Aircondition i din bil: Tricks og vedligeholdelse

Aircondition i din bil: Tricks og vedligeholdelse

Klimaanlægget er et komfortsystem praktisk uundværlig i spanske somre. Så giver vi en række tips og tricks til korrekt funktion.

Aircondition, altid klar

Aircondition, altid klar

Aircondition, altid klar

Aircondition, altid klar

1. Drift og klimaanlæg dele

systemet klimaanlæg køretøj virker ved at dreje varm luft udefra kold luft, eller omvendt. Dette sker gennem en gas strømmer gennem kredsløb; da dette omfatter slanger, De vil favorisere læk.

Luftkonditioneringssystemet består af følgende elementer:

Kabinefilteret: Filtre luft, pollen, støv og oliepartikler. Det er vigtigt at ændre regelmæssigt, og at direkte påvirker dit helbred.

dehydrerende flaske: Filtre urenheder (spåner, brændt olie, etc.) og genvinde fugt fra kredsløbet for at beskytte kompressoren.

ekspansionsventil: Det tillader fluid at passere fra den flydende til gasform, som genererer kold.

fordamper: Afkøler luften cirkulerer i kabinen og fjerner fugt.

kompressor: Komprimerer gassen og relancerer driftscyklus af klimaanlægget.

kondensator: Køler gassen og dette sikrer, at ændringer i væske, der er blevet komprimeret af kompressoren.

2. Har jeg brug for vedligeholdelse på din klimaanlægget?

Ja, for hvis man ikke kan bryde ned, hvilket i sidste ende vil betyde en betydelig økonomisk udgift. Klimaanlægget forringes afhængigt af deres brug. Det anbefales, at du tjekker dens drift en gang om året, inden sommeren.

3. Symptomer på eventuelle fejl

der fire klare symptomer De indikerer, at aircondition ikke virker som det skal:

– Hvis du ikke sænke temperaturen inde i bilen i løbet af kort tid. Dette problem kan være forbundet med den flydende væske niveau, tørringen flasken, kabinen filter eller blokere nogen af ​​systemerne.

– Hvis forbinde du bemærker en ubehagelig lugt, der skyldes ophobning af fugt i luftkanalerne og er et tegn på, at klimaanlægget kredsløb er inficeret med bakterier, støv og svamp.

– Hvis fugten i krystallerne er koncentreret fordi ikke koldt nok. Opløsningen er normalt indlæse gas kredsløb.

– Hvis der er lidt luftstrøm. Typisk er kabinen luftfilteret tilstoppet.

4. Er der en advarselslampe angiver fejl i klimaanlæg?

Kun CLIMATIZACIONES har automatisk selv-diagnose. Hvis din klimakontrol dette er manual eller halvautomatisk, ingen Der er oplysninger om advarselssignaler at forebygge fiasko.

5. Jeg selv kan genopfylde gas klimaanlæg?

Selv om det ikke er en meget kompleks operation, er det bedst at gå til en workshop koster omkring 35 euro.

6. Hvad er den ideelle temperatur?

Det ideelle er, at klimaanlæg arbejder ved en temperatur i området mellem 22 og 23 grader. En lavere temperatur i en længere periode kan øge brændstofforbruget med op til 20 procent.

7. Hvordan jeg kan opnå mere effektiv Aircondition?

i sommer, på meget varme dage, før du tilslutter klimaanlæg ned bilens vinduer, så den indvendige temperatur ikke er så høj: normalt dette er normalt meget højere end udenfor, og hvis du tilslutter luften omkring springet, vil du gøre det arbejde optimalt og forværres yderligere.

i vinter, periodisk tænde klimaanlægget at forhindre tilstopning. Husk også, at på denne tid af året er hurtig og glimrende metode til at fjerne dug vinduerne, hvis du tilslutter med høj temperatur.

8. Hvor ofte skal udskiftes luftfilteret?

Producenter anbefaler, at den udskiftes en gang om året eller hver 15.000 km. Disse intervaller skal være betydeligt lavere, hvis cykling ofte over land støvede.

Adblock
detector