Belysningssystemer i bilen: halogen, LED eller Xenon?

Belysningssystemer i bilen: halogen, LED eller Xenon?

Det er altid vigtigt at have god belysning system i bilen. Her forsøger vi at besvare spørgsmål om, hvorvidt de LED-forlygter er altid det bedste valg.

Analyse af belysningssystemer i bilen

Analyse af belysningssystemer i bilen

Analyse af belysningssystemer i bilen

Analyse af belysningssystemer i bilen

Vi siger på forhånd: Hvis du ønsker, er at spare, ikke vil få bedre dine forlygter. selv om LED-forlygter forbruge ikke mere end en fjerdedel af energiforbruget i H7 forlygter, De har aldrig afskrives økonomisk. dog om sikkerhedsspørgsmål, skal pengene gå til baggrunden.

nogle halogenlamper De fås temmelig gode resultater, som det fremgår af vores tests, men som for liv, lys intensitet og omfang klassiske belysning forlygter har vigtige begrænsninger. Deres funktion er meget lig pærer. dog at udføre adaptive funktioner, så længe blænding lys, bruges næsten udelukkende førte forlygter. Selv Xenon forlygter, også kaldet udladningslamper, bliver i stigende grad erstattet af lysdioder, og har helt kasseret i udviklingsafdelinger i nogle producenter. Selvom mekanisk roterende moduler har ti år tillader funktioner som dynamisk kurvelys, bare tillade andre muligheder.

den LED-lys udskifter xenon. Derimod lysdioder overbevist på flere punkter på samme tid. Så med en levetid på over 10.000 timers, ofte de vokser bilen, udsender lys 5500 Kelvin ligesom sol og præsentere en lavt energiforbrug. Desuden takket være dens enorme reaktionshastighed, disse forlygter belyse vejen høj nøjagtighed og opløsning. Mens LED forlygterne er i stand til at belyse med fuld intensitet i et splitsekund, xenon forlygter tage et par sekunder for at kunne tilbyde alle sin glans.

Selvfølgelig, hvis vi ser på lister udstyrets nogle producenter vil se, at udvælgelsen af ​​belysningsteknologier er meget begrænset i mange modeller, eller genstand for andre muligheder, selvom andre allerede tilbyder laser lys og de mest forskelligartede adaptive funktioner.

Så vi udførte vores test

Målte værdier i lux og lumen er vigtige, men irrelevant i praksis. Det, der virkelig betyder noget, er, at lyset er godt fordelt. At sammenligne forskellige sæt af forlygter, startede med at analysere bjælker projiceret på en asfaltoverflade af en let kredsløb, og Vi kontrollere udskrifterne i et par omgange på banen runde.

I denne første del af vores rapport Vi bygger på tre populære modeller på markedet De er også i deres udstyr to eller tre forskellige muligheder for lyssystemer, og kan ekstrapoleres til andre modeller, hvis du er tilbageholdende med at træffe beslutning om LED-lys, halogen eller xenon.

Seat Leon: Halogen vs LED

Seat Leon

Surprise! Halogen forlygter er bedre: justeret optimalt belyse vejen mere bredt og ensartet LED forlygter.

Led

Seat Leon førte

Sammen LED lys er svag. Lyset fordeling er noget uregelmæssig. Den skarpe kontrast i rækken af ​​nærlyset gør anvendelsesområdet synes meget kort. Ved aktivering af høje bjælker, hele modulet roterer opad, øge både højden og bredden og anvendelsesområde, men yderligere svækkelse af lysintensiteten.

halogen

Seat Leon halogener

Potente halogen forlygter belyse overfladen, der vender køretøjet meget homogent og distribuere lys fra en meget behagelig måde, både i bredden og i længden. Bjælkerne også opnå bedre resultater, belyser området foran køretøjet med en ensartet lysstyrke. Herudover tilbydes et nyttigt kurvelys.

Opel Astra: Halogen vs LED MATRIX

Opel Astra

Matrix LED forlygter og i C-segmentet: her, beslutningen er klar. Selv med bilen stoppet, og uden brug af matrix funktioner, halogen forlygter er ikke et alternativ til lysdioder.

LED matrix

Opel Astra will be led

altid belyse vejen optimalt uden blændende andre køretøjer. Også de nærlyset er potente, intenst lysende et bredt område. Lysstrålen over lange afstande med stor intensitet og meget ensartet transmitterende driver sikkerhed.

halogen

Astra halogener

Her er forskellene så udtalt, at de halogen forlygter, selv i høj beam mode, kan næppe konkurrere med LED lys krydser. Omfanget og fordelingen af ​​lys har bemærkelsesværdige mangler: føreren kun set før ham en kanal af stærkt lys, hvis lysstyrke aftager hurtigt sidelæns og afstand.

Volkswagen Polo: halogen, xenon og LED

Volkswagen Polo

Uden en klar anbefaling: LED-forlygter, ingen adaptive funktion, ikke helt overbevisende, men xenon forlygter er ikke tilgængelige på alle modeller.

Led

VW Polo will be led

Deres bjælker er second to none: ingen anden fyrtårn af denne sammenligning er i stand til at lyse så langt, så intenst og så så ensartet. Men nærlyset ikke opretholde det niveau: svag belysning over og skarp kontrast af din skærelinjen trækkes point.

halogen

VW Polo halogener

Disse halogen forlygter ikke begå nogen fejl klump. Men dens omfang og kvaliteten af ​​dens belysning er ikke i stand til at konkurrere med valgfri belysningssystemer. Også fordelingen af ​​lys, beskidte og uregelmæssig noget, kan det være irriterende.

xenon

VW Polo xenon

Crosspolo og BlueGT tilbyder kun Xenon forlygter. Dens anvendelighed til den daglige er højere end for de LED forlygter, som den overflade, der vender køretøjets lygter bredere og jævnt. Kun fordelingen af ​​lys, et lyspunkt i foran føreren, kræver en vis tålmodighed i første omgang.

Bedømmelse: Er det værd at betale $ 1.000 mere for LED-lys?

Der er ting, at det er bedre ikke at spare. Selv om resultaterne af disse test ikke er tilstrækkeligt overbevisende, kan vi betragte de svage LED forlygter Seat Leon undtagelse. I de fleste tilfælde, xenon forlygter og LED i høj grad øge nat synlighed. Den store fordel i sikkerhed dette indebærer er værd 1.000 euro, som typisk koster. Det skal også huske på, at valgfri belysningssystemer øger gensalgsværdi. Hvis man derudover, adaptive funktioner tilbydes, valget er enkel.

Desuden fabrikanterne normalt drage fordel af de gode intentioner hos sine kunder, relegating forlygter tilbehørssikringer linjer dyrere eller medtage dem i pakker sammen med andre funktioner. Af hensyn til trafiksikkerheden, bør de ændre deres holdning, især hvad angår små og billige biler er berørt.

Du kan også være interesseret

Belysning systemer i bilen: hvem har de bedste adaptive forlygter?

Skoda Superb og intelligent og adaptiv belysning

Opel guidet lys: hvad øjet betyder se

Vil du have en ny bil? Før værdsætter din bil gratis

Adblock
detector