Hyundai Tucson, Kia Sportage och Nissan Qashqai, vad som är bättre?

Hyundai Tucson, Kia Sportage och Nissan Qashqai, vad som är bättre?

Rymlig SUV, Diesel 110-115 hk och kvalitet. Om du letar efter vårt jämförelse uppmärksam. Nissan Qashqai vs. Hyundai Tucson och Kia Sportage: de tre bästsäljare.

Jämförelse: Hyundai Tucson 1.7 CRDi, Kia Sportage 1.7 CRDi och Nissan Qashqai 1.5 dCi

Jämförelse: Hyundai Tucson 1.7 CRDi, Kia Sportage 1.7 CRDi och Nissan Qashqai 1.5 dCi

Jämförelse: Hyundai Tucson 1.7 CRDi, Kia Sportage 1.7 CRDi och Nissan Qashqai 1.5 dCi

Jämförelse: Hyundai Tucson 1.7 CRDi, Kia Sportage 1.7 CRDi och Nissan Qashqai 1.5 dCi

Generalist varumärken konkurrerar hårt i SUV kompakta segmentet, den mest efterfrågade marknaden idag, vilket ger en hälsosam krig som leder oss att se Mycket intressanta bilar där det finns en stor mycket tillfredsställande mekaniska erbjuder bra nivåer av avslut, en generös storlek och framför allt drift. Idag har vi testa och jämföra Diesel versioner av Access Hyundai Tucson, Kia Sportage och Nissan Qashqai: det mest önskvärda av de tre SUV också bästsäljande kategori. Den cocktail är därför perfekt.

Betyg din bil gratisbåda Hyundai Tucson 1.7 CRDi 4×2 115 hk, som den Kia Sportage 1.7 CRDi 4×2 115 hk och Nissan Qashqai 1,5 dCi 4×2 110 hk det finns tre SUV rekommenderas för alla som inte kräver en hög nivå prestacional letar efter en bra relation mellan kvalitet, konsumtion, pris (alla mellan 23.000 och 25.000 euro) Och framför allt storleken. Hyundai och Kia föra en bil från samma plattform, men den har gjort på två olika sätt. Basen är densamma, och proportionerna eller teknik, även om varje märke som ett försök på hans stil, ändra mer än de vanliga logotyp eller detaljer i inredningen. Som vi ska se, de har likheter, eftersom de delar mekanik och ram, men förutom estetik, framstående inom handelspolitiken som kan leda dig att välja det ena eller det andra. Laget att slå är Nissan Qashqai, Det leder ledande försäljning sedan dess första generationen kom till marknaden. Utan tvekan, Tucson och Sportage kommer du stå upp, och redan gör, men vi får se om de kan med det eller inte.

Hyundai Tucson, Kia Sportage och Nissan Qashqai: motorer

Vi har försökt det tre SUV i framhjulsdriven version med manuell växellåda, endast möjlig kombination med mindre dieselmotorer. Kia Sportage och Hyundai Tucson med samma block av 1,7 liter, 4 cylinder 115 hk, matas genom common rail med VGT och 16 ventiler per cylinder. Under tiden använder Qashqai mindre förskjutning (1,5 liter) och kraft (110HP), med en motor Renault / mycket kontraste Nissan Alliance, men med åtta topplocksventiler. Skillnaden i effekt Qashqai motverkar väger upp till 168 kg mindre (1,422 kg på våra skalor, till de 1,591 kg av Kia Sportage och Hyundai Tucson 1,590 kg), så att slutligen prestationsnivån är praktiskt taget identiska i alla tre SUV.

även bästa vikt / effekt Nissan Qashqai 1.5 dCi gör det något snabbare (Tar ca 0,5 sekunder till sina rivaler i accelerationsmätningar), en skillnad som inte är lika viktigt som att utesluta någon annan för den hastigheten. Alla tre erbjuder mer än tillräckligt med prestanda för att transportera lugnt och anspråkslösa; du kommer att tvingas att nedväxling om du vill ha mer brio, särskilt i Kia Sportage och Hyundai Tucson, vilket kostar dem lite mer på långa marscher. I slutet är bilar som överskrider halv ton i vikt, bellboys hög kapacitet och god plats för fem passagerare: därför sin 110-115 CV är på gränsen till vad som är lämpligt.

Hyundai Tucson, Kia Sportage och Nissan QashqaiHyundai Tucson, Kia Sportage och Nissan Qashqai: konsumtion

Emission och förtjänar bränsleförbrukning, där här ja det finns en anmärkningsvärd skillnad vilket kan vara en anledning att välja det ena eller det andra. båda Kia Sportage och Hyundai Tucson, med 1,7 CRDi, De erbjuder en anständig för vad som förväntas av en bil och utgifter. Det är sant att de 2,0 CRDi spendera ännu lite mindre, men anser inte strumpor 6,3 och 6,5 l / 100 km, respektive, är en hög konsumtion. Inte för att skryta, men det är rätt för sin storlek och styrka.

Men Nissan Qashqai 1,5 dCi 110 hk sedan hans sida, verkar Kia och Hyundai överdriven konsumtion, eftersom samma väg spenderar upp till en halv liter mindre (4,9 l / 100 km slutliga genomsnitt), Vilket säger en hel del om dess mekaniska kvalitet. De tre SUV bär ett bra system start / stopp, och ändå skillnaden i staden konsumtionen stiger också till 2 liter för Qashqai. Här visas det att lägre vikt är avgörande.

Hyundai Tucson, Kia Sportage och Nissan Qashqai: Beteende

den dynamiska beteende alla tre har gemensamma drag: Det tenderar att trösta och alltid hålla sina prestacionales nivåer. Vid normal driving’ll har tre bra bilar, utan tvekan. Om du går för att leta efter brister, kan du hitta en större krängning i Kia Sportage och Hyundai Tucson, men liksom prestanda, jag kan inte se skillnader i beteende bestämnings har tre nivåer mycket mer än rätt. Bromsning är korrekt (Den Kia Sportage stationer från 140 km / t på 71,7 meter, som Nissan Qashqai, medan Tucson gör i 74,8 meter, något sämre) och stabilitetskontroller som kommer som standard göra bra sitt arbete i en nödsituation.

Hyundai Tucson, Kia Sportage och Nissan Qashqai: space

den inre utrymme av dessa tre bilar vi slutade show direkt märkning de är varandra, eftersom praktiskt taget erbjuda samma beboelighet. Hyundai Tucson och Kia Sportage mäter 4,4 meter längd och Nissan Qashqai något mindre 4,3 meter. Denna externa skillnad kan ses endast i boot kapacitet, eftersom i resten av längddimensioner lika är maximal. den Nissan Qashqai Det har gått från att ha en bra boot att vara mindre segment som de uppdaterar rivaler med 455 liter faktiska belastnings fortsätter att ge rätt kapacitet för 5 passagerare, men det har blivit föråldrad. Kia Sportage och Hyundai Tucson markera två 540 liter, dvs upp till 85 liter mer kapacitet, vilket gör det den näst bästa start av kategorin, med hänsyn till när övervinnas genom Honda CR-V och spektakulära 585 liter.

Bästa kompakta SUVFramför det finns goda körställning i alla tre. Alla reglage finns till hands och god övergripande ergonomi. Sätena är trevliga, även i de billigare versionerna. den Tillgång till baksätet är bättre på Kia Sportage och Nissan Qashqai. I Sportage har de ville skilja hans bror inte båda delar en enda panel carrocería- har “stängt passage” att huvudhöjd. Det blir inte problematiskt, men det kräver luta huvudet lite framåt när du skriver och är mer obekväm. Den bakre bänk är satt till tre och kan fällas ryggstöd. Koreanska SUV utöver de sju nivåer av lutning, varav only’ll använda tre högst. Trots att det är samma bil, är den bakre inre bredd också annorlunda som en fråga om trim. I alla tre fall är det bra, och benutrymme, vilket gör interiör passform för tre vuxna kommer relativt bekväma.

Hyundai Tucson, Kia Sportage och Nissan Qashqai: Pris

den ytfinish är generellt hög, även trots är versioner av tillgång (inte överens med bilderna). Kanske Nissan Qashqai är den mest differentier inne beroende på trim nivå väljs också för att det är de flesta nivåer som erbjuds. Med denna motor, Hyundai Tucson Den finns i tre nivåer som kallas Essence, Klass och Tecno, den Kia Sportage med Concept, Drive och Emotion, och Nissan Qashqai med Visia, Acenta, N-Connect och Tekna. Analysera dem alla skulle ta flera jämförande, det vill säga förutom ytskikt av de testade modellerna jag fokusera på de mest grundläggande versioner jämföra Essence, Concept och Visia, vars priser är vad vi diskuterade. Med officiella kampanjer inklusive (utan kommersiella åtgärder som kan göra varje återförsäljare) har vi en Hyundai Tucson från 24.500 euro, en Kia Sportage från 22.900 euro och Nissan Qashqai från 22,950 euro. Hyundai pris är utesluten, om du letar efter den mest utrustade versionen av Access och har en Kia, som är samma bil, 1600 euro billigare. Nissan Qashqai är anpassad till Kia Sportage i pris med bättre konsumtion, men sämre stam och standardutrustning på dess låga version. Nu är det din tur att välja.

Du kanske också är intresserad av:

SUV guide: allt du köper i 2016 och 2017

Vad SUV köpa? vi hjälper

SUV revolution: alla nya små anländer

Adblock
detector