Avgasrök färger: betydelser och haverier

Avgasrök färger: betydelser och haverier

Vad är innebörden av färgen på röken som kommer från avgasrören? Beroende på färgen, kan fordonet vara att ha olika mekaniska problem, en del av dem innebär en stor finansiell utlägg för reparation. Blått, svart, vit … vilka faror poserade dessa färger? Du räknas.

Avgasrök färger: betydelser och haverier

Avgasrök färger: betydelser och haverier

Avgasrök färger: betydelser och haverier

Avgasrök färger: betydelser och haverier

Om röken är blå …

Om röken ur avgasrör Det är färgad blå, detta oftast innebär att motorn brinner överskottsolja. Det inträffar oftast när bärs tätar guide ventiler eller ringar kolv. ett oljeläckage som skulle delar som måste smörjas till förbrännaren, naturlig plats där bränslet brinner inträffar.

Med framväxten av blå rök, är lämpligt att se över oljenivån regelbundet och reparera defekta delar (styrventiler och kolvringar).

En annan anledning till varför du kan gå blå rök är ett möjligt tecken på en problem i turbo, gör byte eller reparation rekommenderas.

Om röken är grå …

Mekaniska experter meddela att när röken ur avgasrör det är grå, problemet är svårare att diagnostisera. Som när det kommer ut blå rök, med uppkomsten av grå rök kan vara bil brinnande olja eller montera defekt turboladdare. I det här fallet, försiktighetsåtgärder för att följa är desamma som när det kommer ut blå rök.

Dessutom kunde den grå röken betyda en sylt eller felfunktion hos PCV-systemet (positiv vevhusventilation) system. Emellertid, när PCV-ventilen är tilltäppt, kan trycket orsaka oljeläckage. Lyckligtvis PCV ventiler är inte dyra och problemet kan lösas genom att helt enkelt någon mekaniker.

Om röken är vit ...

Om röken ut ur avgasröret är vit, Om det kommer ut i mycket små mängder och formad som tunna trådar i princip finns det ingen anledning till oro, eftersom det är sannolikt ett resultat av ackumulering av normal kondensation inom avgassystemet. När fordonet fortsätter att samla kilometer och efter några minuters drift, försvinner denna fina vit rök vanligtvis.

Emellertid, när tråden vit rök dessutom tjock och tät än normalt, är problemet mer allvarligt, eftersom det brinner är kylmedel motorn. Detta kan orsakas av ett allvarligt problem i topplockspackning, i huvud eller möjligt spricka i motorblocket. Avvecklingen av alla fel brukar bära en stora ekonomiska utlägg.

Ignorera inte senare, eftersom problemet kunde förvärras. En liten läcka av kylvätska kan leda till en allvarlig risk mycket allvarlig överhettning och motorskador. Dessutom kan köld läckan också blandas med oljan och orsaka allvarliga problem för din bil.

Om röken är svart …

I händelse av att röken är svart, Detta är ett säkert tecken på att motorn är brinnande tung eldnings. Detta sker för eventuella brister i luftfiltret hos motorn, sensorer injektions injektorer och bränsletrycksregulator.

den svart rök Det är oftast det enklaste sättet att diagnostisera ett problem. Gör det snabbt eftersom både hälsa bilen som sin egen ekonomiska situation kommer att tacka dig för din bil kommer att sluta spendera mer mängd bränsle behövs.

Du kan också vara intresserad

– Hur till flytande form vindrutetorkare hem

– Hur man rengör bilen klädsel: Hem tricks

– 30 hem rättsmedel för bil

– Hur tar man bort is från vindrutan, enkla knep

Adblock
detector