Toyota C-HR: grundig test af hybrid SUV mode

Toyota C-HR: grundig test af hybrid SUV mode

Nyt i sin kategori, Toyota C-HR er allerede en af ​​de bedst sælgende SUV i vores land. Superprueba opmærksomme på alle vores målinger denne hybrid køretøj teknologi.

Toyota C-HR, prøvede en anden SUV

Toyota C-HR, prøvede en anden SUV

Toyota C-HR, prøvede en anden SUV

Toyota C-HR, prøvede en anden SUV

den SUV med hybridteknologi Toyota C-HR er allerede en fornemmelse i sit segment. den data nyregistrerede og vidner, at slippe igennem den bedst sælgende SUV i vores land, ifølge data januar 2017.

Lidt efter lidt Toyota Han lægger på markedet mere emotionelle biler, derfor design som kørsel. Bevis for dette er det C-HR, som falder entydigt ind under en stadig krævede kategori og gør giver et interessant touch originalitet.

den Toyota C-HR Det kan prale en imponerende æstetik samt at blive opmuntret af effektiv hybridteknologi Han har udgivet den nyeste Prius omend en-lavere pris, mens dens størrelse gør det en meget praktisk løsning. Kort sagt, det har alle de ingredienser til at blive en succesfuld model.

Toyota C-HR testToyota C-HR: attraktivt design

Med et sådant billede, vil det ikke noget for dine kundeemner, at den eneste mekaniker til rådighed i Spanien er vi forsøgt i denne artikel, eller har forhjulstræk kun version. den Toyota C-HR Det henleder opmærksomheden, hvor han går, selv i slående blå vores enhed. Og hvis uden for kunne forveksles med en Lexus at se ham komme i komplet stilhed, den følelse gentages når du åbner døren og gå ind i rummet omhyggeligt, fordi indersiden er ikke langt, i det mindste i overlegen finish Dynamisk Plus. Det er forbundet med en generøs niveau af udstyr og deres bands med geometriske motiver i relief, loftet med det samme mønster eller tekstur af nogle materialer er gode eksempler på den betydning, der er blevet givet til detaljer. Så gør en coated læder instrumentbræt ender til at danne et eksklusivt og moderne omgivelser. Omgivet af både design, overraskende nogle mere end ordentlige indvendige mål og stor støvle meget brugbare former, med noget at misunde til andre modeller i sit segment. Da kun pinde, bagsædepassagerer har lidt side synlighed på grund af formen af ​​vinduet temmelig små, og adgang lidt påvirket af den lave ramme døren. Indvendigt er der dog meget mere plads end forventet. Der er også ingen separate ventilationssystemer afsætningsmuligheder for det bageste område, selv om disse ikke er så spartanske sæder og andre japanske modeller.

den udstyr Det omfatter alt, hvad vi kan bede en næste-generations bil, med elementer sikkerhed som blind vinkelsensor, meddelelse om frontal kollision afsløring og bag tværgående trafik, og andre luksus ligesom JBL lydsystem, bageste kamera, adaptive fartpilot og læderindtræk med opvarmede forsæder.

Toyota C-HR testToyota C-HR: balancering gear

Som for hans kørsel, den C-HR ikke meget forskellig fra andre Toyota hybrider. giver høj glad for at bruge, meget gnidningsløst og lykkedes kørekomfort, frugt af god lydisolering og suspensioner velafbalanceret. Desuden har det givet ham en reaktiv reaktion på speederen, så du føler dynamisk, især ved kørsel på city-som om det var lettere end den egentlig er. Ledelse, direkte og temmelig bistået, bidrager også til følelsen af ​​agility, med lille krop roll. Det skal erindres, at der ikke for høj, så dets dynamik og sving stabilitet næppe såret af tyngdepunktet, selvom vi ikke er i en sports model. I kritiske situationer chassis reaktioner er ganske konservative, let og forudsigelig. Bagakslen kan bringe nogle agility, hvis du støtter løfte foden fra speederen, under oplæring af en elektronisk programguide afmonteres kun ved lav stabilitet hastighed. Kun den grænse der er visse kropsbevægelser, der gør du mister nogle nøjagtighed, logisk ting i denne type bil, men rammen er op og klarer alle behov, selv om niveauet af ydeevne og fokus bil er mere i overensstemmelse med afslappet kørsel.

Toyota C-HR: rullende smidig og effektiv

den 122 hk hybrid sæt Toyota C-HR De kan synes få, på grund af den lineære kraftudfoldelse, men når man ser på speedometeret du indse, at det ikke er en langsom bil. Måske den type transmission, svarende til en kontinuerligt variabel skift operation er den eneste, der kan generere forskelle afhængigt af smagen af ​​hver. Under normale forhold er det fungerer som en charme, og selv, så snart jorden er positiv, du finder llaneando i elektrisk tilstand uden at vide det. Op ad bakke, når spørge acceleration er, hvor mindre optimale resultater, fordi forbrændingsmotoren omdrejninger mere, uden at nå de trækkende hjul svarer til stigning i decibel. Uden at høre lyden af ​​motoren bare du ville lægge mærke til noget mærkeligt, da forholdet mellem hvad træder på højre pedal og acceleration er altid godt kalibreret.

Toyota C-HR testToyota C-HR: EV elektriske tilstand

På den anden side, ved lav hastighed (op til 50-60 km / t) du kan "kraft" elektriske tilstand (EV) midlertidigt ved at trykke på en knap, forudsat at batteriet oplades og en række betingelser er opfyldt. Under alle omstændigheder, for at køre uden at starte forbrændingsmotoren nok til at være blid med gashåndtaget (selvom EV tilstand tillader højere accelerationer elektrisk) og være opmærksom på den intuitive venstre ur på instrumentbrættet, hvilket indikerer netop brugen af magt, med forskellige områder, der er defineret i sin sfære matcher driftsfasen af ​​begge motorer. også niveau af regenerativ bremsning Det er vist i dette ur, som justerer graden af ​​deceleration effektivt uden nogensinde virkende bremseskiver undtagen de sidste meter af anholdelse eller hvis det er nødvendigt. I øvrigt, Bremsepedal føler stadig ikke perfekt og hverken dosering, lille lineær under visse omstændigheder, men ikke kritisk.

for sin drift er en bil, der er mest behageligt, selv slapper af i hverdagen trafik. Ja, på trods af at bruge Prius platform, sidstnævnte er endnu mere raffineret, komfortable og rolige, og måske med større strømforsyning til at starte op, som kunne være på grund af sin lavere vægt (62 kg forskel verificeret af vores tekniske center), eller en anden programmering elektronik. Under alle omstændigheder, Toyota C-HR er meget stærkt, ikke kun som hybrid, men også som SUV. Det er en model, som den forbruger lidt og med hvilken nyder at blive involveret i at køre for at udnytte dyder hybridsystemet. Disse afsnit ture tilfredsstillende elektriske tilstand er den bedste belønning.

Toyota C-HR, teknisk data

måling Toyota Hybrid C-HR
Benzin motor (*) 1.798 cm3 / 4 cylindre i overensstemmelse
benzin motoreffekt (*) 98 hk ved 5.200 rpm
elektromotor (*) Permanent magnet synkron
elektrisk motorkraft (*) 53 kW
Hybrid Power System I alt (*) 122 hk
Acel. 0-100 km / t 11,66 s
Acel. 0-1000 meter 33.37 s
Overhaling 80-120 km / t 8,56 s
Loudness 100 km / t 65,7 dB
Loudness 120 km / t 69,1 dB
Bremsning fra 140 km / t 73,3 m
Vægt skala 1.488 kg
Rigtig forbrug i byen 3,44 l / 100 km
Rigtig forbrug i vejen 4,92 l / 100 km
Rigtig gennemsnitlige forbrug 4,33 l / 100 km
forreste bredde 138 cm
bageste bredde 132 cm
forreste højde 90-96 cm
bagerste højde 90 cm
benplads 72 cm
bagagerum 420 liter
PRIS (*) 28.500 euro

I stjerne (*), officielt data mærke. Resten af data, målt ved det tekniske center Highway

Du kan også være interesseret

– Toyota C-HR vs Kia Niro, hvad der er bedst SUV? Og bedste hybrid?

– Toyota C-HR, Hyundai Tucson og Renault Kadjar: hybrid, benzin eller diesel?

Adblock
detector