Biler til erindring: Peugeot 205 GTi og Rallye

Biler til erindring: Peugeot 205 GTi og Rallye

Blandt de rent utilitaristiske og brutale Turbo 16 Gruppe B-versioner eksploderede han sportslighed Peugeot 205 med høj ydeevne disse pumper: GTI Rally.

Classic Legend: Peugeot 205 GTi og Rallye

Classic Legend: Peugeot 205 GTi og Rallye

Classic Legend: Peugeot 205 GTi og Rallye

Classic Legend: Peugeot 205 GTi og Rallye

I begyndelsen af ​​firserne blev den tekniske og marketingafdelinger Sochaux fremskyndes. Peugeot 205 ind på scenen i 1983 og du ville gøre med usædvanlig kraft. French konservativ mærke Han havde en utilitaristisk Hun kommer gennem øjnene: moderne, cool, selvsikker, pålidelig, praktisk og økonomisk. Det havde alt at sætte en stopper for veteraner Renault 5 og Ford Fiesta, den nye Opel Corsa og Fiat Uno og han var forud for den Seat Ibiza og Citroën AX. Segmentet B henvist markedet havde rødglødende.

Samme år, den 23. februar, Jean Todt, maksimal konkurrence teamleder, sport afslørede planer mærke. Hverken mere eller mindre, hævet angribe World Rally Championship og todopoderas mærker Audi, Lancia og Renault med derivat Peugeot 205. Han ser lyset 16 og turbo motor prototype central bageste trykladning fire drivhjul.

I mellemtiden, i den kommercielle arena, og forventningerne blev opfyldt: MP lille Peugeot 205 var en succes. De grundlæggende versioner blev solgt som varmt brød og robusthed af rammen tilskyndet at udnytte yderligere. Det var de år, hvor et akronym revolutionerede automotive marked. GTI begyndte at være synonymt med høj ydeevne og stærke følelser. Med udgangspunkt i en core model, VW Golf havde ført til den aktuelle driver essensen af ​​sport coupéer utilgængelige. den GTI arbejdede formel og hver fabrikant udviklet det fra forskellige perspektiver. Renault og Fiat tyet til at foretage turbo; derefter Volkswagen ville trække sig også kompressor til Polo model, og Peugeot fortsatte indsprøjtning selv om de ikke havde glemt karburatorer levetid.

Peugeot 205 GTiPeugeot 205 GTi ankommer

Og så, 1984, den Ari Vatanen år han fejede i stævner med Turbo 16, Peugeot lancerede 205 GTi. oprindeligt den 1600 motor (XU-5J type) med inyección Bosch L-Jetronic og 105 CV, bragt manglede verve, at fælles varianter. Den “sexapil” det gav både aletines af hjulkasserne, kofanger med integrerede tågelygter piloter, subtil bageste aleroncito og alufælge, som 190 km / t top annoncere. Nimble og en fantastiske motorik, Jeg nød en munter motor og en forstærket ramme, forsynet med fastere suspensioner, udvidet veje (4 mm foran og 3 bag) stabilisator og en større diameter effektive ventilerede skiver på forsiden.

En løvfældende Renault 5 Turbo Cup og Ford Fiesta XR2, 1600 af Peugeot 205 GTi sætte dem i tvivl, men manglede bide foran den nye generation Renault R5 GT Turbo (115 hk) 1985 og VW Golf II GTi 1,8 16 ventiler (139 hk) 1986. I slutningen af ​​1986 blev det franske selskab fjernet fra hatten af 205 1.9 GTi 130 hk.

Ud over markedsføring, den fornyede Peugeot 205 havde allerede sportslighed forventes af ham og lod hans fremragende ramme. Det var ikke længere nervøs hurtigt utilitaristisk, men en autentiske matagigantes i stand til at overskride 200 km / t på et højt tempo og mere føjelige om muligt måde. Under næsten samme udseende af 1600, havde en forhjulsophæng med nye set-ups, en tykkere bageste stabilisator, større hjul (6 x 15 inches) og skivebremser på alle fire hjul.

Eugenio Fernandez og hans datter Andrea kender dem udenad. For hendes Madrid værksted (Eficar) Har brugt et par og i tillæg til dette perfekt eksempel på “Efi” du ved ligesom atmosfæren i Carreras, Andrea har sin egen til brug hver dag. Som om det ikke var nok, far og datter deltage i stævner med 205 ‘Maxi’ for at køre i Frankrig og nu gnubbe skuldre med fortiden Mitsubishi Evo, BMW og endda Porsche. Men tilbage til berusede adfærd og 205 GTi strålende ydeevne. bare 908 kg vægt og finjustering af rammen, det effektivitet forbliver fascinerende. På motortrafikveje, stabile, hurtige og sikre. den motor skubber hårdt næsten fra de 2.000 omgange og har træk til 6.000. En turist tempo, går det bare dykke ned i gearvælgeren. Frena godt, det er rimeligt komfortable, sportssæder i kropsholdning er upåklagelig og tilbyder den største tillid, når det kommer til at ride hurtigt.

Peugeot 205 RallyeDet er i musefælder områder bringer sine mange dyder, og deres defectillos små, som hårdheden af ​​retningen (Indtil 1990 har ingen strøm bistand og eventuelt fra serie 1992). På dette område, det viser nerve og drager fordel af close-ratio ændring, elasticiteten af ​​dens 130 hk og deres evne til at køre. Tempoet kan endiablado med dette Peugeot 205 GTi. Derfor dens succes i rally. Korte kamp, ​​lege med lys og inerti, giver stærke reaktioner ideel til kørsel “pilot”. dermed går hvilket er, hvad pide- let at vende enhver antydning af understyring i en progressiv og effektiv overstyring i snævre hjørner. De præcise styretøj og magt bremser sætte prikken at tage på rette spor, især nyder hjulet.

Kommer Peugeot 205 Rallye

Men ak, alderdom, kopper!; og boomer injektion, Peugeot tilbage til dykke ned i hatten og trak en anden hvid kanin (sic) … af … karburator! Ja, den gamle måde, med to Weber “fedt” og efternavn klar og direkte: rally. Målet var nå målgrupper yngre og fyrige. A 1987 205 1.9 GTi koste 2,035,000 pesetas, lidt budget beløb for en tyve. 205 Rallye gik på salg til 1,365,000 ESP, billigere end selv en Citroën AX Sport (1.611.000), en Fiat Uno Turbo (1.550.000), en Opel Corsa GSI (1.483.000) Seat Ibiza eller SXI (1.505.000).

den Peugeot 205 Rallye Han blev frataget al ballast undværes, ligesom el-ruder, centrallås, aircondition og endda bakspejl højre. Hans ældre bror arvet den kontrast foraksel, bageste torsionsstænger, de ventilerede skivebremser og gode sportssæder. Som for motoren, det var nok til at blokere for Citroën AX Sport Cup, et par vandret Weber 40, et diagram over fordelingen og meget crossover ventiler til større diameter ud af 1.294 cc 103 hk. Hvad hjul skoet med 5,5”x 13 ” og 165/70 dæk med kort, lukkede udvikling. Og voilà … de havde en lille bombe, en hare, et område, der snoede helvedesild skal være mange lejligheder og heste til at følge efter.

Peugeot 205 GTi og Rallyedette Peugeot 205 Rallye var den første racerbil Jaime Castán og Eugenio “Efi” ved at rally co-driver på vejene, hvor vi nu er vendt tilbage til vores rapport. Uden at være spåmand intuits opførslen af ​​denne fjerlette. med en indstillet til den maksimale ramme efter flere års racing erfaring, ikke så mærkeligt intet verve og nerve, du har. Faktisk Det tog over fra GTI rally, og på trods af den mekaniske forskel, han ikke undslippe undtagen tydelige og klare veje. i sammenligning MOTORVEJ tog vores magasin i 1989, GTI kun oversteg Rallye i 42 hundrededele af et sekund i acceleration 1.000 meter. Så det Korte udvikling begrænsede den maksimale hastighed: 203 km / t sammenlignet med 188,2 af barn.

men i sektioner, Peugeot 205 Rallye lever op til sit navn, træder mere let kurve, bremser og genopretter mere levende, og Det bevarer den fremragende trækkraft af dets congener. Med kort og lukkede udvikling, det er et spil opretholde 1300 bagagerummet, mellem 4.000 og 6.500 omgange. I henhold til denne ordning, som på tværs af fordeling gør det ganske doven. Kort sagt, Han havde og stadig har den gnist og balance der gør det ekstremt effektiv og frem for alt, at det sjovt at køre stærkt.

Du kan også være interesseret i:

VW Golf GTI, Peugeot 205 GTi og Renault GT Turbo Superfive

Biler til erindring: Pegaso 102

Bil til at huske: Alfa 75 V6

Adblock
detector