Hur mycket kostar underhållet av bästsäljande bilar?

Hur mycket kostar underhållet av bästsäljande bilar?

Det finns en tid som många förare frukta. Besök butiken för att reparera bilen Du kan skapa osäkerhet och rädsla för utbetalning eftersom användaren i allmänhet inte vet priset ... och är vanligtvis inte billigt. Beroende på modell och -Employee eller oberoende verkstad prisskillnader kan bli urusla. En studie av Organisationen för konsumenter och användare (OCU) har analyserat hur mycket det kostar att underhålla och reparera de 28 bäst säljande modeller i Spanien: de första 100.000 kilometer går knappt 1000 euro i en officiell verkstad.

Organisationen av konsumenter och användare (OCU) har genomfört en studie i vilken utgångspunkten är den 28 bilmodeller som säljs i Spanien mer. Mot bakgrund av detta har vi analyserat kostnaderna för underhåll och reparationer som tar hänsyn till aspekter som verkstaden är officiella, kostnaden för arbetskraft eller den tid som behövs för varje process. Så antalet regelbundna behöver du en bil varierar beroende på märke; till exempel, översteg 100.000 kilometer rekommendation varierar från tre till sex verkstadsbesök.

28 bäst säljande bilar i SpanienSjälvklart, det slutliga priset beror på timmar på reparation, arbete och kostnader för delar. Vi måste också komma ihåg att billiga kan bli dyrt: ta verkstaden några low-end bilar kan kosta mer att reparera dyrare. Studien konstaterar att OCU Dacia Duster upprätthålla en 1.5 CRDi kostar mer än någon annan SUV studera; över de första 100.000 kilometer, Dacia bringa nio timmar i verkstaden och BMW 3 Serie 320 D ED, såsom ett par.

Analysen drar slutsatsen att det genomsnittliga priset på alla rekommenderade revideringar av tidigare nämnda avståndet är 978 euro när den använder officiella verkstäder. Den genomsnittliga tiden i varje revision är en timme och tio minuter medan det genomsnittliga priset för en timmes arbete på 69 euro. OCU påminner perfekt att förarna är fria att välja var att underhålla och reparera bilen garantiperiod oavsett märke. Prisskillnaden mellan offentliga och inofficiella verkstäder är stor: välj en av de senare kan vara en stor besparing, inte förgäves När arbetet är i medeltal 36% billigare.

Du kan också vara intresserad

- Vill du ha en ny bil? Innan uppskattar din bil gratis

- Bilen i verkstaden: de dyraste haverier

- Mileuristas färre bilar gå till butiken