Vad händer med min Chevrolet? 10 frågor besvarade

Vad händer med min Chevrolet? 10 frågor besvarade

Chevrolet meddelade i december att det kommer att sluta sälja bilar i slutet av 2015 i Spanien och andra västeuropeiska länder. Hur gör detta mått användare av varumärket? Vi svarar på de vanligaste frågorna bland användarna.Vad händer med min Chevrolet? 10 frågor besvarade

Chevrolet Han kom till Spanien som en generalist varumärke 2005. Sedan återförsäljarnätet och märke bilar Daewoo Det förvandlades bli Chevrolet. Från och med då fram till 2008, försäljningen gjorde inget för att klättra och nådde 28.000 bilar som säljs under det året. Chevrolet kunde anpassa sig till krisen som plågar Europa och Spanien sedan 2008 och förra året avslutades med en omsättning på drygt 12.600 enheter i Spanien.

Den 5 december General Motors, bolag som varumärket tillhör Chevrolet meddelat att slutat sälja dessa bilar i Västeuropa från slutet av 2015. Sedan dess har ägarna av Chevrolet och potentiella kunder har tagit upp många tvivel dem. Vi försöker lösa

1. Vad är tidsfristen för att stänga Chevrolet återförsäljare?

Datumet har gett General Motors för att stänga i Spanien den 31 december 2015.

2. Kan jag reparera min bil efter detta datum med originalreservdelar?

I princip ja. Juridiskt finns det en period av 10 år från dagen för försäljningen av fordon som varumärket måste tillhandahålla ersättningsbilar har sålt originalet.

3. Var kan jag fixa det “officiella” sätt?

När de Chevrolet Spanien förhandlar med sina nuvarande officiella återförsäljare och tjänster för att nå en överenskommelse om hur många av dem kvarstår som “officiella reparatörer”

4. Jag bad om en Chevrolet, men jag har ännu inte levererats. Jag blir?

Ja. Det är helt giltigt enligt Chevrolet Spanien ordning och bilen kommer att levereras till din framtida förare på återförsäljare där den köptes.

5. Jag bad om en Chevrolet, men jag inte längre intresserad efter tillkännagivandet av upphörande av verksamheten Vad gör jag?

Från Chevrolet Spanien rekommenderar att kontakta återförsäljaren och förhandla med dem annullering av bokning bil. I händelse av konflikt, rekommenderar vi att du kontaktar Konsumentinstitutet eller Consumer skiljenämnden som motsvarar att lösa problemet.

6. Jag har fått en anmälan om en säkerhetskampanj för att stoppa genom återförsäljare gör det giltigt?

Utan tvekan. Chevrolet Spanien rekommenderar att följa instruktionerna i brevet skickas till dig. Förra säsongen, i mitten av december förra året, hänvisar till Cruze och Orlando med motorer 1.8 där “i vissa fall är det nödvändigt att ersätta överföringen rätt kan bryta det, lämnar bilen utan dragkraft”.

7. Har du förlorar min Chevrolet värdemätare på företaget?

Troligtvis varumärkes bilar kommer att sjunka snabbare och knappast någon vill ha en begagnad bil du inte längre har ett stödjande nätverk med tillräcklig territoriella kapillärkraften. Samtidigt företaget säger att andra “varumärken som har upphört med sin verksamhet inte leda till betydande minskningar av restvärdet av fordon”.

8. Jag hörde att återförsäljarna förhandla märkes ersättning planer att upphöra aktivitet. Kommer också att vara för kunderna mindre värdet på bilen?

Nej Eftersom Chevrolet Spanien de hävdar att kompensation för en eventuell försvagning av bilen inte övervägs för kunderna.

9. Kan jag gå med min Chevrolet återförsäljare Opel, som också hör till General Motors?

Ja, men som ni kan välja något annat märke. Observera att endast 25 av de 85 spanska Chevrolet återförsäljare är också Opel. För vissa modeller, Captiva och Chevrolet Trax, många av delarna är gemensamma med de Opel Mokka och Antara, respektive. Här kan det vara lättare att reparera.

10.- nya modeller salu?

Inte den mest allmänt eller populära. Restylings inte förutses eller uppdateras från dem. General Motors har planer på att fortsätta importera till Europa de mest slående sport som Corvette eller Camaro.

Adblock
detector