Biler til erindring: Fiat Uno Turbo (fuld oprindelige prøvning)

Biler til erindring: Fiat Uno Turbo (fuld oprindelige prøvning)

Er nummer et? Du kan. I kategorien af ​​GTi sikkert han fremhævet i 80’erne Fiat Uno Turbo: teknisk raffinement, funktionalitet, effektivitet … Vi gengiver den oprindelige prøvning.

Fiat Uno Turbo, en sports mytiske 80'erne

Fiat Uno Turbo, en sports mytiske 80'erne

Fiat Uno Turbo, en sports mytiske 80'erne

Fiat Uno Turbo, en sports mytiske 80'erne

der dokumenter der er nu en del og helt sikkert den bilens historie. Og det bevis på, at vi bringer dagens Fiat Uno Turbo dvs. med din fotosession inkluderet, er ikke blot arv og vores redaktionelle dag Motorpress iberiske og magasiner CAR MOTORVEJ, men generelt racerløb i Spanien. For bilen, så han repræsenterede i sin tid … og ved der skriver, selvfølgelig. Så i dag, vi forlader direkte fulde ordlyd af den oprindelige prøvning offentliggjort i marts 1986. Du nyder det så meget som os.

“I anledning af sin brasilianske præsentation, der var helt klart spørgsmål vedrørende Fiat Uno TurboHvorfor komplikation af en turboladet og intercooler 1300, da 1600 Bialbero allerede giver den samme 105 hk? Alt det tilføjet, både mængden og vægten ville svare. Og svaret var ærlig: ovenstående er sandt, og selv 1600 han kunne få mere magt injektion. Men den gunstige beslutning blev truffet 1.300 turbo, netop fordi de ønskede det at være bannerfører for den Fiat-teknologi, demonstration af hvad der er kendt i Torino, kan og ønsker at gøre.

Og det er påvist meget bedre, uden tvivl med Fiat Uno Turbo raffinement, podning motor 105 TC. Ved sammenligning med den diskrete (endda for, for visse smag) udseende, som ikke skiller sig ud mere end hjul og bagklappen plast i ét stykke inkorporerer en diskret øvre vinge, den bemærkelsesværdige One Turbo er i mekanisk og især i din motor. Fire gas støddæmpere og fire skivebremser, ventilerede foran, er ikke meget almindelig, men ikke som en motor på kun 1,3 liter ved som samler følgende: Single overliggende topstykke befalede bælte, oliekøleren bypass med termostatisk på Microplex programmeret injektion elektronisk styring sensor detonation og frem for alt, kompressor med en turbo vandkølet hus, med intercooler og en sofistikeret system til at opretholde den høje kompressoren tændes retentioner med fly recirkulation. Mangler en 4-ventil topstykke, ikke længere ved, hvad der ellers kunne du beder om.

Fiat Uno Turbo og konkurrenterne

Der er en anden bemærkelsesværdig aspekt i Fiat Uno Turbo dvs., og er dens pris. Fiats indsats på dette område har været bemærkelsesværdig, og i tilfælde af en importtilladelse bil, har formået at sætte næsten lige fod med de mere eller mindre tilsvarende indenlandske varer, og ikke mindre end bare billigere end en halv million Peugeot 205 GTI, også importere, som sammen med Renault R5 GT Turbo, Det er de mest direkte rival, specifikationer og levering.

Fiat Uno TurboVærd, før ind i retssagen af ​​selve bilen, framing sin kommercielle position godt, fordi vi kender de mange spørgsmål, der stilles til den potentielle køber blandt den brede vifte af små sportsgrene, vi har i dag på markedet. Bortset fra den ublu pris Peugeot 205 GTI, i et miljø med 160.000 pta., har vi ikke mindre end 5 biler relativt optageligt. Fra bunden, den nyrenoverede Ford Fiesta XR-2, .: 1,215,000 pta tilbydes af en dejlig motor, men med meget lange udvikling; fremragende bremsesystem og pneumatisk affjedring og lidt hårdt og tørt. så kommer på 1.280.000 pesetas., frisk bagt Peugeot 205 GTX: Mindre udstyret i dæk og bremser (men med alufælge) og en motor rocker 94 CV og nogle veteran; til gengæld, lukket og korte forhold, og fremragende stabilitet af 205, mens det forreste er ikke det samme IAG. Næsten jævnt matches i området 1,330,000 pta., Er det Citroën Visa GTi og Renault R5 Turbo. Hovedattraktionen Citroen tilbyder dyrebare indsprøjtning motor 1,6 identisk med 205 GTI, og de rigtige tandhjul, dæk og bremser; på det negative, et legeme 4-dørs sporty lille, en kuffert droslet af reservehjul og ugunstige aerodynamik.

Utvivlsomt er det Renault 5 GT Turbo den naturlig og logisk rival Fiat Uno Turbo på det spanske marked; ikke kun ved at have begge turboladede motorer, men fordi deres niveau af ydeevne og udstyr er meget direkte sammenlignelige. 10.000 hårdt endda adskille prisen for hinanden, og den ene delvist opvejet denne forskel med elruder, hans kronometer og mere fuld instrumentering, for ikke at nævne fodring injektion karburatoren stedet. Output, slipset synes klart, og langs testen vil løbende benchmarking, fordi vi ved, at dette er, hvad der venter på læseren, og vi vil ikke skuffe.

Fiat Uno Turbo: op

Vi begynder som sædvanlig af vejgreb og Fiat Uno Turbo her brand point. Fodtøj identisk (både Stålfælge som dæk) til 5 GT, har en suspension vi tør betegne som meget lidt mere komfortabel; men forskellen er ikke her. Cornering ydeevne er helt normalt for en forhjulstrukket, med meget lidt understyring, og med en tendens til at overstyre når pludselig løfter sin fod i midten af ​​en kurve, der tjener til at placere, hvis en lille fortid er væk; kort sagt, logisk og normal opførsel af en bil med sin mekaniske implementering, og ingen overraskelser. Alt dette naturligvis inden for de øvre grænser, der gælder for dit team hjul og et godt dæmpet og med lille krop roll.

Fiat Uno turbo motorden Bremser er fremragende, men her igen vil vi finde fordel i forhold til 5 GT; ordningen og design er ens, og følelsen af, at man bremser mere sikkert skyldes et spørgsmål om forholdet mellem diametre mellem pumpe og bowlers, kvaliteten af ​​piller eller, og dette allerede har mere interesse, den dæk Man tillader bedre ventilation, som vi så i den lange nedstigning af Haza del Lino til Orgiva, hvor pedalen og trykket holdes nede for at starte afstamning, mens de 5 GT, mens bilen stadig holdt tilbage godt, og krævede mere pres og pedalen ned lidt mere.

Men hvor forskellen ligger det i den retning, eller mere præcist, i front, men gennem rattet, der advarer. den Én retning er lidt hurtigere: Med lige rat rotation bliver færre meter, og præcis den samme andel, tør vi sige det er lidt tungere handling i de manøvrer og kurver. Men her er forskellen bare fordi ingen i nogen af ​​disse parasitære reaktioner forårsaget af momentet er tværretningen og endda retningsstabilitet af 5 GT. Den Uno Turbo drives præcis som en én normal, kun med mere magt, men dette udgør ikke noget problem starter helt i tråd, meget gas er givet, og en gang skarpt sving, støttet og give gas det har den logiske vendehjulet af deres kæde retning, deres brede dæk og den høje effekt, men altid konstant uden pludselige variationer. Og i en lige linje, kan du tage hænderne fra rattet og til at frigive gas og pludseligt, uden at ændre adressen.

Som for kørsel, den drivende position er perfekt egnet til mellemstore størrelser og de relative afstande mellem de forskellige styreelementer, perfekt. Sædet omfatter godt, men ikke så meget som 5 GT, og den venstre fod kan godt understøttet. Medhjælper kontroller kan være en smule underligt i starten, indtil de tager luften. Synlighed er fremragende i alle situationer, og belysningen udstyr og rengøring støder.

Med hensyn til komfort, har vi sagt, at suspension og sæder er fint, i retning af en sportsvogn; skal også gennemgå amplituden af ​​bagsædet, omend mindre interesse end i en bil mere fortrolig tilgang. Og på dette område også bør nævne den voluminøse stammen, men da det ikke blev værdsat. Aircondition, som i hver eneste, er fremragende, og du kan spille med varm og kold luft uafhængigt inde i bilen, indtil varmen niveau og den ønskede fordeling. Støjniveauet er meget acceptabelt, og mere udtalt støjkilde, efter vores mening, er de spejle, som kunne mere profileret, idet den hastighed, at bilen nået.

Fiat Uno Turbo motor

Og lad os nu på mekanik og deres praktiske resultater. den motorens ydeevne er hævet over kritik: Start den første, kulde og glat adfærd. Apropos kulde, siger gået dødt tilovers fra radiatorer, selv om det er rigtigt, at vi har testet i januar / februar; men vandtemperaturen nåede aldrig 85 grader (normal, 80 rimelige) og olie sædvanligvis sædvanligvis være mellem 70 og 75; kun på motorvejen går meget hurtigt kom han til at røre 90 grader.

den elasticitet af motoren er meget god: Mindre end 2.000 rpm, turbo starter og sende overtryk og under 2.500 rpm og drejningsmoment har næsten fuld. Men dels takket være injektionen og dels til et passende valg af turbo behageligt er hastigheden på svar, næsten sammenlignes med en sugemotor, uden nogensinde at ramme, at spark klassisk eller trække turboladede motorer . For glat og hurtig gas respons, markerer en betydelig fordel i forhold sin rival, den 5 GT.

Omvendt, i transmission falder bag. Mens ikke dårligt, kontrol transmissionen er mindre end Renault: det er sværere tider mindre nøjagtig og giver mindre tillid til de forandringer; faktum er, at de 5 GT var perfekt, bortset fra den knop, der ligner arbejdet i en galning, mens Man har en bedre designet håndtag, men videresendelse fungerer dårligere.

Funktioner Fiat Uno TurboFiat Uno Turbo: ydeevne

Og fælles indsats ud motor og transmission ydeevne. Man leger med den udvikling, altid kortere og mere åbne, især i 1. og 2., bygger på den overlegne elasticitet af din motor forandring; I stedet toppen, hvor rå magt, der tæller, er sprunget mere lukket 4. og 5.. Apropos magt, de ting er klart: 5 GT vil tage mindst 10 CV Katalog (Mellem vores test enheder havde snarere 12 hk). Ved samme vægt, er dette ikke stof i større forskelle i udviklingen benefit, og bedre aerodynamik One, som dominerer inddrivelser og træk 2nd, næsten lig i hastighed, og udbytter i ren acceleration, som er den effekt det, der tæller.

Så er et andet aspekt: ​​forbruget tegn på motorens ydeevne. Her One, på trods af dens korte udviklinger, frække tilstand hersker, understreger overlegenhed injektion over karburatoren. Og det er alt. Som sædvanlig bil brug og hurtig, men afslappet og økonomisk kørsel, Uno Turbo er højere; bestemmelse for dem, der ønsker frem for alt, skiftende ledelse og udførelse af pilot-type, den 5 GT er din bil. “

Stillet over for dette dokument, kan vi kun sige to ord: tak, Arthur.

Du kan også være interesseret i:

Renault 80 Turbo

Citroën Visa GTi

Volkswagen Corrado

Adblock
detector