Skador på turbo: hur man undviker dem

Skador på turbo: hur man undviker dem

När läggs till Diesel -today alla turbomodeller och att ensam monopolisera 70 procent av marknaden, bensin, blir resultatet att nästan 9 av 10 bilar som säljs idag bär turbo. Denna mekaniska elementet är nyckeln till att öka motorns prestanda, men också turbo kan ge, med sina fel, många huvudvärk.Skador på turbo: hur man undviker dem

Den turbo är en av den perifera motorn på vilken, vanligen, fler haverier falla. Och om det är de dåliga nyheterna, tillsammans med dess ersättare kan vara om nära minimikostnaden 1000 euro; Den goda nyheten är att när det slutar fungera ordentligt får inte innebära risk för andra mekaniska delar, är inte alltid fallet mycket som detta.

Ofta, om turbo bryts bara bilen slutar svara på gasreglaget med den kraft med vilken den gjorde tidigare. I andra, kanske mindre ofta, felet kan också innebära EGR-ventilen, eller ens några element katalysator avgaser. I extrema fall, om turbo raster och en metalldel därav släpps, kan det hamna inuti motorn och originarle till denna skada.

Turbomellan orsaker som inträffar oftare dessa fel turbo, dessa är de vanligaste:

Om tillräckligt med olja inte når turbo axeln, ett element som roterar med mycket hög hastighet (upp till 200 tusen varv per minut), varvid materialet slitänden i brott. Brist på olja kan bero helt enkelt att obstruktion av slang, som sänder det till den grad av friktion eller, till exempel, till en felfunktion av pumpen som förflyttar smörjmedel. Också oljeförorening med vatten eller bränsle. Detta fel uppstår, motorn kommer att förlora makten, föra oväsen och massor av rök produceras.

När oljan når mycket höga temperaturer att smörjmedel kolning kan uppträda i axeln för turbo, Därför är det viktigt att välja en viskositet ungefär som en typ av olja. Det är också möjligt att, bortsett från olja, som är kylningen misslyckas turbo. Det kan göras med vatten, tack vare elektriska pumpar som håller vätskan i rörelse när motorn och, därefter, risken för förkolning oljan avlägsnas i axeln.

När oljan tar alltför lång tid utan att ersätta eller dålig kvalitet kan vara fasta föroreningar det deponeras i skaftet och änden genom att skada den. Så det är inte bara viktigt för att maximera kvaliteten på oljan. Detsamma gäller för vård substitutioner motsvarande filter med den nödvändiga frekvensen. Lösningen? Lämpliga oljor välja och ändra dem när han spelar.

Det kan vara så att för att fastställa en uppdelning en liten metallrester glömma -virutas, till exempel i vevhuset för att avsluta olja täpper till slangen. De kan också vara ett problem av ett tätningsmedel eller en flytande tätning fristående. Dessa föroreningar kan täppa till foder eller återslangar turbo. Det är därför vara extra försiktig efter reparationer och alltid ersätta olja. Det kan också hända att den del, i vilken turbo kommer att uttömma turbinen kommer in ett främmande föremål, såsom kan resultera från en fel eller brott i distributionen eller inuti motorn, blir turbo oanvändbar.

Om antagning kommer arena eftersom filtret är trasig, har lös klämma eller hylsa knäckt Tänk till exempel i en bil område där detta kan inträffa lättare än en som rör sig uteslutande av väg- kommer turbon sluta betala Piper. Det kan också utlösas detta fel i dammig miljö eller om det finns en hel del salt på vägen. Bör regelbundet kontrollera tillståndet av luftfilter och slangar och klämmor tillstånd.

Överskott avgastemperaturen kan anta en deformation eller sprickbildning hos turbohuset. Denna omständighet kan resultera, t ex problem med injektion, filter, avgassystem, intercooler, etc.

I VNT (TGV) kan de gå sönder eller averie mekanism styravgasflödet mot turbinen. Dessa element är vanliga bland dieselmotorer och exceptionell mellan bensin-bara 911 Turbo har en, för att motstå de högre temperaturerna hos avgaserna från bensinmotorer, mellan 700 och 800 ° C, krävs en kostsam förfining ,. Inte fungerar korrekt effektivitet går förlorad i kompressionspumphjulets rotation, även om gas kommer att fortsätta att komma fram för att flytta den.

Hur kan jag förlänga livslängden på mitt turbo?

TurboBortsett sett~~POS=HEADCOMP från uppmärksamma den typ av olja, och delstatsnivå i vissa formler som finns att förlänga livslängden för denna avgörande för vår motor tillgänglig för alla ledande elementet.

Den ena är vara medveten om eventuella brott av små föremål eller delar för att avsluta det; en annan, ännu enklare men ofta försummas, är det köra motorn på tomgång, tomgång åtminstone två eller tre minuter efter applicering höga hastigheter till en motor kontinuerligt. Denna situation är vanligt, till exempel färdas snabbt höghastighetståg vägar och om vår turbo inte har någon kylsystemet kan i det långa loppet, “livräddande” att göra det, sedan undvika förkolning oljan på axel.

Adblock
detector