Knep för att betala mindre vägskatt

Knep för att betala mindre vägskatt

Jag har flera knep för att spara på betalning av skatt och du löser de viktigaste tvivel.Knep för att betala mindre vägskatt

Den 1 april öppnade han tidsfristen för att betala vägskatt, Det slutar i de flesta kommuner den 31 maj. Som ni vet är denna skatt års- och varierar beroende på åklagare hästar våra fordon. Men variationer också där mellan olika kommuner, eftersom kommunerna är fria att tillämpa denna skattesats inom de gränser som fastställts i lag. I regel provinsiella huvudstäder har oftast högre priser, medan små städer har lägre priser. För att undvika överutbetala finns det vissa trick är helt lagligt, att betala mindre skatt. Vi ser, liksom Träna vissa tvivel.

Registrera din bil i byn

För att spara några euro, Du kan registrera sig i en annan kommun var vilket vägskatt är mindre. När verk ändra din juridiska adress, kan du gå till trafikavdelningen med föregående skatt cirkulation, datablad på bilen, en kopia av det och den nya registreringsbeviset. Du bör dock komma ihåg att även om förändringen kommer att ske omedelbart, minskning av avgiften kommer inte att träda i kraft förrän nästa år. Således, om du empadronas nu i en stad, kommer du inte njuta förrän 2016 det nya priset.

Onödigt att komma ihåg att för empadronarte på en annan plats, måste du ha ett hem eller egendom, och om sig själv eller uthyres-däri.

Registrerar bilen som en klassisk

Om bilen har över 25 år, jag uppskattar att du kan anmäla sig som en klassisk modell. Detta system är också lagligt, även om det har fler nackdelar än den förstnämnda. först eftersom inte alla kommuner har en historisk plack står rabatt, Det finns platser där du kan njuta 25 eller till och med 100 procent rabatt, men på andra platser inte övervägs någon rabatt äldre modeller.

För att begära historisk plack måste bevisa hemvist i den givna distriktet och även ta med din bil ténica Sheet. Vissa kommuner begärde också att bilen är registrerad som historiskt, medan andra inte kräver det. Förfarandet kostar också pengar, så bör du överväga om du hyr eller inte, särskilt om du planerar att sälja din bil i en nära framtid eller om du gör tillräckligt kilometer med honom ett år att skriva av kostnaden.

Hur betalar jag vägskatt?

De flesta kommuner skrivelsen skattebetalningen till hem Circulation, så att du inte kommer att behöva betala stället för att gå till en av de banker som anges på baksidan av den och göra betalningen.

Om å andra sidan inte skicka det, måste du närma stad din stad att betala beloppet i samband med din bil.

Vem ska betala denna skatt?

Skatte betalning brev Circulation alltid göras på den person som den 1 januari ett visst år, utses fordonsinnehavaren, såsom anges i tillståndet. Detta innebär att om du köper en begagnad bil från en individ, måste den ge bevis för betalning av denna skatt. Håll utkik efter detta, eftersom inte ha betalat en dag, när fordonet är din kan få problem.

Vad är en skatt hästkrafter?

Denna enhet, kännetecknas av förkortningen CVF, Det indikerar skattebördan som gäller för din bil. Hans gestalt är ett resultat av beräkning mellan cylindervolym och antal cylindrar den. Ju högre, desto större börda i samband med bilen.

Vad kapitalet är den dyraste och den billigaste dem?

Provinsiella huvudstäder där lägsta vägskatt är Melilla Ceita, Zamora, Soria, Palencia Caceres, Jaen, Badajoz, Pamplona och Pontevedra, den första är det billigaste ovan, som sträcker sig mellan 6,31 euro -för fordon med mindre än 8 CVF- och 56 euro -i fordon över 20 CVF-. Under tiden i de dyraste höjdpunkter San Sebastian, som sträcker sig från 42,30 och 346.32 euro, medan överstiger minimum av 25 euro kapital som Castellón, Ciudad Real, Granada, Huelva, Lleida, Oviedo, Salamanca, Santander och Teruel.

Stora städer som Madrid, Barcelona eller Valencia De är genomsnittliga. I fallet med den spanska huvudstaden, fordon med mindre än 8 CVF De måste betala 22 euro, medan på 8 till 11,99 CVF skall betala 66 euro, av 12 till 15,99 euro CVF 143, av 16 till 19,99 euro CVF 179 och CVF mer än 22 224 euro. När det gäller Barcelona och Valencia, kostnaden för trafikskatter varierar mellan 23,47 och 217 euro och 21.20 och 210.59 euro respektive.

Du kan också vara intresserad av …

– De införde Circulation: den mest förorenande betala mer

– Hur mycket hålla bilen ett år?

– Är det vettigt att förena skatter och cirkulations registrering?

Adblock
detector