Biler til erindring: Opel Kadett GSI 16v (oprindelig bevis)

Biler til erindring: Opel Kadett GSI 16v (oprindelig bevis)

Med fremragende præstation, GSI 16v Opel Kadett slynget til toppen på tidspunktet for europæiske vifte af forhjulstræk sport sedan. Dette var hans test i 1988 …

Original test: Opel Kadett GSI (1988)

Original test: Opel Kadett GSI (1988)

Original test: Opel Kadett GSI (1988)

Original test: Opel Kadett GSI (1988)

Hovedpersonen i denne uge af vores elskede sektion “Biler til erindring” Det er en gammel bekendt … og savnet: den Opel Kadett GSI 16v. De populære tyske sport markerede en hel generation ydeevne. Vi forlader denne gang med den oprindelige fulde test, der blev offentliggjort i vores magasin AUTOMOBILE Motorpress Ibérica, behøver 129. oktober 1988. Og ikke skrive enten: de havde dengang Arturo de Andrés …

“Opel Kadett GSI er næsten en klassiker i moderne sports- baseret på gennemsnitlige forhjulstræk sedans; Siden starten, kun fire år siden, motor 1,8 liter 115 HP, Det har været Iíder salget i sin sektor på det spanske marked. Frigivelse 2 liter og 130 hk, efter sameksisterende med som vedrører os, har næsten to år siden en velfortjent prestige i form ren ydeevne og brændstoføkonomi, Mens krævende de sætter nogle men’er dens vejgreb, måske noget understeery og vugger for en bil, der får ingen problemer 205 km / t.

til 16V-version De er blevet taget ganske radikale foranstaltninger, selvom diskret i udseende, at forandring meget væsentligt vejgreb. For startere, er bilen siddende 1 cm lavere i både tog, med en fjedre, der er 10 og 20% ​​stivere, henholdsvis foran og bagpå, men gummistopklodser, kompression, tillade 20 mm vandring. Derudover Den passerer den forreste stabilisator 20 til 22 mm (46% effektiv), og den sædvanlige bagerste 18mm tilsættes en anden, monteret luft på 15 mm. Således mellem fjedre og barer, de roll stivhed øges med 35% i gennemsnit bliver 33% fremad og 37% bag, for forbedre trækkraft og eliminere understyring. 20 mm tilbage end satellit og øget dråbe -30′ to -1st 40′, kurven effektivitet stiger betydeligt, og 3. vippe kasse, den laterale stress går fra 0,55 til 0,7 g side, mens dornen falder med 40%, at anvende kun 90% af indsatsen på rattet i en 2.0i.

Opel Kadett GSIden adresse har lidt modifikation, men deres forankringer, V-formede nu give 40% mere tværstivhed, forbedre nøjagtigheden af ​​guiaje. Variationer i løbeværk komplet med bageste skiver 260 mm i stedet for trommer. Ingen dæk eller dæk ændres, og dermed en del af den kritik af modellen, den mest bitre og uberettigede at en fransk journalist, der, for at hævne en monumental spin og dermed af sporet på Montlhéry, krydsede ud de fattige bil ‘morder’ kritik, der er blevet reproduceret i Spanien af ​​magasinet, der har at Ophavsret, uden at bekymre sig om at bekræfte det klogt eller falsk en sådan beskyldning. Vi kan forsikre læserne, efter flere tusinde km for alle veje (normalt krydse) og alle former for krydstogter (generelt hurtigere), som Kadett 16V er perfekt kontrollerbar, og endnu mere end nok trækkraft med sin 185 / 65-14 i dæk 5,5". Sandt nok, især tør, sætter pris på en 195/60 dæk 6"Hvilket ville være den ideelle mount, men ikke falder som et spørgsmål om snekæder, som derefter rozarían i hjulkasserne.

Med alt dette, den Opel Kadett GSI 16V ikke når adel adfærd og lethed af at køre en Golf GTI 16V, men på vejen, mere end rigeligt kompenserer for denne lille forskel med sin overvældende overlegenhed i acceleration og nyttiggørelse. På området for fordelene, og altid inden for kategorien af ​​forhjulstræk sport sedans, denne Kadett dominerer alle hans rivaler i alle tider, undtagen R21 Turbo, som stadig du formår at dominere 400m opsving, enten 4. eller 5., og vores overhale manøvre; i 400 m acceleration kun 2/10 givet, hvilket betyder, at en halv kilometer nedenfor, er endnu højere end den franske kompressor, og give efter for magt Turbo da denne afstand overskrides. I praksis betyder det, at i virado marken og vej med nogle trafik, hvor det er svært at finde klare omkring en kilometer, GSI 16V forhjulstrækket er den mest effektive levering.

Den fantastiske ting om levering af denne motor er suppleret med en forbrug er utroligt lav; specifikt i vores rejse stille typen plan, har den opnået et absolut minimum; sekventiel injektion, snarere end “fasatura” vilkårlige hensyn til åbning af ventiler, synes at arbejde, og ikke blot en business case eller efter magt.

Opel Kadett GSI 16vden følelse af køreglæde er forstærket af en fornyet transmission, hvor den enorme 230mm kobling er ansvarlig for at kontrollere den stærke par iturevne og ændringer foretaget i fuld fart. Ændringer, der er lettet ved en kasse boliger og lejer forstærket, men frem for alt en bedre selector automatiseret og nye større sincros i alle gear, tredobbelt kegle er 1. og 2.; Det sjove er, at indsættelsen af ​​de marcher er mærkbart glattere og mere præcis end i de øvrige ændringer Opel, som ikke var dårligt om det. Tværtimod, uden hjælp af servostyringen, bilens håndtering manøvrering bliver lidt trættende, og i områder, stærkt klæbende kræver meget manoteo, da retningen er langsom, selv lettere end før, da det er blevet sagt. Servostyring, efter vores mening, er en næsten uundværlig mulighed i denne bil, hvis du ønsker at maksimere køreglæde.

Pleasure, selvfølgelig, Det er oplyst fra ekstraordinære momentkurve, understøttet af en præcis udvikling, og en ændring, der fungerer perfekt, selv om det ikke er nødvendigt at bruge det oftere for ren fornøjelse af det. Og glem ikke om det, især når man sammenligner med version 2.0i, den bemærkelsesværdige forbedring af stabilitet og bremsning. Samlet set Kadett 16V er nu en meget alvorlig bil, med enorm effektivitet i nogen form for vejen.

Vender tilbage til hele nøgle, som er motoren, siger, toppakning ned, er de eneste ændringer stemplet stempler med flydende buIones og aluminium krumtaphus i stedet for metalplader, med genkomsten af ​​radiatoren olie, der anvendes i den gamle GSI 1.8L og den nuværende GT tre bind. I modsætning hertil cylinderhovedet er helt nyt og sekventiel indsprøjtning Motronic M 2.5, med autodiagnose, måling faktiske luftmasse og sekventiel indsprøjtning fase variabel afhængigt af motorens omdrejningstal og ventilåbningen.

Picture Engine Kadett GSI 16vSom vi har sagt før, kun R21 Turbo er op, eller endog overstiger lange afstande, hvilket giver Kadett 16V. Men vi kan ikke lukke munden på dig bare i en allerede meget nære horisont vises en kraftfuld rival: VW Corrado. Vi henviser til den version med volumetrisk kompressor G 60, fordi 16V, der skal importeres til Spanien først være klart under Kadett. En anden ting er trykladning versionen vises, når ikke-katalyseret, der overstiger i 10 CV (men også over 100 kg) til GSI, der har en drejningsmomentkurve tilnærmelsesvis ens.

Forskellen er, at selv om den generelle linje er meget ens og slag og længde, Corrado er en coupe, selvom fire pladser, mens GSI er en sports sedan. marginal forskel, hvis du vil have (med undtagelse af sondringen altid giver et mindretal krop); men hvad der ikke er så marginal prisforskel vil være, da dette Corrado koste næsten fire millioner, dvs.; og en halv gange hvad en GSI 16V udstyret skydeskive for muligheder (som ikke har brug for begge)”.

Du kan også være interesseret i:

Det var Opel Corsa GSI

Alle nye Opel ankommer i 2017

PSA annoncerede købet af Opel

Adblock
detector