Cross X och X Grandland: Opel SUV 2017

Cross X och X Grandland: Opel SUV 2017

Först kommer Opel Cross X, en SUV urban stil; sedan kommer Opel Grandland X, rival kompakt; men det finns mer, mycket mer …

Opel SUV, Cross X och X Grandland 2017

Opel SUV, Cross X och X Grandland 2017

Opel SUV, Cross X och X Grandland 2017

Opel SUV, Cross X och X Grandland 2017

Sätt en SUV i ditt liv. Detta verkar vara slagord, varför planerna gå igenom alla märken främja denna typ av bil i alla kategorier möjligt. efter tilldelning bokstaven X den nya Mokka, Opel har gjort klart att från och med nu kommer detta brev tjäna identifierande tecken för de versioner som förblir inramade inom filosofin SUV.

Opel Cross X: en SUV för dagligt

Den första överraskningen vi med Opel Cross X, en ny SUV som kommer att finnas i vårt land vid portarna till nästa sommar. Egentligen är det Meriva substitut, men med tanke på där lik av nuvarande offentliga van, har Opel övergett idén om att skapa en ren minibuss och utan att försumma de praktiska aspekterna, har kommit nära den rådande stil äventyrare image och det är viktigt att, i den mån som den tyska marken definierar X som en Opel Cross “Urban crossover”.

Opel Cross XDe första tekniska uppgifter som den tyska tillverkaren tyder på att denna nya SUV Den mäter 4,21 meter lång, så att dess storlek är mycket lik den Mokka X-detta är endast 7cm Largo, även om kroppen Opel Crossland X är något lägre och föraren kommer inte att sitta så högt. Trots de små variationer i form av strålkastarna och grillen håller familjen likhet som vinner under de senaste Opel. I detta avseende, intermittent gemensam till området i fenorna, medan Ljus identitet med den dubbla vinge Det är fortfarande fram och bak.

Opel Cross X: modulable andra raden

Mark är övertygad om att, med hans bild, Opel Cross X Jag locka en bredare kvinnlig publik, främst med hjälp av någon anpassningselement de tenderar att vilja, eftersom det flytande taket på en annan resten av kroppen färg. Inuti den har en andra raden flytta longitudinellt upp till 15 cm, så att man kan variera trunk volym, som skulle vara 410 liter När sätena är i det bakersta läget och 520 liter Om de flesta avancerade, medan kapaciteten stiger 1255 liter När baksätet.

Opel instrumentpanelen Cross X är mycket ergonomisk arbetsnivå med en ganska ren design som belyser en stor central skärm vilket, beroende på trim nivå, kan vara 7 eller 8 ”, alltid i färg. Du kan också montera en frontpanel med analog eller digital TFT 3.5 ” vidare. Det kommer att bli nyhet i segmentet projektion information direkt på frontglaset, utan plast skärm och andra Head-Up Display, och dess hölje kan bära adaptiva strålkastare ledde, automatisk nödbromsning, läsare trafiksignaler, lane hålla kontroll och systemanslutning Opel OnStar, smartphone med trådlös laddning.

Opel Cross X: Framhjulsdrift endast?

Som för mekaniskt till-, Opel indikerar endast att X kommer Crossland bensin versioner, CDTI eller förflyttas av GLP, och det kommer att finnas manuella och automatiska växellådor. Vi kan gå att deras miljö kända motorer kommer att dra nytta med tydlig kommersiell potential. I bensinområde verkar Secure Tricilíndrico 1,0 Turbo med 105 hk och även tetracilíndrico 1,4 turbo 125 hk. Diesel inom området, kommer att vara 1,3 CDTi det första steget med 95 hk, för att slutföra två 1.6 CDTi med 110 och 136 hk -figures makt i andra Opel som kan justeras något i den nya crossover-.

Men vad verkar klart är att 4×4 inte kommer att territorium för denna modell, med tanke på att särskilt urban inriktning och prioriterad användning i asfalt. Avstånd och kommer också att upprättas med Opel Mokka X, en något större SUV och det kommer att ha på fyrhjulsdrift och mer kraftfulla motorer prestacional specifikt innehåll att tydligt ge mening övre Echelon. För övrigt är det Cross X en SUV “made in Spain”, eftersom Den tillverkas i Opels fabrik i Figueruelas har (Zaragoza), och dess produktionslinjer också i framtiden Citroën C3 Aircross, modell som kommer att ersätta den nuvarande C3 Picasso och dela utveckling med nya crossover av den tyska marken, resultatet av den industriella avtalet mellan PSA-gruppen och General Motors.

Opel SUVOpel Grandland X: SUV segment C

Ovanför SUV medborgare, kommer det tyska biltillverkaren slutföra sitt sortiment i den sista delen av 2017 med en ny kompakt SUV, Opel Grandland X, som det finns fortfarande ingen officiell bilder men har återskapats av vår illustratör Schulte rött. Dess längd bör vara cirka 4,45 meter, inte förgäves denna modell plattform och delar många komponenter Peugeot 3008, inom den industriella överenskommelse mellan PSA och General Motors.

med Opel Grandland X, mark Rüsselsheim tittar på samma gång kopplingen mellan Astra och Zafira framtid, som kommer att förbli en minibuss, men eskorteras av nya kompakta väntar på utvecklingen av efterfrågan i den kategorin SUV. Således kommer Opel att konkurrera direkt med Volkswagen Tiguan, Nissan Qashqai, Ateca Seat, Kia Sportage, Hyundai Tucson och självklart med Peugeot 3008. egna och mest logiska är att under huven Grandland X se motorer bensin mellan 130 och 165 hk, Den första trincilíndrico och Diesel 100 till 150 HP.

Visst vid bilsalongen i Genève Opel Du kommer att avslöja nya data från dessa SUV, men tror inte att dina planer med X-sortimentet kommer att stanna här; 2018 kommer att se en ännu större SUV. Alla tillverkare arbetar för att erbjuda allmän 7-sits varianter utvecklats från sin kompakta storlek modeller, med smärre ändringar på samma plattform. Och resultatet av denna överenskommelse mellan PSA Group och General Motors, kommer sannolikt att dyka upp en ny Opel X hellre ha gemensamt med Peugeot 5008.

Du kanske också är intresserad av:

– Yttrande: Om PSA / Opel, sälja eller köper jag?

– Opel avancerar autonom körning OnStar

– Opel Ampera-e: så kommer definitivt denna elektriska nya

Adblock
detector