Seat Ateca, Skoda Vision S och VW Tiguan, tre SUV gruppen VW

Heart, olika själ. Och VW Tiguan om, Seat och Skoda distribuera sina vapen för att konkurrera med framtida stadsjeepar. Så samma sak? Så olika?

De tre SUV Volkswagen Group: Ateca Seat, Skoda och VW Tiguan S Vision

De tre SUV Volkswagen Group: Ateca Seat, Skoda och VW Tiguan S Vision

De tre SUV Volkswagen Group: Ateca Seat, Skoda och VW Tiguan S Vision

De tre SUV Volkswagen Group: Ateca Seat, Skoda och VW Tiguan S Vision

är det samma Volkswagen Golf en Seat Leon? Och en Volkswagen Passat en Skoda Superb? Ja. Eller inte, beror på glas vi ser. Det är sant att för närvarande VW-koncernen är tillverkare med mer gemensamma plattformar, och som ni vet, med många fler element som är identiska med strukturen. tvillingar, inte tvillingar. Det är i det område SUV där jag ser mer rörelsefrihet och bortom gemensamma element, Jag kan skilja flera produkter a priori så lika genom sin kommersiella positionering, personlighet och naturligtvis, pris och alternativ.

Men till saken. Vid årets slut kommer de att komma överens återförsäljare av samma Apple A VW Tiguan (Tillgänglig från maj), En Ateca Seat, marknadsvärde före sommaren, och den nya Skoda SUV, mer än sannolikt kallas Snowman. Ta pennan och som om det vore den klassiska fritidssysselsättningar, Tror du att du skulle veta berätta var skillnaderna är? Jag försäkrar er att det är tekniskt sett en hel del gemensamt, men låt oss se.

Volkswagen Tiguan

Ateca Seat, Skoda och VW Tiguan SUV: tre storlekar

skoda är som genom sin mer familjerådgivning, mer praktisk och mångsidig, det lossnar så kompakt SUV och kommer direkt i format XL, stånd sju passagerare. Banar väg senare tar VW med sin Tiguan och förmodligen också Seat med sin modell Ateca. Så medan förutse den slutliga SUV koncept Skoda Vision S, vars fotografisk rekreation huden på slutprodukten kan se i den här artikeln, kommer att mäta 4.70 meter, de andra två modellerna är betydligt mindre och har kapacitet endast för 5 personer. 4,49 är längden av VW; lite mindre, specifikt om 4,36 m, kommer att vara utanför Ateca Seat storlek.

Ateca snögubbe och Tiguan: tre SUV, 9 karosserier

Med detta sagt, det bör noteras att förutom organ lång och upp till sju sitsig strid, kommer det att finnas en bypass coupé, BMW X4 på linjen. en VW Tiguan mer premium, en Seat Ateca mer emotionella... ¿Och var Skoda spelar? Jag återvänder frågan, Kan ni föreställa sig framtiden Skoda Snowman Coupé gjordes på den långa versionen och upprätthålla kapacitet för sju passagerare? Här finns det ingen produkt som, och om det är är att ockupera marknadssegment, är strategin inte alls långsökt. så Det kan vara den stora skillnaden.

Skoda Vision S

linje tre SUV Det kommer också att vara bra divider av åsikter. Uppenbarligen från en gemensam bas, kommer vara, men VW Tiguan, Ateca Seat och Skoda SUV De kommer att vara en förlängning av andra produktlinjer av märket: VW, balans emotionell; Seat, mer nerv och kvickhet; och Skoda, ett estetiskt mer traditionella. Om du skulle sätta bredvid varandra, har du uppfattningen av att vara i tre olika bilar, särskilt mot Tiguan Off-road nätet, med olika attack -vinkel stötfångaren 24 grader, 16 grader utanför normal stötfångare) plus kropp höjd 20 mm högre (200 mm totalt).

Plattform: MQB arkitektur för tre

Ja, men inte på samma ställe i produktionen. Skoda och Seat dela Kvasiny tjeckiska fabrik medan VW Tiguan kommer att produceras i fabriker i Hannover och Wolfsburg (Tyskland). Som vi har sett, två kommer att vara deklinationer, en med 268 cm strid för 'kort' versioner av VW Tiguan och Ateca Seat som kommer att börja säljas i år, och lång för Skoda SUV, med mer än tio centimeter extra hjulbas. Och ja, det är gemensam arkitektur och moduler, så är dess flexibilitet att anpassa sig till olika fabriker. VW Tiguan och slutade med en av de bekräftade kvaliteter av denna motor: Being VW Tiguan största före, tillkännager 50 kg mindre vikt och större effektivitet. Seat Ateca ännu lägre, för samma motor, de nästan 1500 kilo spikade VW Tiguan 2,0 TDI 150 hk 4x2.

Ateca Seat

Motorer och transmissioner: (bra) Familj

Här också. Snarare än liknande rimliga kloner i vardande, med undantag. Skoda är mer än sannolikt inte når toppen, jag menar mer kraftfull motorn med den VW Tiguan, Bi 2.0 TDI 240 hk. Men resten, antas det att området artikuleras precis som VW Tiguan: 1,4 TSi 125 hk (Endast 4x2), 1,4 TSi 150 hk med frånkoppling av cylindrar (4x2 och 4x4), 2,0 TSi 180 hk / (Automatisk 4x4), 1,6 TDi 115 hk (4x2), 2,0 TDi 150 hk (4x2 och 4x4) och 2,0 TDi 190 hk (4x4). Likaså manuella eller automatiska dubbla kopplingar växellådor är också vanliga. Effektiviteten hos varje modell kommer att markera därför storlek, linje och vikt, vilket är mer än troligt att Seat Ateca, även om tiondelar är den modell sticker ut.

Cockpits: Seal Seat, Skoda och VW

Vad du inte verkar tillräckliga skillnader? När du kliver ombord på upptäcka. Jag är också övertygad om att du bli förvånad produkter Skoda och Seat; en tjeckiska, genom en ökad kvalitet och konstruktionslasten viktigt; en annan, den spanska, eftersom det konsoliderar utmärkt materia X-farenhet Lion, för närvarande sin mest exotiska produkter i sortimentet. Men här VW sticker ut med något mer kvalitet i Tiguan, och även mer gadget, med valfri kontrollbox med 12,3 tums TFT-skärm ersätter den klassiska analog klocka. De tre satsning för en bakre rad (bufferten i fallet med SUV av Skoda) med längsgående förflyttning av 16 cm i fallet med VW Tiguan och något mindre i Seat Ateca. För sin del, medan lastvolymen Säte överstiga 500 liter, VW har bekräftat 615 liter total volym för Tiguan, 145 liter mer än den utgående modellen. I sin 5-sitsig konfiguration kan du föreställa sig att Skoda varumärke återigen kommer att införa avstånd i kapacitet och mångsidighet.

Volkswagen Tiguan

Körning profiler lägen Eco, Comfort, Normal, Sport eller individuell kommer att vara gemensam för alla tre bilar medan just nu, är en Skoda kommer också okänt om 4Motion Active Control premiär på Tiguan, den nya roulette strategi för att anpassa kraftfördelning mellan axlarna av den totala dragkraft (och andra parametrar) beroende på terräng, med lägen Väg, snö, off-road och off-road skräddarsy. Kort sagt, tre bröder av blod, men framstående och särskiljas genom en unik personlighet.

billigare version VW initialt kommer att sälja Tiguan 2.0 TDI kommer att bli en 150 hk, med ett pris på 29,650 euro. Jag slår vad om att du inte har problem med att hitta skillnader till fördel för någon mekanisk jämlikhet.

Du kan också vara intresserad

- SUV kommer 2016

- Ateca Seat: Seat den nya SUV med spanska namn?

- Volkswagen Tiguan 2016: Vi har redan genomfört!

- Skoda Vision S: nya direkta SUV på Geneva Motor Show

Adblock
detector