Renault Twizy RS F1, fik vi den første elektriske racing med KERS

Renault Twizy RS F1, fik vi den første elektriske racing med KERS

Vi har lagt bag rattet i Renault Twizy RS F1, en version af det elektriske køretøj arver aspekter af verden af ​​konkurrence, såsom Formel 1 KERS -system cinética- energiudnyttelse. Når den er aktiveret, tillader den lille model til at udvikle op til 97 hk og nå en hastighed på 110 km / t.

Renault Twizy RS F1

Renault Twizy RS F1

Renault Twizy RS F1

Renault Twizy RS F1

Video: Vi testede Renault Twizy RS F1

Ikke hver dag biler som denne er. den Renault Twizy RS F1 er ikke en bil designet til bortskaffelse, men mere et forsøg på at vise det franske mærke hvordan de kan integreres teknologier i verden af ​​konkurrence i elbil serie. Renault taler om -system KERS at omdanne energien frigivet under bremsning magt i ekstra- som fremtidige turbo bilers nul-emission ‘. Men med Twizy RS F1 de er gået videre, at få dette system kan genoplades Formel 1 under drift.

Dens funktioner taler for sig selv. den 17 hk Twizy serien udvikler højere magt blevet 97 hk når vi bruger KERS. Dette system gør det muligt at tilføje denne ekstra styrke i op til 14 sekunder Når læsset fuldt påbegyndt. Den maksimale hastighed, der kan opnås med denne særlige version er 110 km / t, Dette står i kontrast med den 85 km / t der kan nå standarden.

Renault Twizy RS F1

Konkurrence arver også en slicks dæk kommer fra formel Renault 2,0 og rat formel Renault 3.5, plus en imponerende hækspoiler, en bageste diffusor og redesignet ‘spoiler’ foran den stil af bilerne.

i hovedvej Vi har allerede testet og vi vil have dig til at føle styrken af ​​hans KERS. Gå ikke glip af videoen.

Adblock
detector