Q2 Audi 1.6 TDI: Läs faktisk förbrukning

Q2 Audi 1.6 TDI: första intryckQ2 Audi 1.6 TDI: första intryckQ2 Audi 1.6 TDI: första intryckQ2 Audi 1.6 TDI: första intryck

redan vi testar en av de mest efterlängtade bilar året nya SUV Audi Q2. Vi började vår syn på modellen att vara placerad i den tyska området under Q3 med sin version TDI 1,6 liter, med intern kod CXX, som även mottager större modifieringar. Till att börja med, effekt upp till 116 hk och DDY kommer att ringa.

Q2 Audi 1,6 TDIDet första som drar uppmärksamheten till den nya Q2 Audi 1,6 TDI är den jämnhet och körbarhet, mycket uppnås med denna nya uppdatering med föregående 90, 105 eller 110 hk. Men alltid eller nästan det finns alltid ett "men" i tester av bilar och i detta fall är att om redan innan var en ganska platt motor kraftutveckling, åtminstone vår enhet betonar nu den här funktionen.

med topp maximum vridmoment vid 1800 varv per minut, bibehålls för 100 varv knappa, den Q2 Audi 1,6 TDI sedan fortsätter med praktiskt taget konstant leverans vridmoment upp till 3250 varv per minut, vid vilken prestanda droppar och tydligt. Detta för en del, kommer att vara ett plus, eftersom mekaniken är mycket trevlig att köra; för andra, kommer i stället en liten defekt, eftersom motorn kan tyckas något "intetsägande".

vår Q2 Audi 1,6 TDI, framhjulsdrift, även fästen enklare bakre upphängningen av de två tillgängliga: Snurrar hjul förbundna med torsionsaxeln, mot den deformerbara parallellogram av hjulsdrivna versioner Quattro. Utan test den senare varianten, den nya Audi Q2 Den har en oklanderlig beteende och det är ganska bekväm, sanningen. oberoende dra typ, det finns också Q2 med variabla hårdhetsdämpare, Men som vi diskuterade, verkar konfigurationen av vår enhet för oss mer än nog om vi vill ha en bekväm bil.

Q2 Audi 1.6 TDI: real konsumtion

Vi har redan värdesätter vår första mätningarna av den faktiska förbrukningen 1,6 TDI Audi Q2 för att verifiera att, som alltid, långt i alla fall av godkänd: 10.300 liter behövdes i vårt vanliga vägen för vägen, där den sjätte växeln (nästan 59 km / t per 1000 rpm, mycket lång), är ibland övervinnas genom ojämnheter i vår terräng och är nödvändigt att använda kugghjul lägre på mer än ett tillfälle.

Inredning Audi Q2Med allt detta, 5.17 liter per 100 kilometer vilket resulterar i körningarna är mycket acceptabla med tanke på att, trots att den mindre av den "Q", väger denna 1,6 TDI Q2 1,382 kilo. Som referens notera att en Audi A3 1,6 TDI 110 hk med ändring DSG7 Den bildades med 4,87 l / 100km, väger 20 kilo mer, men med en mycket mer effektiv aerodynamik. Å andra sidan, den 6,08 l / 100 km De fick redan i stadsrundtur, om mer meriterande med låga motorvarvtal och Stopp / Start utmärkta prestanda.

Vill du veta mer om den nya Audi Q2? För detta kommande tisdag 29 November, hittar du superprueba fullt i tidningen Autopista. Och du kan prenumerera tidningen tar också fördel av ett specialerbjudande Black Friday in den här länken.

Du kanske också är intresserad av:

Audi Q2 jämfört Ateca Seat och Mini Clubman

Audi Q2, video

Framtida duell: BMW vs Audi Q2 X2