Test: BMW 220d Cabrio 190, niet overdekte plezier

Test: BMW 220d Cabrio 190Test: BMW 220d Cabrio 190Test: BMW 220d Cabrio 190Test: BMW 220d Cabrio 190

De wereld verandert in razend tempo. BMW stal al zijn roem gebaseerde modellen benadrukken zeer sportief gedrag, en zijn sfinx, M3, zoals imaging engine. Vandaag de dag, deze modellen hebben nog steeds hun belang in de verkoop, maar anderen heel anders zijn gaan steeds prominenter ruimtes te bezetten. Dit 220d Cabrio in deze categorie valt, in een tijd als de onderhavige, waarbij het maximaliseren van het dynamische potentieel van elke BMW we ongewenste plaatsen, met inbegrip van vrijheidsberoving kan brengen.

BMW 220d Cabrio 190

Afgeleid van de Coupé-versie van de serie 2, dit Cabrio onderscheidt zich door esthetische aantrekkingskracht en de neiging tot het verdwijnen van de begrippen 'cabrio metalen dak "van een electrische kap. Converteerbaar om te zetten in het gesloten model, en vice versa, het systeem slechts 20 seconden-discrete tijd vanaf Records- aan de kap te introduceren in de kofferbak, ontvangen wij hebben gedaan om een ​​stuk te plaatsen op een bepaalde positie in de bagageruimte, afzonderlijke objecten en gevouwen hood. Rijden met de kap kan tot 50 km worden gemaakt / h, interessante mogelijkheid als een verrassing regenbui kan het noodzakelijk maken. De cabine brengt ons verrassen, met de gebruikelijke BMW design, met enkele wijzigingen, zal het al steeds een klassieker. Commerciële acceptatie, toont echter de juistheid van zijn immobiliteit. in zijn center 6,5 inch scherm dat door een premie van 2385 euro kan een ander worden 8,8 inch, die een geavanceerd navigatiesysteem, een harde schijf en een DVD brengt.

De ergonomie van de rijpositie is ook niet verwonderlijk in het merk, met de nadruk geschikt is voor een smaak die we hebben. Wat volgt is als ons zonder selectiesysteem hoogte van de stoep, waardoor zweven over de zitting aan verhoging toe te staan. Evenmin wordt uitgevoerd met de nieuwste trends van andere merken, voel je de verandering van de opdracht, in het bijzonder om de achteruitversnelling in te voegen vergt grote inspanning. Comfort is opmerkelijk, zowel voor het ontwerp van de zitting en de mate van flexibiliteit van de ophanging, niets radicaal.

Deze versie weegt ongeveer 150 kilogram meer dan zijn broer Coupé, niet alleen door het vouwen stelsel van de kap, maar ook voor de versterkingen in het chassis gemonteerd. Deze zeer effectief bij het dak wordt ingezet, wanneer het kan bewegen met gelijke trillingen en geluidsniveau dat de metalen dak model, maar nog steeds op de voorruit wanneer trillingen zonder bewegen door asfalt is niet volledig glad.

BMW 220d Cabrio 190

snel

Het mechanische gedeelte leidt ons om te zien, nogmaals, dat bijna alles BMW is een dynamisch voertuig zelf. Hoewel het onze bank de gehomologeerde macht, niet bereikt met bijna 183 pk Dit 220d Cabrio "loopt dat de pela". Het frame zorgt onderhandelen bochten zonder al te veel vertraging in de mars. Aangezien bovendien de motor heeft een uitstekende elasticiteit, herstellende soepel ongeveer 1300 rpm in elke verhouding, rijden is zeer aangenaam, wandelen of aftappen tandwielen. Het is op zich een model dat kan worden opgesplitst in twee, want je kunt genieten als een coupe zonder radicalisme of zo perfect converteerbare.