Seat Ateca vs Nissan Qashqai: Mikä on paras kompakti SUV?

Seat Ateca vs Nissan Qashqai: Mikä on paras kompakti SUV?

Keksijä SUV ilmiön ja johtaja, Nissan Qashqai on edessään vaikein vuosi. Sen uudistettu kilpailijat, lopulta saapuu Seat Ateca, odotetuin. Yksinomainen kasvot.

Vertaileva Duel: Seat Ateca vs Nissan Qashqai

Vertaileva Duel: Seat Ateca vs Nissan Qashqai

Vertaileva Duel: Seat Ateca vs Nissan Qashqai

Vertaileva Duel: Seat Ateca vs Nissan Qashqai

Ateca Istuin … tai piiskaa. Jää nähtäväksi, mitä tulee lopulta ensimmäinen SUV Seat (Ja miten se osuu kaikkivaltias Nissan Qashqai) kun itse auki kesäkuussa ja julkisen myynnin ja alkavat tuottaa ensimmäiset yksiköt syyskuussa. Mutta kaikki viittaa siihen, tänään, että siellä on ampua enemmän. Itse asiassa, koska viime huhtikuun 19 voit tilata ja konfiguroida Seat virallisia kanavia, ja odotus on maksimi. Saavuttamatta ilmiö Teslan Model 3 ja sen 375000 tilauksia (silmä, koska viime päivinä on peruttu yli 12000 kuluttua alkuperäisen vaikutus), se Ateca Paikka, johon ei ollut koskaan asunut Espanjassa. Edes silti nähdä se elää, on jo yli 300 asiakasta etukäteen varatut 1000 euroa. Mutta se myös vahvistaa, että on olemassa Seat 1000 muut vireillä olevat tilaukset ja vahvistus siitä, että viikon, Ne täytetään 35000 web kokoonpanoissa, sen sijaan Seat Ibiza ja Seat Leon… yhdessä.

Nämä tiedot osoittavat tänään, että on Ateca Seat SUV odotetuin hetki… ja pelätyin myös Nissan Qashqai, joka näkee hänen pitkä hallituskausi kiistaton ja voi alkaa vaurioitua. Laiminlyödä joko kaksi uutta Kia Sportage ja Hyundai Tucson että vaikka va vielä myydä 25 prosenttia vähemmän kuin Qashqai huhtikuussa onnistunut, kun kyseessä ovat Hyundai, rekisteröidä enemmän yksiköitä. Koska tämä, ja koska voimamme jälleen Nissan Qashqai että ei koskaan pettynyt ja, pyörän, perustelee vuosittain sen suuri kaupallinen menestys, Emme voi odottaa jopa kuukauden. ¿Mikä on paras molempien? Aika mennä etsimään yksi harvoista nykyisten Ateca Istuin ja liikkuvan pois epäilystä.

Arvioi auton ilmaiseksiSeat Ateca vs Nissan Qashqai: kasvotusten

Tunti aamulla, että oli sopimus istuin. Ei paljon, mutta tarpeeksi ainakin jotta voimme ampua sekä tie-kompakti SUV ja ylös kenttään. Ja vahvistaa, että vaikka me vielä yksikön numero ennalta, Tämä jättää vertaamalla Ateca Seat hyvä tunne. Mutta erittäin hyvä. Itse asiassa, jos tähän asti Nissan Qashqai osoittautui roundest laatuaan johtumalla ja SUV tilaa, ja tänään ylemmyydentuntoon Ateca Istuin, modernimpi, jossa tasapaino välillä ketteryyttä ja mukavuutta Me ei löydy Nissan. Jos Qashqai lähde niin vaikuttunut oikeastaan ​​kuin kompakti korkealle Istuin nyt täydelliseksi kaava.

Kehitetty MQB alusta, media autot VW-konsernin, SEAT Ateca aloittaa ja mitä havaitsemme melkein kuin ajaisi Seat Leon korkea… johon tunnet tarkalleen 12,5 senttimetriä pitempi. valoraketti (Punnitaan jopa 150 kg, ellei Qashqai mukainen versio), anteeksi erittäin dynaaminen, erittäin tarkka suunta ja hyvät puitteet, joissa jouset, iskunvaimentimet ja stabilointiaineen Lion eroavat sopivat kokonsa ja ylläpitää urheilullisuutta. Pian testaa sitä edelleen vahvistaa tätä, mutta olemme valmiit aloittamaan sen varmistamiseksi, että Emme ole nähneet SUV luokassaan näiden hyvien dynamiikkaa. Myös siksi Ateca Seat jättäen asfaltilla vakavaraisuus takaa niiden 4×4 versiot todistettu AWD mukaan Haldex art (jo läsnä nykyisessä istuimen Leon x-kokemuksemme) ja oikea polku puskuri imeä tarpeeksi. Järjestelmän on myös Istuin Drive Profile, jos se pystyy tarjoamaan jopa 6 ajotilaa (Eco, Normaali Winter Sport Individual … Pois tieltä ja 4×4-versiot) ja laskeutuminen valvontaa.

Istuimen Ateca vs Nissan QashqaiEdessä tämä uusi Seat Ateca, jal Nissan Qashqai edelleen erittäin hyvä tuote, enemmän veteraani, mutta erittäin hyvä: hyvin äänieristetty, hyvin mukava sen liikkuvan hyvin hallinnassa, mikä johtaa hyvin helposti … vaikka onkin totta, että tänään Se tuntuu kiertävän tien SUV, enemmän inertia ja kehon swing käyrä. Kysymys edistystä, jota havaitsimme myös, jos me analysoimme niiden valikoimia.

Seat Ateca vs Nissan Qashqai: valikoimia

tarjota uusia Seat Ateca on nyt valmis, on enemmän moottorin valikoimassa, joka sisältää jo ensimmäinen ponneaine vain 3 sylinteriä (yksi 1,0 TSI 115 hv jo läsnä Seat Ibiza), toinen top bensiinimoottori 1.4 TSI ACT sylinterin deaktivointi ylös, kolme vaihtoehtoa mekaaninen Diesel Ne kattavat laajemman teho (1.6 TDI 115 hv ja Versio 2.0 TDI 150 ja 190 hv) Ja vaikka automaattinen DSG kaksinkertainen kytkimen irrottamisen toiminto coasted säästää kulutusta … ja edistyneimpiin ja tehokkaimpiin automaattivaihteisto jotta Xtronic portaaton Nissan tarjotaan tänään.

Nissan Qashqai, vastineeksi, sillä on useita nykyään tarkemmin kohdennettuja yksinomaan massan määrästä ja bensiinimoottorit underperformer (1,2 DIG-T 115 hv ja 1,6 DIG-T 163 hv) Mutta jos se olisi vahva kanssa diesel tarjonta hyvin johdonmukainen jopa pienentää versiot 1.5 dCi 110 hv ja 1,6 dCi 130 hv. Ja että vastakkaiset heitä kasvotusten, tämä 1.5 dCi moottori Access Nissan Qashqai (Eniten myyty) Nyt se tarjoaa paremman suorituskyvyn kuin vastaava 1,6 TDI Seat Ateca, erityisesti suhteessa parhaansa ovat voineet ja kulutusta toistaiseksi se on osoittanut erittäin alhainen. Näemme kun mittaamme ja läpäistävä tekninen keskus tarkistaa niiden todellisen kulutuksen jos alempi paino Istuimen Ateca voi kompensoida menojen lisäämistä, joka on aina osoittanut TDI.

Istuimen Ateca vs Nissan Qashqai: kompakti SUV perheen SUV vs

Ensimmäinen “nähden on” istuimen ja Nissan Qashqai Ateca on päättymässä, mutta emme voi jättää ilman kontrastia ennen sisätilat sekä SUV. Mikä on parempi? Suurella tarkkuudella ohjaus ja erittäin hyvälaatuisia asetuksia ja materiaalit voivat hämätä ulos täällä Seat Ateca että jos näköpiirissä tuntuu isompi todella 1 senttimetri lyhyempi: sekä kompaktit mitat, hyvin kurissa. Mutta se on kuutio suunnittelu kääntää itse sisällä Ateca sisemmällä enemmän omiaan.

Interior seat AtecaHarvinaisen painanut, mittasimme Seat Ateca vähintään 5 senttimetriä liikkumavaran, laaja leveys ja jalkatilaa enemmän kuin tarpeeksi ja hyvin samankaltaisesti molemmissa. Vielä tuttuja näkökohta Ateca Istuimen joka on vahvistettu, varsinkin kun analysoimme boot: Istuin tarjoaa jopa 80 litraa enemmän kapasiteetti (Yhteensä 510 litraa johon ne ovat alennetaan noin 480 erittäin hyvä, jopa siinä tapauksessa, että 4×4 versiot), jossa on parempi lastaustason sijaitsee 66 cm lattiasta vain korkeimman 76 Nissan Qashqai.

Hyvät yhteydet ja mahdollisuus asentaa sähköinen portti handsfree konfiguroitu yhdessä yhden Ateca Seat kattavin, monipuolinen ja teknologiset pysty enää tarjoamaan myös, Full LED-ajovalot, mukautuva vakionopeussäädin, hätäjarrutus, Blind Spot, korkearesoluutioinen näyttää jopa 8 tuumaa, avaimeton käynnistys järjestelmä ilta Seat, punnituskenno induktio… Ja alkaa lisäksi erittäin kilpailukykyiseen hintaan (Se on sijoitettu enemmän tai vähemmän sama hyvä hiusneula Qashqai) ja vieressä paketti “Istuin luottamus “4 vuoden takuu, ylläpito ja tuki. Se tarjoaa myös uusinta yhteydet, yhteensopiva Applen ja Android Car Auto Play ja konsoli, joka on 2 USB-liitäntää.

Samaan aikaan, Nissan Qashqai tarjoaa vähemmän teknologinen kokonaisuus ja kehittyneet tänään, mutta silti erittäin korkealla tasolla. Pehmeys ja oikea tila summa pitkä ontto varastointi, sillä se sijaitsee alle edessä, jossa muuten löydät USB-liitäntä. Lisäksi se tarjoaa avaimeton sytytys, kehäkammioon, Signaali tunnistusjärjestelmä ja jopa mielenkiintoinen ajonvakautusjärjestelmä ESP toiminnon korvaamiseksi pitch and roll elin. Se on erittäin hyvä Qashqai.

Lyhyesti, meidän on tunnustettava, että pidimme uuden Ateca Seat. Uskomme, että hämmästynyt dynaamisuus ja avaruus, Se näkyy täydellisenä SUV, joka tekee aina tehokkaan ja toimivan Nissan Qashqai, verrattuna, ei ole enää niin paljon tänään. Saa nähdä, miten he käyttäytyvät nyt myynti molemmissa malleissa. Taistelu tarjoillaan.

Ateca Seat 1.6 TDI

Nissan Qashqai 1,5 dCi

siirtymä

1598 cm3

1461 cm3

ruokinta

Suoraruiskutus, turbo

Suoraruiskutus, turbo.

maksimiteho

116 hv välillä 3250 ja 4000 rpm:

110 hv 4000 rpm

suurin vääntömomentti

25.5 MKG 1500 3250 rpm

26.5 MKG välillä 1750 ja 2500 rpm

ALUSTA

del./trasera jousitus

McPherson / vääntö- akseli

McPherson / vääntö- akseli

del./traseros jarrut

Jäähdytetyt levyt 312 mm / 272 mm levyt

Jäähdytetyt levyt 296 mm / 290 mm levyt

osoite

teho

teho

Largoxanchoxalto

4,36 x 1,84 x 1,60 metriä

4,38 x 1,81 x 1,59 metriä

Front./back taistelu ja tiet.

2,64 ja 158 / 1,57 metrin

2,65 ja 1,57 / 1,56 m

punnitus

Vuodesta 1375 kg

Vuodesta 1460 kg

runko

510 litraa

430 litraa

VIRALLINEN RETURNS

Max.

184 km / h

182 km / h

ACEL. 0-100 km / h

N. D.

11,9 sekuntia

keskikulutus

4,2 l / 100 km

4,0 l / 100 km

CO2-päästöt välineet

111 g / km

103 g / km

Saatat myös olla kiinnostunut:

Ateca Seat, Skoda ja VW Tiguan Kodiaq: odotetuin SUV

Testasimme 1.4 TSI ACT Ateca Istuin

Mikä Nissan Qashqai kiinnostunut ostamaan?

Adblock
detector