Renault Zoe, i själva körningen: 309 km autonomi … utan ansträngning!

Renault Zoe 2017 testetRenault Zoe 2017 testetRenault Zoe 2017 testetRenault Zoe 2017 testet

Zoe Renault R210, först på plats i 2013, hade en motor som var Continental och ett batteri av 22 kWh. Som namnet underförstådda, godkänd autonomi var 210 km. Nästa utvecklingen av denna elbolag av liknande storlek som Renault Clio (om än något högre) producerades med uppträdandet av den version av Renault Zoe R240 2015. Återigen, hans namn gjorde omnämnande av autonomi som erhållits i NEDC cykler dessa 30 km breddas, tack vare en effektivare motor Renault tillverkas nu i stället för Continental och som den ursprungliga kraften. En annan liten detalj är att, medan kunde ta emot den första snabbladdning (43 kW), kan den andra endast göra den halv snabb (22 kW).

Renault Zoe, andra generationens batteri

Båda versionerna har sambo hittills vid vilken punkt inte längre de ersätts av andra med nya motorer, om inte med sina respektive 22 kWh batterier skall ersättas med andra av 41 kWh. Det nya batteriet väger endast 15 kg (några fler om vi anser att dess massa är 305 kg). Tack vare att ökning med 46 procent kapacitet, det nya batteriet utvecklats med LG Chem och identifierades som Z.E. 40 gör Renault Zoe elbilen hög produktion och överkomligt pris med batteriet som lagrar mer kraft och kan gå vidare. Nämna priset är avgörande när det finns Tesla batteri med elektrisk energilagring 70 och 90 kWh.

För att öka batteriets kapacitet har passerat receptet å ena sidan genom förbättra mängden av metaller i vilka lagrar elektricitet; medan å andra sidan har tagit bättre utnyttja tillgängligt utrymme, svullnad storleken på cellerna och eliminera onödiga utrymmen mellan dem. Som ovan, har batteriet 12 moduler och 192-celler.

Renault Zoe 2017Nissan Leaf och BMW i3, både under det här året, är två av hans närmaste rivaler för att vara elektriska kommande dimensioner (inte priser) och hade redan fått sina batterier i versioner "2.0" expanderar sin självständighet respektive, till 250 km den första (30 kWh) och 300 km (33 kWh) hos den andra.

Renault Zoe, upp till 400 km elspis

Vad ger av sig själva 41 kWh i en elektrisk Renault Zoe ut? För om vi följer den enda verkligt jämförbara siffran för varandras modeller (absolut inte representerar faktiska användningen), som erhålls i NEDC godkännande cykler är 403 km som kan täckas ansträngande alla nyttolasten i kombination med den modernaste motorn, vilket gör det Renault. Dessa versioner, i denna cykel konsumerar 10,2 kWh / 100 km, De är nu kallas R90 Z.E. 40.

Å andra sidan, Continental motor återstår erbjuds (På R210) också den kombinerar Renault Zoe det nya batteriet 41 kWh. I det här fallet, att spendera mer (11.1 kWh / 100 km med NEDC standard), är autonomi 370 km, dvs 160 mer än vad som erhölls med 22 kWh batteri.

den fördelarna är identiska för denna version Q90 Z.E. 40 (homologerade 88 hk) som du får R90 Z.E. 40 (92 CV). För detta Zoe Continental motor prisökningen är 750 euro, medan dess största fördel är kopplat till den möjligheten, som R210, för att kunna stödja snabbladdningOm vi ​​kan komma åt en anslutning 43 kW (strömförsörjning är jordat till 63 A), ersätta 80 procent el från batteriet, om den är tom, i 65 minuter; medan R90 Z.E. 40 tar att fylla helt, mer: kräver 100 minuter, sedan gränsen medgav effekt är 22 kW (32 A).

Realistiskt, Renault ger inte bara uppgifter autonomi erhållits i en cykel av simulerad körning, såsom NEDC, men lägger också till i datablad lite mer relaterade till autonomi, och bygger på de förutsättningar som alla förare kunde finns i dag. sålunda, De säger den genomsnittliga intervallet på sommaren är 300 km till R90 Z.E. 40 och, på vintern, 200 km. Q90 för Z.E. 40, respektive 280 och 180 km. Denna skillnad på 100 km förklaras av högre effektförbrukning inblandade cirkulerar i dåliga miljöförhållanden. Bland dessa konsumenter, och även om Zoe använder en värmepump som är effektivare än andra system för att åstadkomma termisk komfort i kupén är uppvärmning: i en termisk bilmotor värme för att uppvärma fordonets inre kan användas, men elektriska räknas inte i värmen, å andra sidan en förlust av energi. Andra elförbrukare oftast aktiveras i dåligt väder är vindrutetorkarna, ljus, eluppvärmd bakruta etc.

Renault Zoe 2017Renault Zoe, verkliga förbrukningen över 300 km autonomi

Vi spelade kontrollera hur mycket dessa fördelar justeras för att använda att vi kunde ge den nya Renault Zoe R90 Z.E. 40 i normala turer och det gick vi till Lissabon (Portugal), där, å andra sidan, för första gången och vi kunde köra Renault Zoe Original.

I den första delen, med intermittent regn och temperaturer runt 11 ° C, förhållanden som har sitt ursprung användningen av olika elektriska förbrukare, förutom luftkonditioneringen arbetar för att hålla de två åkande vid 22, vi cyklade 161 km och vid punkten för destination, även vårt förfogande energi att ha gjort 148 mer. Därför, med hjälp Renault Zoe R90 Z.E. 40 vägar, vid relativt låga hastigheter (42,1 km / t genomsnitt) som tillåter trafik och väg, hade vi konsumerade i medeltal 13,3 kWh / 100 km och vi kunde ha uppnått inget mindre än 309 km en enda laddning.

Laddas med den andra delen av touchdown (en dag vilken kraft laddad regn, vind och kyla) skulle köra det mesta redan motorvägar. I det här fallet, att upprätthålla en medelhastighet på över något vid 90 km / t fann vi att det var fullt möjligt att resa ca 230 km. Vi hade också möjlighet att bevisa att håller en medelhastighet på 120 km / t elförbrukningen förblev omkring 22 kWh / 100 km vilket skulle göra det möjligt, tack vare den nya 41 kWh batteri, når ca 190 km.

Renault Zoe, ett val av vikt till termiska verktyg

Med dessa autonomier Renault Zoe may väl bli, i många fall redan i ett effektivt alternativ till verktyg med bensin- eller dieselmotorer.

Studier som den just presenterade ansedda Massachusetts Institute of Technology (MIT) tyder på att det för närvarande, elbilar till salu skulle kunna ersätta 87 procent av fordon med förbränningsmotorer, under omfattningen av de förskjutningar som genomförs med dem; men i fallet med Renault Zoe, som går till och med längre än någon annan elektrisk med sin självständighet, ersättningsgraden skulle kunna vara betydligt högre och väl över 90 procent.

Renault Zoe 2017Dessutom Renault Zoe R90 Z.E. 40 förblir en bil tyst rida, som doserar absolut drar som kan hittas i fordon där det finns en förändring av kugghjul (här behövs ej) och mjukt. Accelererar snabbt vid låga hastigheter och har en topphastighet på 135 km / t, om vi vill öka autonomi begränsas att använda Eco-knappen vid 90 km / t. Samtidigt förbrukningen reduceras, t ex luftkonditionering, som fungerar mer gradvis.

Prestandan hos Renault Zoe R90 och Q90 med batteri Z.E. 40 är i själva verket liknar de för R240 och R210 Renault Zoe substituerad.

Också det har en lägsta kostnad per kilometer, i termer av energi som används, än någon alternativ värmemotor ekvivalent.

Renault Zoe, köpa nya formler

Hittills formeln för förvärvet av Renault Zoe främst köpet av bilen med bilbatteriet i minst 69 euro månadsavgift betalades, men variabel i alla fall som kilometer tillhandahålls årligen och löptid. Denna typ av förvärv Zoe kvarstår, men Nu möjlighet att förvärva batteriet är också generaliserar, anekdotiskt det var en möjlighet som erbjuds användaren från distributionsnät innan.

Således nya Zoe Renault R90 Z.E. 40 kostar 24,625 euro i fråga om livet, 26.425 klar i Intens och 29.225 nivå med den nya Bose, alltid med batteriet på en hyra basis, medan överväger att förvärva Det bör tilläggas att dessa priser ytterligare 7500 euro. Även om batteriet köpa istället för att hyra, Renault skulle ta i slutet av sitt liv, återvinning av densamma. I själva verket, garanti inte varierar, vilket är 8 år eller 160.000 km oavsett formeln inköp av fordon.

I hyres situation kan användaren kräva byte av batteri när den har förlorat 25 procent av sin användbara lagringskapacitet.

Renault övervägs också uppfylla dem som haft några primal Renault Zoe med batteri av 22 kWh kapacitet och vill ändra den nya 41 kWh. I detta fall är förslaget av den franska varumärket utbyte av en för den andra av betalning 3.500 euro Det är bland annat både samma batteri som uppgifter borttagning och återmontering eller återvinning. Räknat för kunder som förvärvat R240 Zoe kostnaden för denna möjlighet kommer att vara 9900 euro.

Men den 22 kWh batteriet inte försvinner från den nya Zoe sortimentet, eftersom det är upprätthåller en version namn Entry som blir ekvivalent med den tidigare R240 Renault Zoe. Pris, naturligtvis, är mindre (standardutrustning liknar den som övervägs inom Life yta) som har den mest kapabla batteri: Det kostar 22,125 euro Om batteriet är hyrd 29,625 euro, är att förvärvade.

Renault Zoe, förberedd för Car Sharing

Inträde (försedd med batteriet 22 kWh) och liv (med 41 kWh) har ett kuvert ekvivalent och bilda den grundläggande Echelon försörjningen. I sin lista över utrustning är webbläsare, automatisk klimatkontroll, farthållare och begränsare, de elektriskt inställbara speglar, stöveln och fjärrstyrning eller ZE Voice vilket gör det möjligt att styra vissa funktioner med rösten. Också alternativ är likartade: Fälgar 16 "(289 euro), förinstallation av larm (fri option) eller och inte en liten detalj, anpassning för användning i samåkning (247 euro), såsom är fallet med Intens versionen. Som kan ge en idé som Zoe väl kan bli fordon till rivaliserande projekt som redan pågår som emov (PSA som partner i Eysa och där Citroën C-Zero används) eller car2go (med elektriska versioner Smart Fortwo).

Renault Zoe 2017Renault Zoe, slutade Bose

den högre efterbehandling av nya Renault Zoe Z.E. 40 är den nya Bose. Förutom en viss färg, kallas gray Rodio (409 euro), har den metallfälgar 16 "svart, en brun läderklädsel och insertioner eller särskiljande instrumentbräda trim, miljö luftare, R-Link skärm, rattar, högtalare, etc. Även mattor eller dörrgolvbrädor Zoe Bose skilja från resten, men mest anmärkningsvärda är den stereo med sju högtalare. Dessutom har det också unik funktionell utrustning, som en ländryggsjustering i förarsätet, upphettas i de två framsätena (med tre temperaturnivåer) trottoarer eller backkamera.

den intensitetsnivå, mellanprodukt i fallet med bär batteriet Zoe andra generationen, Det har elektriskt fällbara yttre backspeglar och aluminiumhjul 16 "gråskaliga. Det finns också vissa förändringar i färgen av plast, krom profiler eller ens en gratis option paket som lägger inslag av blått. När det gäller annan funktionell utrustning till Entry Life summan eller nämnda legering serien, Arkamys ljudutrustning, sensor för att aktivera vindrutetorkarna och lampor, elektriska fönsterhissar bak förutom föraren stiga och falla med en touch eller bakre parkeringssensorer. Dela hjul 17 "(247 euro) i alternativet med Bose och på ett sätt kan närma tillhandahållandet av denna genom att låta kameran bakre parkeringsalternativ (165 euro nu, innan det var standard) eller tredje bakre huvudstöd (41 euro), Bose har som standard.

Det vanligaste alternativet för alla Zoe De är den förlängda mappning för webbläsare R-Link-systemet (99 euro) och metalliska färger, mycket som vissa är specifika.

I intervallet noll utsläpp fortfarande Renault förblir första Renault Zoe Societé, en tvåsitsiga version transformerad för att användas av företag (det har ett lastningsområde som överstiger 800 liter), för tillfället, ändå förblir i batteriet 1,0, de 22 kWh; Dock förväntas att ersätta den i framtiden, eftersom andra Zoe, med 41 kWh.

Du kan också vara intresserad

- Det är Renault Zoe 2017

- Renault Zoe Societé, elbilen företag

- Elbilar kommer att resa 400 km med 12 minuters laddning

- Renault Zoe testar Intensiv, kött stad