dimensionen av denna modell, men denna minskning är särskilt märkbar i baksätet där en passagerare på 1,80 m hög spelar klart med huvudet i taket. Det återstående utrymmet dimensioner är korrekta och har även en bagageutrymme möjlighet för sin storlek, med 420 liter.

Du kan också vara intresserad

– Det är Mitsubishi SUV range: ASX, Outlander och Montero

– Mitsubishi ASX 2017: ny design och mycket mer …

– Mitsubishi ASX vs Skoda Yeti: Vad SUV är bättre?

Adblock
detector