Fernando Alonso med Renault, vindende kombination

Tal om historien om Fernando Alonso Renault taler om. Sammen opnåede de bedste resultater fra spansk pilot, med sine to verden unikt.

Fernando Alonso og Renault

Fernando Alonso og Renault

Fernando Alonso og Renault

Fernando Alonso og Renault

Fernando Alonso Han tilbragte sine bedste år Renault F1, situation, der kunne ske igen næste sæson 2018. Renault opnået sin to verden og han brød betydelige hindringer for både det spanske sport og for Historie med formlen 1. Alonso blev den yngste i historien til at lave en pæl, så få en sejr og til sidst vinde en World Pilot, Ud over at være de første spanske der klatrede på toppen af ​​podiet i både karriere i slutningen af ​​mesterskabet.

den historie Alonso-Renault duo går tilbage til 2000. Alonso havde vundet Formel Renault i år 99. Der havde erstattet Marc gen i Campos Racing og i det første år af deltagelsen vandt mesterskabet. Efter en kort tørn i Astromega Formel 3000 hold, team Renault bane, han underskrev i 2000 for det franske mærke. Flavio Briatore Fernando var interesseret i at vide i en dag med test Ferrari og flyttede sine interesser at snap spanieren. Alonso tilbragte sine første to sæsoner på lån til Minardi F1. I 2002 forlod han det italienske hold og blev Renault tester til, i 2003 at blive en officiel driver, erstatter Jenson Button, der skulle til Bar-Honda.

Fernando Alonso hos Renault

I sin første sæson som en fabrik rytter vandt Renault sin første pole og hans første sejr i det ungarske Grand Prix, men det var først 2005, da det ville nå sit første verdensmesterskab. med 7 sejre, 6 poler og 15 podier, blev den yngste mester World of F1 historie. Han gentager triumf i 2006 med en mindeværdig slagsmål på sporet, med rivaler som Schumacher eller Raikkonen. I 2007 underskrev han for McLaren, og efter en sort år personligt, ikke i sport, Han vendte tilbage i 2008 underskrivelsen af ​​diamant. Renault var ikke længere så konkurrencedygtige og alligevel formåede at slutte femte i mesterskabet med to sejre og tre podier. I 2009 kun han opnåede en sejr på den malaysiske Grand Prix kontroversiel. Den manglende konkurrenceevne Renault gjorde ham kvittere for Ferrari i 2010.

Du kan også være interesseret i:

Officielle: Carlos Sainz i Renault

Alonso ikke forlade F1

Officielle: Honda vil udstyre Toro Rooso i 2018

Officielle: McLaren med Renault