Spørgsmål: Hvad er fordelene og ulemperne ved quadricykler eller microcars?

Spørgsmål: Hvad er fordelene og ulemperne ved quadricykler eller microcars?

"Vi lever i et fjerntliggende område i det centrale og træt af at gå færger min søn, jeg værdsætte købe en af ​​disse quadricykler som gradvis ser i byer som vores."Spørgsmål: Hvad er fordelene og ulemperne ved quadricykler eller microcars?

"Jeg rejser flere tvivl. ¿De er sikre disse microcars eller quadricykler? ¿værd at købe en af ​​disse køretøjer eller lange ophold kort til den første af forandringer? Kort sagt, hvad er det fordele og ulemper ved en microcar eller quadricykel."

Reaktion fra vores tekniske ekspert Luis Miguel Vitoria

Hvorvidt det er værd, vi kan ikke rådgive: afhænger naturligvis brug, der hagase ham. Ligesom næsten alt, én microcar eller lys quadricykel har fordele og ulemper …. Nogle bilister foreninger kritisere deres skrøbelighed, mangel på stabilitet og begrænsede midler til beskyttelse, mens andre minde om, at lette mobiliteten, især i byerne, og tilbringe relativt lidt. Sin maksimale hastighed ikke overstiger 45 km / t, således at de kommer til at være carrozados knallert hjul, på højst 50 cm3, med en masse på under 350 kg vakuum.

Mere eller mindre populær blandt ældre i landdistrikterne miljøer og brugere uden licens B, Fransk- deres oprindelse, mange producenter sælge dem som “biler uden licens.” Men vi må være klart, at carry licens skal holde 01:00, fås fra 15 år -at gå med en kammerat er nødt til at vente i op til 18 år. Tag ikke fejl: de er, hvad de er, og tilbyder den tilbyder begrænset beskyttelse bortset fra nogle undtagelser, ingen airbag, ABS eller ESP, foruden en fin ramme væk robustheden af ​​konventionelle turisme– som garanti typen organismer EuroNCAP eller RACC -der test, som et frontalt slag mod en Renault Twingo, der viser sin sårbarhed i ASI- krav. Faktisk medmindre lukket eller stort set selvbeskyttelse struktur tag- og laterale modparter og sikkerhedsseler, tvinger -er biplaza- ombordværende er iført hjelm, ifølge kongelig anordning 965/2006; for eksempel buggy type.

Flere ting: at være knallerter, lette quadricykler og microcars er ikke tilladt på motorveje eller motorveje, og andre veje nødt til at gøre det på den hårde skulder. Og, øje, er ikke et legetøj, tvinger øve en glat, progressiv og foregribende kørsel for at undgå at bringe stabilitet grænse. De er faktisk lavet til byen, ikke at erstatte biler, så stort set, usikkerhed kommer fra dårlige brugen af ​​dem.

I denne henseende, producenter og handelsfirmaer huske, at de er langt sikrere end en knallert eller scooter, der overstiger crashtest under godkendelse og endda passere ITV siden 2006. Billige øvrigt er de ikke. Og er, at den gennemsnitlige pris for et nyt lys quadricykel mellem 8.000 og 14.000 euro, selv om der er endda 4×4 og alle elektriske, i hvilket tilfælde satsen skyder op til omkring 23.000 euro.

Du kan også være interesseret

– Vil du have en ny bil? Før værdsætter din bil gratis

– Spørgsmål og tvivl om biler

– Sammenlign op til tre biler på en gang

Adblock
detector