De tystaste bilarna för tillfället

De tystaste bilarna för tillfället

Däck, aerodynamik, motor … så gott som varje element i en bil direkt eller indirekt genererar buller. Tillverkarna strävar efter att minska från den ursprungliga konstruktionsfasen, vissa mer framgångsrika än andra, därför kan vi etablera en rangordning av de tystaste bilar som har gått igenom vårt tekniska center.

Tystare bilar för tillfället

Tystare bilar för tillfället

Tystare bilar för tillfället

Tystare bilar för tillfället

Trafiken är dag och natt, den viktigaste källan till buller i städer Spanska och, tillsammans med andra bullrande verksamhet, orsakar det nio miljoner människor utsätts för bullernivåer som långt överskrider den gräns som WHO (Världshälsoorganisationen). Detta förklaras av den stadiga ökningen av antalet fordon och kilometer väg. Men sänka trafikvolymen är inte lätt. För att ge dig en idé: minska bullret från biltrafiken med 3 dB, skulle minska trafiken halv; att vinna fem decibel skulle cirkulationen delas med tre, medan om vi vill minska trafikbuller 10 decibel (tyst, normal andning, mjuka fotspår), bör reduceras till en tiondel.

Biltillverkare inte har något samband med problemen med buller och från den initiala konstruktionsfasen av ett arbetsfordon i syfte att minska decibel, både utåt och mot de åkande inuti. Bullerkällor kan vara externa luften och kontakt med Calzada och inre mekaniska -vibraciones, avgasning … -.

För att undvika dessa ljud, eller så långt som möjligt minska är en lösning att agera från början, vilket gör tystare motorer och växellådor. Då de används material som filter och inkapslar motorljudet. Detta är emellertid medför en ökning av vikten av fordonet, med en inverkan på bränsleförbrukningen.

mer "muditos"

Av alla bilar som har gått igenom vårt tekniska center och är nu i produktion, har vi utvecklat en rangordning med dem Loudness modeller släpper ut mindre än 120 km / t. För detta har vi tagit som referens bullret upplevs i de främre och bakre sätena vid körning med en konstant hastighet av 120 km / t, ett värde representativt för fordonskvalitet. Det genomsnittliga antalet kan vara belägen på 68 decibel. För en resa, kan ett värde av 73 dB anses godtagbart för åkande komfort. Överträffade denna siffra kan vi beskriva som mycket irriterande att resa vid denna hastighet under många kilometer.

mark

modell

decibel

jaguar

XJ 3.0L S / C 340 Portfölj SWB AWD 4p Aut.

64,2

Lexus

LS 600h L Hybrid Plus 5,0 445 4p S / S

64,4

Audi

A8 3,0 Quattro TDI clean diesel 4p 258 tips.

64,5

Lancia

Thema 3,0 Multijet 190 Platinum 4p Aut.

64,7

Lexus

299 3.5 RX 450h Hybrid Plus 5p

65,3

Audi

A6 3,0 TDI 204 Quattro S tronic 5p

65,4

BMW

5 Serie Active 5340 4p Aut.

65,5

BMW

6 Series Gran Coupe 640D Aut 313 4p.

65,6

BMW

5 Serie M550d aut. 381 xDrive 4p Aut.

65,8

Mercedes-Benz

M 350 258 BT 5p 4Matic 7G-Tronic

65,9

tystare däck

Hjulen har ett stort inflytande på ljudet av ett fordon. Detta ljud orsakas huvudsakligen däck kontakt med vägen. I en bil som rör sig med 30 km / t, kommer till stånd 30 procent av emitterad buller från däckets kontakt med vägbanan, medan vid en hastighet av 130 km / t, är den procentuella andelen av buller av hjulen upp 90 procent. Sedan 1980 har bullret från däcken på turism förbättrats upp till fem decibel.

Nivåer utanför brus hos ett däck är indelade i tre kategorier och mäts i decibel (dB).

En svart ljudvåg: inte mer restriktiv det framtida europeiska gränsen 3 dB.

2 svarta ljudvågor: överensstämmer med EU: s framtida gräns.

3 svarta ljudvågor: överensstämmer med EU: s nuvarande gräns.

Tystnad rullas

Asfalttillverkare direkt också sina ansträngningar att förbättra vägytor. Och det är att ett fordon på en väg gjord av porös asfalt avger samma buller som tio fordon gör en konventionell asfaltväg. Användningen av porösa asfaltbeläggning på gator och vägar minskar bullret produceras av friktionen av däck med vägen, dämpar ljud som alstras av enheten och reducerar bullernivån mellan 4 och 6 dB.

Adblock
detector