Biler til erindring: BMW 2002 TII, forværelset af M3

Biler til erindring: BMW 2002 TII, forværelset af M3

BMW 2002 Tii var en sports henvisning, en attraktiv karriere-klient brugbar hver dag, klar til konkurrencen og markerede fremtiden for den kommende BMW M3.

BMW 2002 Tii: en legendarisk sport i billeder

BMW 2002 Tii: en legendarisk sport i billeder

BMW 2002 Tii: en legendarisk sport i billeder

BMW 2002 Tii: en legendarisk sport i billeder

den Darwins teori Det vil sige, at dyrearter efterhånden udvikle sig til at tilpasse sig til miljøet og overleve. Ekstrapolere darwinistiske afhandling, også bilmærker følger lignende mønstre, ligesom vi kunne anvende det til utallige mere eller mindre dagligdags aspekter. Men for nu er vi interesserede i, den BMW 2002 Tii, kan det siges, at den nuværende BMW 3-serie er kun evolution, tilpasning, forbedring og videreudvikling af serie 02 af 60.

BMW 2002 Tii: historisk kontekst

efter alvorlig krise 50, opdelingen motorcyklist og Isetta kunne kun lindre, endsige den store og luksuriøse, men forældet struktur 501 mellemkrigstiden hus München smed resten lancere en “Neue Klasse” sigter mod at styrke hans image. I 1960 indstrømningen af ​​kapital fra Quandt familie gav vinger til dette projekt kategori saloons og coupéer som hovedformål bør kombinerer luksus, sportslighed og økonomi.

Og så, 1961, De blev præsenteret på Frankfurt Motor Show den 1500 sedan fire-dørs og coupe 3200 CS. Den anden lægger vægt på stil, magt og dynamik; den første, en mid-range sedan, søgt at gøre processen rentabel; og begge markerede linje af fremtiden for den bayerske hus.

BMW 2002 TiiÅr senere konsolideret bjærgning plan med succes 00/02 interval (Fire døre og 2 henholdsvis) og successive 1500/1502, 1600/1602 og 1800/1802, fra USA, importøren Max Hoffman Han spurgte den tyske forælder en sports-version af serie 02. Tilfældigvis Helmut Wemer, direktør for planlægning og Alex von Falkenhausen, M10 motor designer, havde allerede udviklet en titel især en 1602 med en motor to liter.

BMW 2002 født

Svaret var umiddelbare og hurtigt gik på markedet i hjemmet BMW 2002 er udstyret med en karburator og 101 hk, som snart ville blive erstattet af den Ti 2002 (International turisme) med dobbelt karburator og 119 hk og kulminerede i Tii 2002 (International Turisme injektion), fire-cylindret motor, der blev næret af en mekanisk indsprøjtning Kugelfischer: Motor? 130 hk.

den Design BMW 2002 Tii Det er meget personlige og identificering: linjen med de tre forskellige volumener, den forreste kile danner en bue og grill med karakteristiske nyrer og centrale runde forlygter. En moderne og succesrige æstetiske træk, der ville markere design fremtid serie 3. Men som du måske allerede har bemærket, Tii 2002 Foto ændres, og det er fordi denne enhed var parat til at konkurrere i stævner for historiske køretøjer og har endda FIA2 tilsvarende pas. Jeg lagde mærke til i intro af artiklen: brugbar dagligt og klar til race weekend.

I dette tilfælde, udarbejdelsen af ​​denne BMW 2002 Tii den beskriver sikkerhedsforanstaltninger såsom sikkerhed barer ildslukker hammer cutoffs, baquets, seletøj og termisk forrude. Desuden monteret forstærkninger krop, silentblocks forstærket topfjederbensophæng en Bilstein suspension med forstærkede fjedre Jaymic tykkere justerbar stabilisator, løse hurtigere lynlås variable power assist, ventilerede skivebremser for og bag fra E21, piller Necto højtydende mekanisk selvlåsende box Gtrag ændrer fem forbindelser, korte ende gruppe, elektronisk tænding, radiator og overdimensionerede ventilator, dual brændstofpumpe, oliekøler, ledninger, silicium slanger, luftfilter konkurrence håndværk udstødning , ekstra depositum, Cibie yderligere fire forlygter, høj batteri til huse i bagagerummet kapacitet, 13×7 hjul og semi-slick dæk Yokohama … en reel indkøbsliste, kom nu.

BMW 2002 TiiMed alle disse ændringer, at køretøjet væsentlige forbedrer deres opførsel og ydeevne sammenlignet med en normal Tii. I hans tid, 2002 blev, sammen med Ford Escort, den Alfa Romeo Giulia og også i et mindre omfang Porsche 911 i Race-klient foretrækkes af kendte ‘Sunday Racers’ eller europæiske ikke-professionelle løbere. På et avanceret niveau, i Gruppe 1 og 2, og trods de konkurrencedygtige præparater Alpina, Schnitzer, GS-Tunning og Koepchen, 2002 -atmosfærisk eller efterfølgende turbo havde deres særlige kokos Alfa Romeo 911 GTAm og godkendt.

Således i Spanien isoleret over de begrænsede importkvoter og hvor den fælles ventilator kørte med indfødte Renault 8 TS, eller Simca 1300 Rally Seat 124, der kunne indføre en enhed fra Peninsula Kanariske -for eksempel-, som det er tilfældet, havde han halvt rally kvæg. Faktisk er denne særlige enhed har en historisk rekord i regelmæssigt med et mesterskab og flere sejre i de nationale test.

Lev, slående hans aggressiv foran, sin fine B søjle, C søjle lænede sig frem og bag kuffert (som i øvrigt monterer firkantede piloter og ikke den foregående runde). Men det mangler efter min mening, skønhed og især en muskel i en Alfa Romeo Giulia.

i Interiøret i denne BMW 2002 Tii Det overrasker mig positivt forberedt indvendige rum sikkert meget velegnet til høj størrelse som mit. Desuden generøs glasareal, giver følelse af rummelighed og lysstyrke. Instrumentbrættet er ledet af en fuld kasse, før dreje hovedafbryderen og brændstofpumpe, observere en besynderlig regulator styringsbistand og rettidige ure rapportering, udover kølemiddeltemperaturen og spænding, temperatur og tryk olie.

BMW 2002 Tii: dermed flytter

ramte startknap og ingen overraskelser lyder tysk drevne fire-cylindret injektion og leveres med fri udstødning; det vil sige, kraftfuld og lidt hæs. Gtrag gearkasse har udvekslet tegningerne af den første -venstre og -above- og ned og tilbage op. Jeg indrømmer det er lidt besværligt, indtil du har vænnet dig. Tværtimod dens drift er praktisk, men, ja, hele forandring-forskellen har en meget kort udvikling, med en tophastighed i henhold til Blunik måler kun 145 km / t.

Til gengæld giver en enestående acceleration i de første tre relationer, med en tredje “alle formål” i en regelmæssighed rally. Jeg indså, at gå fra 25 til 75 km / t, det måtte bare træde på et sekund eller to eller tre. med en vægt / kraft forhold omkring 7 kg / CV, bilen opnår en præstation, der ville rødme, med et hul på 40 år, et brand BMW 420i (F32 type) i en strækning af twisty bjerget.

BMW 2002 TiiHan er rullende på dette område og munter, adfærd er meget neutral og dens naturlige tendens til overstyring neutraliseres den samlede effektivitet af den begrænsede slip differentiale 75%, Bilstein støddæmpere og dæk Yokohama. Vira flyet er afbalanceret hjørne indrejse og udrejse godt trækker og overføre chauffør tillid.

Det er logisk rigtigt ud af deres naturlige habitat, når det viser sine mangler, idet galt med trafik og vejbump byen. Men det er for det meste motorvej at gå, når det viser tegn på cyklus 120 km / t mark cuentavueltas og 5.000 omdr./min. Og selv om der stadig er plads, bemærker jeg endnu engang, at deres ideelle terræn er biveje. Den fornyede bremsesystem, men påvirker ikke det: bremsning er kraftfuld og giver et passende niveau af tillid og sikkerhed.

En dag efter jeg smage det, jeg ringede læreren Arturo de Andrés, der havde en personlig én kapacitet Tii 2002 1972. Spurgte hvordan han skulle vise, sagde jeg, at uden modifikation, serien Tii var som læderagtig som modellerne her forberedt for amatør konkurrencer. “Bilen serien havde en vægtfordeling på 56,5 / 43,5 procent i front og bag henholdsvis tog. Med den oprindelige suspension mindede Arthur, bilen havde en tendens til at balancere, men ikke så meget som sine konkurrenter. Også med åben front differentiale og sådan vægt, han havde en tendens til understyring til overstyring efter første kræver særlig opmærksomhed under acceleration i andet gear og vådt, hvor det var let at miste hjul. Ja, det var en robust og meget pålidelig bil, der sælges 250.000 km uden at have åbnet motoren eller indtagelse af en dråbe olie. ”

I sidste ende er BMW 2002 Tii var en meget avanceret bil i sin tid, med en uafhængig ramme hjul, blev en motor så pålidelig, at selv Alpina markedsført en version med 200 hk og samtidig opretholde den samme garanti som BMW tilbyde et valgfrit begrænset slip kontanter og en kasse med fem relationer anbefalede også tilbydes som en mulighed. Med alle disse elementer, BMW gjort sin egen ret et hul i markedet for europæiske sport sedans starter en sti, som er i dag en reference.

BMW 2002 Tii. ark

motor

Type: 4-cylindret, blok støbt aluminium topstykke, fem krumtapaksellejer og væskekøling.

Position: langsgående front.

Fortrængning: 1.990 cm3

Strøm: 130 hk ved 5.800rpm.

transmission

Type: A ZF begrænset slip bageste med 75% og lukkede forholdet hjul.

Kobling: Fitchel & Sachs.

Change: 255/5 Gtrag 5 synkroniserede relationer.

chassis

Krop: selvbærende monocoque.

Front suspension: MacPherson type med nedre trekantede arme, Bilstein teleskopiske støddæmpere, fjedre og stabilisator bar Jaymic 20 mm.

Baghjulsophæng: skrå teleskoparme med Bilstein støddæmper fjedre og krængningsstabilisator Jaymic 22mm.

Bremser: hydraulisk disc på 4 hjul.

Adresse: orm Variabel-assist magt.

Hjul: Alloy 7 x 13″.

Dimensioner og vægt

Længde / bredde / højde: 4.230 / 1.590 / 1.410 mm

Battle: 2.500 mm

Vægt: 950 kg

funktioner

Maksimal hastighed: 145 km / t, ca..

pris

20.000-40.000 euro

Du kan også være interesseret

2002 BMW Hommage Koncept: 2002 Turbo 50 år senere

BMW 3.0 CSL Hommage R, 40 år senere. Video og billeder

Klassikere af i morgen: biler i dag, der vil skabe historie

Adblock
detector