VW Tiguan 2.0 TSI 4Motion: yksinomainen testaus ja mittaukset

VW Tiguan 2.0 TSI 4Motion: yksinomainen testaus ja mittaukset

Uuden Volkswagen Tiguan on lähes maxi Golf: helppo, turvallinen, tilava, käytännöllinen ja yksinkertainen, mutta suuri ja korkea muoto asettamat SUV. Testasimme 2.0 TSI 180 hv.

Testasimme Volkswagen Tiguan 2.0 TSI 4Motion: Super SUV!

Testasimme Volkswagen Tiguan 2.0 TSI 4Motion: Super SUV!

Testasimme Volkswagen Tiguan 2.0 TSI 4Motion: Super SUV!

Testasimme Volkswagen Tiguan 2.0 TSI 4Motion: Super SUV!

Hyvä ystävä, noin vuosi sitten, Mietin jos olisi hyvä ostaa Se Volkswagen Tiguan yritys sanoa, hyvä hinta- saada se myöhemmin perheauton. Totuus on, että siellä oli enemmän argumentti mahdollinen devalvaatio kun hän sai tämän toisen sukupolven Tiguan. Muut SUV luokka oli koko kasvaa ja taitto ja esittäminen kilpailijat jotka tulivat esiin oli varovainen, mutta lähtevä Volkswagen Tiguan voisi vielä kehua hyveitä päivä. Olin väärässä?

Yleensä niin ymmärrät ostaja maksaa enemmän vain, jos auto on isompi. Ehkä jotkut lapset eivät tarvitse paljon tilaa, et voi vaikeuttaa pysäköinti, mutta Volkswagen Tiguan seuraa "logiikka" kasvu-uralle. Jos saat takaistuimella uskot limusiini. Ei tavallinen, mutta käytännöllisyys, oma ilmastointi, suuria aukkoja oviin ja tuntua. Akseliväli on kasvanut 7,7 cm ja aikaisemmin tyhjennetty tila ei enää tarvita polvien, joka nyt tarjota mukaan meidän mittaukset 77 cm tilaa. Kuvittele Audi Q7: Tiguan juuri menettänyt yhden senttimetrin, ei pysy pieniä vaikka vanhemmat lapset päättävät he eivät jätä kotiin. Ja jos olet ihme, jos Se ajaa korkealla, kertoa VW on mennyt pidemmälle lonkan pisteen Edellisen, nyt meillä on mitattuna 65 cm: n korkeudella maasta. Helppo pääsy kaikki paikallaan … jopa valtava hansikaslokero koskematta jalat auki.

Arvioi auton ilmaiseksiVain vain putosi käsiini tiedotus Uusi Mazda CX-4, kun otetaan huomioon, kuinka paljon ylimääräistä tilaa tarvitset tuntuu hyvältä autossa, integroitu ja tunnistaa juuri pohditaan ilmenneitä Volkswagen Tiguan meille. Se on myös kasvanut kuusi senttimetriä pitkä (Yhteensä 4,49 metriä) Plus puristaminen elementit ovat käyttäneet nyt kuuluisa MQB modulaarinen alusta (Tämä kaikki compact VW Group), myös osoittautuu lahjakkuutta takakonttiin, isojakin neliveto versio olemme nyt käsillä: cubicamos peräti 520 litraa kuorman. Tietysti puhuimme kanna varapyörä, koska tässä Sport viimeistely, jossa pyörän 235 § ja 18 tuumaa, ei ole varapyörää eikä piston kit. Etua tai vaarassa? Lisäksi kaksi käytännön kahvat päällä takakonttiin helppo estää taittamalla selkänojat laajentaa käyttökelpoista tilaa. Maksu portti on vain 73 cm.

Volkswagen Tiguan 2.0 TSI moottorin

Emme tiedä, jos antidiesel kuumetta tai jos, kuten lähes kaikki valmistajat halusivat meidän ensimmäinen vaikutelma oli tehokkain versio, mutta ensimmäinen Volkswagen Tiguan bensiiniä saatavilla on ollut, kaikkein varustettu versio tällä hetkellä. Ja kalliimpia: lähes 900 euroa enemmän kuin 2.0 TDI -moottori 150 hv. Aikaistaminen vuonna nousee 2,0 TDI myös variantit 190 ja 240 hv ja voimaa. joten, kokonaan kurimukseen "supistaminen"180 hevosvoimaa Volkswagen Tiguan muut mekaaniset veto 1,6 litran, mutta VW panos 2.0 TSI, Samalla tavoin kuin turvautuminen kaksi litraa 115 hv diesel-versio.

VW Tiguan 2016 aluksi tunne tämän Volkswagen Tiguan 2.0 TSI 180 hv on raskas auto (Eye, on automaattisella DSG ja 4Motion-neliveto), ja luulet itsellesi siksi nämä moottorit ovat käteviä "siirtymä"Hyvällä basso. Kuitenkin yhtä suuri laitteet, Volkswagen ilmoittaa 50 kiloa keventäminen uuden sukupolven. saaden nopeustarkistus suvereniteettia, sujuvaa, ja kuten sinä, keskustelun säilyy nostamatta pätkääkään äänellä. Kun huomaat, että peilien tulevat meluisa, tylsällä eikä ärsyttävää melua, katsella ja valintaruutu, jossa already’ll oma Speed ​​Circuit missä olemme. Tämä laite on meille kiihtyi 0-100 km / h 8,1 sekunnissa, edellä 80-120 km / h 6,2 sekunnissa, kaksi erittäin hyviä arvoja.

Ilman ollessa nopea muutos erittäin vaativa ajo, ovat huomaamattomia askelmaa tähän DSG automaattinen kahden kytkimen 7 nopeus. Ajettavuus elvyttää arvoa bensiiniä. Kyllä, koska tämä yhdessä TSI moottori on kalliimpi ja menettää 1,5 l / 100 km kulutuksen hyväksytyssä vastaan ​​tehokkain TDI, mutta se tekee sinä kysyt että lisäkustannuksia. Kyllä, mittasimme kulutuksen suhteellisen korkea (9,3 l / 100 km keskimääräinen todellinen), Mutta Tiguan varustettu Butt on ollut lähellä asteikolla 1,700 kg kuin 1,600 kg. Ylittää ainakin 10 l / 100 km vasta sitten, kun ajo selvästi vilkas käytäntö.

Volkswagen Tiguan 2.0 TSI: Käyttäytyminen

vakaus uuden Volkswagen Tiguan on vaikuttava vauhdilla, vaikka zarandeas inventándote näkymätön vaara edessä. Silloinkin kun ESP päättää puuttua tuntea auto hajoaa antaa pelästyttää lisätä sillä hetkellä jännitteitä taas pakottaa Aliohjautuminen kaarteissa, jossa liiallinen optimismi kanssa kaasupoljin, jarru tuntuu hienovaraisia ​​yksityiskohtia, jotka tekevät piirtää käyrän erottamatta itsesi linjan. Ei, se ei ole hauskaa, mutta helppoa ja tehokasta, täysin Tämän uuden Tiguan.

Volkswagen Tiguanuuden Volkswagen Tiguan on myös toiminnallinen. Kontrollit eivät hukuttaa, mutta ohjauspyörän useita luonnollisia käyttäjille muita moderneja VW, mutta vähemmän intuitiivinen kuin pienet painikkeet keskikonsolin väkijoukkoon. kiertonuppia valitsemiseksi Kuvansiirtotavat-a Haldex, vaikka tämä nimi on kadonnut kaikki tiedot virallisesti tulee selväksi kuvin, ehkä ei alkuperäinen, mutta kuten kaikki autossa, tietenkin. Snow tilat, tien tai kentän, plus "yksilö" että voit asettaa aste urheilullisuus (lue kovuus tai nopeuden valvonta) personoidusti.

Osaavan keskeyttämistä uuden Volkswagen Tiguan on, että mukavuus on aina läsnä, tinkimättä käyttäytymistä. voimakas jarrut, paljon yleisöä, renkaiden kaipaamme valtava silmä, mutta tällaisen kengät eivät paina sinua suspensioiden, he tekevät työnsä hyvin. Ne eivät tarjoa niin suuri ote sinut Hangon alaikäinen urheilua. Voisimme vielä osoittautua märkä, erittäin märällä lattialla, ja helppous ja luottamus, joka tarjoaa toisen sukupolven VW Tiguan on ylivoimainen. ja jarrutus erittäin hyvä: vain 70 metrin vie lopettaa 140 km / h. AWD-järjestelmä potkuja hyvin vähitellen ja jopa tuntee vetoa tue lähettämistä takaisin vääntömomentti käyriä. Ja jos ajatus on mennä joskus tiet, voit lisätä peitekilvestä kotelon (joka tuo joitakin koriste liite). ja Se ei ole vain SUV asfaltti: Sen käyttöjärjestelmällä on paras ja on laskeutuminen valvontaa.

Neuvoisin ystäväni vanha Volkswagen Tiguan ostanut. Se ei ole parantunut tämän? Tietenkin kyllä. Se on nostanut rimaa monessa suhteessa, Hän on tehnyt joitakin välimaastossa uusi kilpailu syntyi. Ehkä ei niin paljon kuin hän sai ensimmäisen erän. Ja kuten olen kerran lukenut eläkkeellä toimeenpaneva Toyota, voit myös ymmärtää, että harjoittaa etukäteen, mitä on jo merkittävä johtaja on jätettä. hänen Edistyminen on kuitenkin huomattava osa liitännän ja turvallisuuden, Jalankulkijoiden havaitsemistoiminto ja älykkäät valaistusjärjestelmät, mutta suuri osa turvallisuuden houkutteleva laskeutuu VW Tiguan ei ylihinnoiteltuja. Jos muun muassa superlatiivi tila on huolenne (mutta eivät tarjoa mahdollisuutta 7 paikkaa … vielä) SUV on 4,5 metriä, Tiguan sopii sinulle, entistä enemmän syitä.

Saatat myös olla kiinnostunut:

Ajamme uusi VW Tiguan lumessa

Se Volkswagen Tiguan 2016

Volkswagen Polo SUV: Mini Tiguan 2018

Adblock
detector