Så vara inne framtida bilar

Så vara inne framtida bilar

Få på med oss ​​ombord på bilen i framtiden. Vi visar dig hur man kan vara inne: säten, skärmar eller material kommer trenden några år.

Interiören i bilen i framtiden: anslutna och intelligent

Interiören i bilen i framtiden: anslutna och intelligent

Interiören i bilen i framtiden: anslutna och intelligent

Interiören i bilen i framtiden: anslutna och intelligent

De närmaste åren kommer att delta i en helt varv kupén. Sittbrunnen i framtiden kommer att ansluten, intuitiv, anpassningsbar, känslig, varm och proaktiv och detta kommer att innebära förändringar på alla nivåer, inte bara tekniska, även om material eller konfiguration. Faurecia Det är en av de större aktörerna inom fordonsinredningsarkitektur och enligt prognoserna denna marknad flytta runt 27.000 miljoner euro härifrån till nio år 2025. Detta är nästan dubbelt vad som faktiskt rör sig. Just Faurecia, en fransk tillverkare av utrustning och lösningar för fordons, visar oss hur kommer i bilen i framtiden.

Interiören i bilar i framtiden: sitsen

Erfarenheterna av den smarta bilen startar från det ögonblick du tar sätet. den Aktiv välbefinnande 2,0 utvecklats av Faurecia finns ett säte med förmåga att övervaka den fysiska och mentala tillstånd Driver (hjärtfrekvens och andning, temperatur, huvud lutning, rastlöshet, flimmer …) och agera därefter, lindra stress eller sömnighet. genom olika sensorer, på själva sätet eller på instrumentpanelen, Aktiva Wellness 2,0 samlar in och analyserar biometriska datadriv, memorera deras beteende och preferenser. Detta gör det möjligt att förutsäga hur det kommer att bli mer bekväm, baserat på din nuvarande kondition, tid på dygnet, resevillkor, eller ens om du kör i autonoma eller halvautonoma läge. Om sätet känner obehag, stress eller sjukdom, kan agera med åtgärder som positionsjustering, ett program som innehåller fem olika massage, mer eller mindre ventilation, förändringar i belysning eller omgivande ljud.

Inne i framtidens bilar: funktionell inredning

Om, som det verkar, framtiden ligger i den autonoma bilen, Faurecia betonar interiör där föraren kan interagera med teknik genom smarta ytor och funktionell dekor. Sålunda, mittkonsolen (med AMOLED-teknik) Blandas med dekorativa element. Visningsinstrument, är AMOLED också ultratunna, förbrukar mindre ström än sina föregångare, Det kan vara böjd och den är gjord av två separata plastmaterial sammanbundna för att bilda en styv skärm hög upplösning.

passerar obemärkt TFT svart skärm som löper från instrumentpanelen och visar information i samband med infotainmentsystemet eller förarens smartphone. utvecklade i samarbete med Magneti Marelli, endast det visas när den aktiveras och resterna i ett andra plan, som ett dekorativt element mer, medan det inte fungerar. Faurecia har också lyckats att omvandla utrymmen av trä, aluminium eller plast för visning smarta ytor som döljer HVAC kontroller, till exempel. De erbjuder också en haptik eller visuell respons Efter aktivering, vibrering eller ljusare.

Interiören i bilar i framtiden: alltid ansluten

Den digitala omvandling kräver att vi ständigt ansluten även i bilen. Inne i framtiden är I en hyperlänk och detta anslutnings innebär oundvikligen våra personliga enheter. Inredningsarkitektur anpassar sig till förarens preferenser, Också din smartphone eller surfplatta. Vi ser redan, men under de kommande åren trådlösa laddare är vanligt och behöver inte nödvändigtvis vara placerad i mittkonsolen.

Interiören i bilar i framtiden: intelligent prediktiva

Bilen i framtiden kommer att behöva passa olika olika scenarier, alltid med fokus på säkerhet, komfort och välbefinnande. Om fordonet är i fristående läge och föraren vill läsa eller sova, t ex sätet kan justera huvudstödet, ryggstödet och armstöden till en mer avslappnad position. Det bör också kunna bedöma om föraren är redo att återta kontrollen över bilen innan de lämnar fristående läge. Dessutom kommer användningen av sensorer och det finns en stor mängd data tillåter transportören att utveckla förmåga att förutse, lära och anpassa varje person och behov.

Adblock
detector