Autoja muiston VW Golf GTI Mk1, Peugeot 205 GTI ja GT Turbo Renault Superfive

Autoja muiston VW Golf GTI Mk1, Peugeot 205 GTI ja GT Turbo Renault Superfive

Kolme todellista heartbreaker, kolme provosoi katseita minne hän meni: VW Golf GTI Mk1, Renault ja Peugeot 205 GTI Superfive GT Turbo. Lähes neljä vuosikymmentä myöhemmin, kasvot.

VW Golf GTI Mk1, Renault 5 ja Peugeot 205 GTI Superturbo

VW Golf GTI Mk1, Renault 5 ja Peugeot 205 GTI Superturbo

VW Golf GTI Mk1, Renault 5 ja Peugeot 205 GTI Superturbo

VW Golf GTI Mk1, Renault 5 ja Peugeot 205 GTI Superturbo

Se on ollut neljä vuosikymmentä syntymän luokkaan GTI urheiluauto, ja ensimmäiset mallit ovat jo historiallisen omana. Tarvittava aika on tehnyt työnsä, ja näyttää siltä, ​​että nyt lopulta on arvostettu sen ominaisuuksia ja omaperäisyys on muutama kappale jotka ovat selvinneet. On siis aika harkita näkökulmasta, hellyyttä ja kriittistä järkeä. Tietenkin valinta näiden kolmen mallin voi antaa paljon puhua -given VW Golf MK1 Se ei ole sama kuin markkinoiden Peugeot 205 GTi ja Renault GT Turbo Superfive– ja se voi aiheuttaa polemiikkia niin steriili poliittista keskustelua, ellemme vahvistaa objektiiviset kriteerit kiistaton.

sillä,määritelläkseen tarkkaan GTI? Myöhään Seitsemänkymmentäluvun ja varhaisen eighties, oli oltava innovatiivisia malleja, suunniteltu nuorille kuljettajille, kaksiovinen, voimakas ja kevyt aikaa tehokas alusta, joka takaisi urheilu ominaisuuksia ja tietysti mitään myönnytyksiä tarpeeton.

Volkswagen Golf GTI MK1

Volkswagen Golf GTI Hän esitteli ne kolme legendaarinen lyhenteet tasan neljän vuosikymmenen nyt ja menestys Se ei ollut heti vaan kiistaton. Kaksi vuotta aiemmin, vuonna 1974, Giugiaro Hän oli määritelty erinomaisesti linjaa uuden standardin Volkswagen. golf kiistatta sported moderni ja harmoninen siluetti, erityisesti verrattuna antediluvialaisen ja Beetle, Saksan markka vielä tuotti tehtaallaan Wolfsburg Neljän vuoden kuluttua, sillä sodan päättymisen. Itse vuonna 1972, edelleen Volkswagen käynnisti malli 1303, joka oli nyrkkeilijä moottorin iskutilavuus ja injektio.

VW Golf GTI MK1tuotanto golf korvasi The piintynyt “Ihmisten auto”. Eteensä, Volkswagen, jossa selvänäkö valitsi innovatiivinen kaava: moderni kompakti auto, jossa on takaluukku, etuveto ja ketterän. Että samaa logiikkaa, mutta vuolaasti parani vauhdittamana Syntynyt Golf GTI vuonna 1976, jossa se tuli modernein ja tehokkain pieni urheilu sedan johdettu aikaa ja merkitty tulo GTI kuin luokkaan.

Volkswagen Se kiinnitti teknologiaan audi synnyttää hänelle golf, Hän hyväksyi etuveto ja moottoreita, jotka oli jo tullut voimaan kanssa epäonnistui K70 ja passat. 1588 cc nelisylinterinen ja vaihdelaatikon neljä suhteita johdettu Audi 80 GT, tuottaen 100 hp Variant carburized. että Golf GTI, 810 kg, moottori on varustettu Bosch K Jetronic ruisku- hän saavutti 110 hv. Lisäksi yli sata hevosta luokkansa, määritetty suorituksia ja toimintatapaa, saavuttamaton asetettu kilpailuun.

Itse asiassa, Golf GTI ei ollut kilpailija, koska 1976 kompakti malleja muiden merkkien olivat selvästi pienempiä ja porvarillisen ja vanhempi ja vanhentunut käsite autoja. Ei vain se hallitsee voima, vakauden, dynaamisuutta ja lennokkuus joka selvästi erottaa sen muista markkinoilla etuvetoinen. Hän korosti myös sen ulkonäkö ja sen varusteet ja viimeistely, joka pystytettiin referenssinä ja anna hänen kuninkaaksi käytännössä yksin vuoteen 1983, jolloin se korvattiin Golf II.

kuitenkin Volkswagen Hän ei osallistu kilpailuun vaikka Saksassa on Tarrat- kuppi ja Golf koskaan menestyneet tällä alalla. Joten kun ilmeni toisen sukupolven, Golf II GTI ottaneet suoraan taistelu, maaliskuu 1984, kun ensimmäinen suora kilpailija, tasapainoinen ja tehokas Peugeot 205 GTI, ja vuotta myöhemmin, vuonna 1985, jossa overfed Renault Superfive GT Turbo.

Peugeot 205 GTI

Peugeotin alussa 80, tilanne oli epätoivoinen ja käynnistää 205 1983 Se oli uhkapeliä kaikki tai ei mitään. Strategian oli vaatimaton väheneminen monikäyttöinen hyödyllisyysmallioikeuden kilpailu WRC tuli Mainosesittely. Päinvastoin VW. Voitto oli ehdoton ja Peugeot 205 GTI käynnisti räikeästi kaavaa kopioitaessa Saksan malliin. Mutta kuten ajat muuttuneet niin nopeasti, omaperäisyys ja nykyaikaa vaihtelivat Ranskan puolella nyt.

Peugeot 205 GTI suunnittelu -itsekseen peugeot-, Hänen huolellinen esitys, hyvät varusteet ja sen näyttävä red- -moqueta sisälle, teki äärettömästi toivottavaa kuin Golf GTI II, joka oli saanut paljon, oli liian lyhyt hänen laitteet, teknisesti kehittyneet sillä ei ollut juuri pidetty 1800 cc moottori 112 hv peräisin Golf I, erityisesti, oli kalliimpaa.

Peugeot 205 GTI myös huomattavaa eroa mekaanisen näkökohta. Varustelun moottori 1600 cc, kaikki alumiinia, joka tosin alkoi saatiin vain 105 hv, oli merkki ja oli erittäin joustava. Lisäksi, joka on varustettu hyvin tutkittu triangulated etuakselin ja jousitus ‘talon’ kehittämä suoraan Peugeot-Talbot Sport (PTS), 205 GTI Hän merkityt uudet standardit käyttäytymisen ja otti golf koska GTI menestyksekkäin tällä hetkellä. Kilpa osasto PTS nopeasti muuttunut kilpa -existía kallis pakki saada 125 hv moottori 1,6- pokaalit N-ryhmän ja kehitystä Gr A että vaivannut joukkokokoukset ja muodostivat sukupolven lentäjät , jotka sisältävät nimiä kuten Sebastien Loeb, ei enempää eikä vähempää.

Renault 5 GT Turbo Superfive

Ja koska ei ole kahta ilman kolme, hän liittyi Renault muodin ja hyökkäsi uusi pieni urheilu markkinarako monipuolisine SUPERCINCO, mutta radikaalisti erilainen lähestymistapa hänen kaksi vastustajaa. Jos oli yleinen rakentaja asiantuntija alalla näiden taistelu kovettunut “matagigantes” tuolloin, tämä oli epäilemättä Renault. Régie oli fagocitado Gordini ja Alpine, joten hän oli tuotannossa hehkuva viittaukset korkean suorituskyvyn. Valitettavasti, teknologiset innovaatiot Renault liittyi läheisesti käyttöön resursseja tuottaa halpoja vanhoja autoja. Molemmat R5 Cup / Alpine (93 hv) vuonna 1976 ja Copa R5 / Alpine Turbo (110 hv) vuonna 1981 olivat selvästi vanhentuneita ajoneuvoja, jotka eivät vastaa nykyajan Golf.

Renault 5 GT Turbo Superfivesisään Syyskuu 1984 näki Superfive, eikä turhaan muotoilu selvisi kiistanalainen kädellä Marcello Gandini, pettymys on samankaltainen kuin alkuperäinen Renault 5. Mutta kumpikaan kritiikistä häiritsi suunnitelmat Régie ja muutamaa kuukautta myöhemmin, alussa 1985, ilmestyi GT Turbo. Hänellä oli elin pukeutunut aidolla aero sarja sisältää spoileri, spoileri, sivuhelmat ja leveälahkeiset evät joka antoi kiistaton urheilullinen kosketus.

Konepellin alla piilotti Sierra saman moottorityypin 60-luvun alussa päällään R5 Alpine Turbo, mutta syvä tuning lukien sähköinen sytytys lämmönvaihdin ilma / ilma ja Garret turbo T2 pienempi. Päinvastoin, hän menetti puolipallon Butt “cross flow” takomännät ja erillinen öljy jäähdytin. Huolimatta nämä ristiriidat, vahvuus Sierra moottori ja Renaultin kilpa kokemusta ahdetut moottorit pystyivät GT Turbo pumppu toimii. Menestys. Sen 115 hv antoivat vastustajat paljon vaivaa, joko avoimella tiellä, kohdissa tai suljetussa piirissä.

Auton sisälle eikä hän pakeni kiistelyä ja päätteet liian "plasticosas" Ne heikensivät odotettavissa kirkkaus. Alustan kanssa, mutta tekninen joukkue oli oikeassa täynnä. Takapään “ohjelmoitu geometria” ja neljä palkkia kohti pyörä GT Turbo kirjaimellisesti kiinni asfalttiin. Ikään kuin tässä ei olisi tarpeeksi, räjähdysmäisen moottori 1400, vaikka sen pienempi tilavuus, suorituskyky Superfive laittaa ennen mitä tahansa sen kilpailijat.

VW Golf GTI Mk1, Renault ja Peugeot 205 GTI Superfive GT Turbo: kasvotusten piiri

Tapaamme Trident rinteillä INTA vuonna Torrejon de Ardoz, samassa paikassa Yritimme tll nykyaikaiset autot Ne kulkevat käsissä Autopista.es. Kunnes ne ovat toimittaneet joitakin näistä mittauksista, jotta contextualize lukuja, eilen ja tänään. Lopussa päivän näiden ajoneuvojen viitcjulkaisuihin aikansa eikä ole kohtuutonta tarkistaa, mitä saatiin kolme vuosikymmentä myöhemmin, eikä edellytä, maksimi, vaarantamatta niiden mekaaninen kampea niitä veteraaneja tai puolella, tietenkin.

VW Golf GTI Mk1, Peugeot 205 GTI ja GT Turbo Renault SuperfiveJokaista tuli perille alkuperää koskevia historia erilainen historia ja erityinen “kirjanpito”. Vanhin, VW Golf, omaisuus Rubén García, Se on kadehdittava leima, eikä syyttä kenties kaikkein klassinen näköisiä. Valkoinen sopii hänelle ja näiden kahden kierroksen Faritos kehystetty punaisella viivalla etupuolella niin tarpeeksi teräviä syy sympatiaa. Se on malli 1981, varustettu 1600 cc moottori, ja viisivaihteinen laatikko, ja suuret takavalot. Ruben käyttää sitä usein. Se on omassa elementissään, eli se on säilytettävä, mutta ei palaudu, joka on hyve, jos viihdettä oli riittävästi. Ja näin on. Moottori toimii täydellisesti, kuulostaa pyöreä ja varmasti ei näytä tunnusta tehottomuudesta. Sisustus, kuitenkin, esittelee luotit käyttää, mutta on pysynyt hyvin, niin hyvä Golf, ja törmää vanhentunut estetiikka kojelautaan, sen kirkkaan muovin ja instrumentointi, joka säilyttää sen yksinkertaisuus ja toiminnallisuus.

Ohjauspyörä, VW Golf GTI MK1 yllättävää 1600 elastisuus, ja turisti ajo, ei tarvitse ladata liian kierrosta vastaamaan tarmokkaasti. Se on sileä, progressiivinen, helppo kiipeää järjestelmää ja jopa 5500 rpm -no meni beyond- osoittautui suuri leikkisä ja hyvin pyöreä moottori. Volkswagen golf GTI alustan Se on kahden vaiheilla tehokkuutta ja säästötoimia. Selitän. Edessä komennot aina. Vuonna vahva tuki, Golf kulkevat huippupiste kolme pyörää, mutta takana ei yliohjautumisen; rauhoittavan käyttäytyminen monille kuljettajille ja ehkä tylsä ​​muille. Suspensio on hieman pehmeä, melko matka, ja on hyvä renkaat pitää häntä. He ovat väsyneitä, anteeksiantamaton kun kysyntä autosta ja kun ne ovat rajallisia renkaiden 175/70 kolmetoista tuumaa metalliseoksella Fondmetal Valinnainen ajasta sijasta valmistekilpeä.

Missään tapauksessa pyörän pyöriminen saa auton varsin laiha ja pitkälle käyrän ajettavia etuakseli, että mitään ei voida tehdä, kun renkaat, pysty kestämään vaivaa, tuskailla pitkään Aliohjautuminen. Sääli, koska pyörä välittää niin hyvin, mitä tapahtuu olisi ollut ilo mennä nopeammin, vetää linjat ja tarkistamalla erinomainen ketteryys hän näkyy alkuperää.

Omalta osaltaan Peugeot 205 GTI Se on hillitty harmaa ja erikoisuus, joka tulee Ranskasta, jossa Johannes Paradise osti sen runsas vuosi, suuri hinta ja samalla valtion Golf. Se on kopio 1986 115 hv, jossa on elin, joka on merkitty ajan kuluessa, kipu ja maali edessä on menettänyt alkuperäisen ilmanohjain. Mekaanisesti 1600 hengittää hyvää terveyttä. Niiden ääni on moitteeton, jota edeltää luvaten, että erottuva kehrätä metallisia sävyjä resonanssi paeta.

Tallessa maastopuku, yllätti Peugeot 205 GTI tuoreus, sekä sen dynamiikkaa, ja se on helppo ja ketterä, tuskin ne tarkoittavat asemansa ja thirtysomething. Moottori vääntää ilolla, mutta tervetuloa osoitteen ja tarkan vaihtamisen nopeasti mennä tekemään nopeasti. Toisin Golf moottori, ei liian kovaa pienellä nopeudella, tai ainakin siltä näyttää, koska nelisylinterinen muuttuu nopeasti ja on riemukas yläosassa cuentavueltas. Kontrolliin, instrumentointi on valmis, varustettu jopa katsella öljyn paineen ja lämpötilan huolimatta vaatimaton suunnittelu.

Hallitun alusta tarjoaa iloa ja auto on sama helppo tulla suljetun käyrän pysyvän vakaana nopeissa mutkissa. Vaikka emme pelata tänään, muistan täydellisesti mitä Leikkisä kääntyi takana menossa hyvin nopeasti, ja jopa miten tärkeää voisi olla, kun pakeni yllätyksenä. Jarrut ovat erittäin hyviä, ja levyt ja rummut voimakas ja annosteltava; ja vanteet innoittamana hipervitaminado 205 Turbo 16 ja maustetaan 185/60/14 renkaat, tekevät hänestä aggressiivisen mutta erittäin tehokas.

Kuitenkin tässä tilaisuudessa kruununjalokivi tasavallan, vai onko Renault Superfive GT Turbo Vaihe 1 (115 hv) 1986 Oliver Elqaoud. Hänen GT on hyvin lähellä sitä, mitä pidämme valtion kilpailu, maalattu musta ja hohtavan peilipinnalla. Mutta ihon alla, Renault on palautunut, vaikka parantunut, koska se vie erityinen pala kuten alumiinia välijäähdyttimen korvaa alkuperäisen “jolla oli tapana puhjeta ajan”, Oliver kertoo. Se on työtä useita vuosia, jossa se ei ole säästellyt kustannuksia saavuttaa täydellisen tuloksen.

Renault sisätilojen Superfive GT Turbo Se on uudenveroinen, joka näkee heti, joka on yksinkertaisin kolme, joilla on vain vähän fanfaari puhdistamisessa laitteita ja välineitä päällä on muovinen visiiri kyseenalainen ruutuun tärkein kellot. Oikeinkirjoituksen fluoresoiva oranssi säilyy, ja vaikka ei katsella öljyn lämpötila ei ole painemittari turbo näkyvissä.

VW Golf GTI Mk1, Peugeot 205 GTI ja GT Turbo Renault SuperfiveKoska ulkoasu missä näytät, tämä auto on varaukseton, pasional. Kiihtyvä kursailematta, 4000 rpm “suuri haaste” laukaistaan ​​turbo, joka nostaa nopeuden ja sykkeen salama, aiheuttaen vastustamaton kiihtyvyyden ja machiavellistinen hymy kuljettajan. Tunne on huumaava ja antaa vaikutelman, että ohjaimissa pienen "dragsteri", joiden suurin virhe on sen suurin voimavara: turbo. Huomio!, Koska vasteaika turbo ja massiivinen understeer joka voi aiheuttaa, ei kaikki menee. Perustuen vaihteensiirrot, tarkasti ja hyvä kosketus selector- pitää turbo panostamisen Superfive ei jätä vaihtoehtoja golf tai 205, ja saada voittaa ansiosta rungon Renault Sport velhoja pääsi asfaltin hitsaus- . Ja tämä siitä huolimatta pieni kolmetoista tuuman pyörät, samanlainen Alppien Renault V6 ja varustettu renkailla 175 / 60R 13.

Kalteva hyvin lyhyt Superfive, menossa kovaa, ohjaus on nopea ja täsmällinen, Jumalan hidastaa niiden neljä levyä ja lopulta on merkki rodun häneltä odotetaan. turbo pilli on osa “vakiovarusteena” auton koska moottori kuulostaa huonosti. Oliver on korjannut vuodon, joka on ominainen Naksahtelu kaiku muistuttaa R5 Turbo Cup. Hänen esiintymisensä kaikki lisätty muovi antaa aggressiivinen auton etsiä valmis kilpailuun, vaikka esteettisesti menettää pisteitä, koska sen muoto ei ole yhtä moderni tai yhtä menestyksekäs kuin Golf ja 205. Mutta myrkyttää sen turbo moottori vanhanaikaisella tavalla: raakaa ja vastustamaton, joten niiden omistajat arvostavat aikansa ja ansainnut hänelle ansaitsematon huono maine.

Kanssa näkökulmasta tänään, voit vain huudahtaaMikä uskalias, mitä hauskaa! Ja nopea, tietenkin. Yksinkertainen loppuun käsitteen, viimeisten kolmenkymmenen vuoden näyttää pakottaa harkitsee kasvettua ja mukavuutta, tekninen monimutkaisuus ja valta kertominen esittää nykyisen GTI. Moderni ja houkutteleva tuolloin nämä kolme rattaiden onnistui välittää vahvoja tunteita ja jopa tyydyttää amatööri lentäjät. Jokaisella on oma tyyli ja hänen argumentti on hyvin vahva persoona ja vakuuttava ja houkutteleva, koska ne on samoja keskeisiä periaatteita: urheilullisuutta ilman suodattimia ja kadehdittava luku. Ei ohjaustehostin, mutta paino alle 900 kg, tärkeä mutta kohtuullinen valtuudet alustan ja viritetty jousitus ja, tietenkin, ei ohjauselektroniikka kääreen ohuemmiksi tahansa nuoruuden ja röyhkeä kirjain. Tällainen on maaginen kaava hauskaa paljon kimallus.

Lopuksi tavoitteena on näiden kolmen hienoja muistoja autot: VW Golf GTI Mk1, Peugeot 205 GTI ja GT Turbo Renault Superfive kolme aitoja 80s sydämentykytys.

Peugeot 205 GTI 1,6. arkki

moottori

4 sylinteriä rivissä, lohko ja metalliseos sylinterin pään ja nestejäähdytys. Sijainti: Etu risti. Tilavuus: 1580 cc. Teho: 115 hv at 6250 rpm.

lähetys

Etupyörien. Kytkin: Olen monodisco kuiva. Muuta: manuaali 5-suhteista.

Mitat ja paino

3-ovi kompakti sedan. Akseliväli: 2420 mm. Pituus x leveys x korkeus: 3705 x 1572 x 1355 mm. Polttoainetankki: 50 l. Tyhjä paino: 865 kg.

piirteet

Maksiminopeus 196 km / h. Kiihtyvyys: 0-100 km / h 8,8 sekunnissa

Renault 5 GT Turbo Superfive. arkki

moottori

4 sylinteriä rivissä, lohkossa valurauta metalliseos sylinterin pää ja nestejäähdytys. Sijainti: Etu risti. Tilavuus: 1397 cc. Teho: 115 hv at 5750 rpm.

lähetys

Etupyörien. Kytkin: Olen monodisco kuiva. Muuta: manuaali 5-suhteista.

Mitat ja paino

3-ovi kompakti sedan. Akseliväli: 2407 mm. LargoX leveys x korkeus: 3592 x 1596 x 1367 mm. Polttoainetankki: 43 l. Tyhjä paino: 865 kg.

piirteet

Maksiminopeus 197 km / h. Kiihtyvyys: 0-100 km / h 8,6 sekunnissa.

Volkswagen golf GTI MK1. arkki

moottori

4 sylinteriä rivissä, lohkossa valurauta metalliseos sylinterin pään ja nestejäähdytys. Sijainti: Etu risti. Tilavuus: 1588 cc. Teho: 110 hv at 6100 rpm.

lähetys

Etupyörien. Kytkin: Olen monodisco kuiva. Muuta: manuaali 5-suhteista.

Mitat ja paino

3-ovi kompakti sedan. Akseliväli: 2408 mm. Pituus x leveys x korkeus: 3700 x 1630 x 1390 mm. Polttoainetankki: 40 l. Tyhjä paino: 890 kg.

piirteet

Maksiminopeus: 190 km / h. Kiihtyvyys 0-100 km / h: 8,6 sekuntia.

Adblock
detector