Renault 8 TS

Renault 8 TS

Med en veldig enkel oppskrift og kjent lisens, det er alt etter planen og en robust motorsiden kamaksel, den Regie Renault har gjort en rask, romslig, komfortabel og morsom å kjøre sedan. Den spanske datterselskap FASA, gikk videre og for å formidle budskapet om “ungdommelig ånd” av R-8 og R-8 TS oppfunnet en stor suksess formel: Renault National Cup opprykk.

Renault 8 TS

Renault 8 TS

Renault 8 TS

Renault 8 TS

Imidlertid har TS å komme i gang, slik at vi kan sette pris på den sanne karakter avslørte sin ornamentikk. Motoren starter etter et par forsøk. Dette indikerer at han trenger en melodi finere punkt, fordi i sin tid ble lovpriste den enkle som ble satt i drift, til tross for sin høye kompresjon (9,5: 1).


Er det samme faglige grunnlaget utstyre Renault 10 og Alpine A110 1100; dvs. 688-09 typen fire-sylindret, 1108 cm, legering topplokk, kamaksel og veivaksel i blokken på fem bærere. Forskjellene er i kompresjon, forgasseren og modellen fordelingsdiagram. Tett mindre er R-10. Den A-110 og TS montert en forgasser dobbel legeme 32 mm long og trær krysser den første ytterligere. Dette resulterer i DIN 60 hk ved 6000 rpm for A110 og 56-5500 8 TS.
Men med fokus på ytelse i spørsmålet, denne motoren utmerker seg for sin glede og elastisitet. Nesten tomgang, dukker opp briskly og jevnt til ca 6500 rpm, da klokskap kommer før de virkelige muligheter, synes det å fortsette å spørre gass over at regimet. Faktisk, i de to første forhold vi ikke bør fjerne øye på disken, fordi det er lett å overstige denne grensen oransje og inn i rødt.
I denne utgaven, må forholdsregler være skjerpet. Som nevnt ovenfor, ville iført hjul versjonen vises i 1973. Denne andre serien, gjenkjennelig med støtfangeren i ett stykke og de fire fyrene i to varianter, normal og TS ble standard utstyrt med hjul 4 diameter hals 14 og dekk 145 x 355, i stedet for å 4,5J X 15" og 135 x 380 TS produsert mellom 1,968 og 1,973.
Denne endringen bringer med seg en liten, men signifikant reduksjon i endrings utviklingen. Den vedlagte dokument disse forskjeller er indikert. I de to første relasjoner, er det mer forsiktig for ikke å pådra seg overkjøre praksisen variasjon oppfattes av føreren. Både perfekt oppfylle sin oppgave med å kaste bilen hardt eller tillate takle smidighet i byen. Den tredje er nesten perfekt for å kjøre fort for svært kronglete områder og for forbikjøring raskt.
I som har fått nerve, betydelig, var i fjerde, fordi de opprinnelige utstyrs hjulene hadde en utvikling av 26,25 km / t på 1000 rpm, bør en litt lang for en motor på bare 1100 cc trekke mer 800 kg, med en lastet bil. Reduksjonen til 25,27 km / t ved 1000 rpm for å få dagens hjul gir større kapasitet for akselerasjon, spesielt når du kjører på veier med kurver og myke bølgende åser, naturlige habitat for å nyte denne bilen.
Nå enkelt den når 140 km / t, er den maksimale hastighet (5500 rpm), og opprettholder et sikkert, levende og cruise for mekanisk, mellom 110 og 120 km / t, rulle rundt 4.300 og 4.800 omdreininger. Og det er fortsatt nok reserver til å akselerere thrust.
Trykk clutch skift timing og ruter av spaken ingen vesentlige mangler. Ingen feilmargin. Når du handler med klokskap det krever en design som for tretti år siden, glemme hvordan vi endre på en moderne bil, stige eller falle av forholdet er enkelt, selv uten dobbel clutch. Forhold engasjere nøyaktig stillinger er klare og små opplag. Som vi så, den har en lys mekanisk ytelse for sin forskyvning. TS akselererer og kjører som noen av hans samtidige. Men hva bremser i tråd med deres prestasjoner? Ja, med noen avklaring. I bakvinduet på den første R-8 tegn kunngjorde han: “Attention: Skivebremser.” Mens det var den første spanske kjernemodell i sammenstillingen bremsesystem, bare forhjulene, TS denne versjonen, i stand til å sykle fort, kommer han til å være noe justito. Bremsing er balansert, men det savner en servo når det er nødvendig å trykke hardt sentral pedal.

Når det gjelder stabilitet, er det betinget av den strukturelle tilnærming: motor og bakre fremdrifts. Dette krever en tynn linje, uten sjokk til rattet, særlig når stativet mekanismen er ganske følsom i den første fjerdedel av rattet. På flatt terreng og rett, bred annet legeme R-8 bestemmer laterale bane når det blåser eller sidevind. Til tross for god utforming av suspensjonen, i det minste på papir, det vil si trekanter lagret foran og oscillerende tilbake akslene, støt av luft eller sterk da ut av slippstrømmen av et mer omfangsrike, for å kjøre forbi, for eksempel kjøretøy forårsake svingninger , som i beste fall er de ubehagelig.

I denne forstand er det riktig lufttrykk i dekkene er spesifisert av produsenten er udiskutabel: 1,1 kg fremre og bakre 2.2. Overtredelse disse kostnadene fremhever typiske oppførselen til overstyring alle bak. Buet sideveis forskyvning legeme, som ved lav hastighet er mer tydelig enn reell oppfattet. På den tiden, er det vanlig å prøve å korrigere kursen skrens med en flick av motsatt lås, som vi har sagt det er ganske følsom i første kvartal sving, bare forverrer situasjonen. Derfor må vi utvise ekstrem finesse med oss ​​for å håndtere rattet.
Når banen er styrken i en bue med liten radius, for eksempel, den bakre innerhjulet når mister kontakt med bakken ved å fremheve den overstyring. Godt kontrollert, det kan være en spore til god pilot er vanlig praksis på den tiden og, selvfølgelig, en av de grunnleggende endringer i TS Cup bil var lavere høyden på bakhjulsopphenget. For dette formål, de bakre fjærer forkortet, med hvilken høyden av tyngdepunktet blir redusert og mindre svingende bak. Denne reformen suspensjon ikke miste den karakteristiske karakter behagelig, forsterket demping trekke myk. det var de som hevet, på jakt etter dristigere løsninger, Alpine adoptere ordningen med to støtdempere på hvert hjul på bakakselen.

I tråd med ovennevnte og i konklusjonen, vil vi gjøre en bemerkning til vår stylebook. Fra disse sidene har vi alltid oppfordret til å opprettholde originalitet i kjøretøy og båter modifikasjoner å flykte. Men det er mer utsatt enn andre for å innrømme, og som produsenten har bidratt spor modeller. Utvilsomt Renault 8 TS er en av dem. Et kjøretøy primært rettet mot fans av rask og spennende kjøring og fikk æren av å bringe opp en generasjon av unge piloter.

Adblock
detector