Biler til erindring: VW Golf GTI – Mk2 GTI 16V

Volkswagen Mk2 Golf GTI: en legendarisk sportVolkswagen Mk2 Golf GTI: en legendarisk sportVolkswagen Mk2 Golf GTI: en legendarisk sportVolkswagen Mk2 Golf GTI: en legendarisk sport

den Volkswagen Golf GTI Mk2, uden at være en radikal sport, det var behageligt at køre i alle forhold, som daglig bil og et hurtigt tempo ved snoede veje. Det var ikke svært suspension, havde ingen reaktioner, der resulterede vanskelig at kontrollere og ikke krævede bære motoren i et højt tempo. Uden disse karakteristika af de mest ekstreme sportsgrene funktioner, Det forblev hurtigt i sving De var sker hurtigt. en Opel Kadett GSI Han havde bedre ydeevne og Peugeot 309 GTi Det var mere adræt og alligevel, VW Golf GTI var stadig meget appetitvækkende.

Han fik lov til at komme ind en bil bremser og sving, som kunne accelerere forbi spidsen stærk. Alle uden behov for en hård eller tør suspension. En af hemmelighederne ved den første Volkswagen Golf var en mere stive ramme som de plejede at have biler af sin størrelse i 70'erne i anden generation formentlig stadig eksisterede denne fordel.

Volkswagen Golf GTI Mk2den Mk2 Golf GTI han havde skubbe mellemtone og en flot finish af speederen. Derudover Udviklingen var kort, maksimal hastighed var 400 rpm over den nominelle maksimale hastighed. Exchange relationer og ikke gøre bilen mere fart ved enhver hastighed rækkevidde, men i dette tilfælde lov til at bruge den tredje relativt langsomme veje med god acceleration reserve.

Kommer VW Golf GTI 16v

Vel vidende, at der ville være en 16V version med en mere kraftfuld motor mange gjorde vi på det tidspunkt illusioner. En fælles kommentar dengang var: "Hvordan det ville gå en Golf med motor Kadett?". Dette giver en idé om, hvad der manglede golf med hensyn til konkurrencen: mere fremdrift. Vi forstod, at den nye 16-ventilede motor, der ville give klo. Nope.

den Volkswagen GTI 16V havde en mere sporty føler end den oprindelige GTI på grund af sænket kørehøjde 10 mm, forskellige fjedre, støddæmpere og Stabilisering og bedre bremser, med større og bedre ventilation stempler. Det klassiske billede af Golf GTI kurven "løfte ben" (med den indre baghjul i luften) var endda funktion i GTI 16V (selvom sikkert på billederne for at magasiner er tvunget lidt, udhule hvor fotograf pegede). Det vil sige, som sporty, 16V vundet af en højere bane nøjagtighed og smidighed.

den motor, dog var noget skuffende. Udviklingen af ​​den nye leder var et hack. Beslutningen om at holde intakt en forholdsvis snæver blok bestemmes topstykket design. den ventiler er anbragt i "average V ' eftersom optagelse have en hældning på 25 °, men udstødningen var vinkelret på cylinderhovedet ikke er for bred. Forbrændingskammeret er derfor ikke halvkugleformet men er kileformet.

Volkswagen Golf GTIden Resultatet var en af ​​disse motorer 80 udvidet misforståelse, at 16 ventiler ikke kunne være elastisk. Nogle gange kan en langt fra, hvad teoretisk ideelle teknisk kompromis, og det virker. I dette tilfælde var det ikke. den GTI 16v motor er ikke elastisk, ved at overlejre de momentkurver 8 og 16 ventiler, det så end førstnævnte var højere ved lav hastighed. Det af 16v nok forblev til at nå dem, 139 teoretisk CV. Denne mangel på elasticitet i forhold blev opvejet delvist af en færdigudvikling endnu kortere end GTI, selvom i overensstemmelse med ordningen for maksimal motoreffekt. 31,7 km / t i 5., blev den maksimale hastighed næsten skære indsprøjtningssystemet.

Den bilist i dag kan det synes mærkeligt, men så var det ikke. Hvis en bil ikke nåede den maksimale hastighed i den femte af en kasse fem, Det blev sagt at være af "4 + E'. I dag er forholdsvis normal ikke nå maksimum i højere gear. Men GTI motordrivkraft følte manglede, og mange vendte sig stille spørgsmålet: "Hvordan ville gå en Golf 16v til 16v Kadett motor?".

For dem, der søger en sporty præg, tjente 16v meget i forhold til konkurrencen. Det var næsten som adræt som en 309 GTi, men mindre brat. I forhold til Kadett 16, tjente i nøjagtighed kurve input og motor. Escort XR3i eller en Renault 11 Turbo var så langt i dynamiske kvaliteter som de var i pris. Golf koste mindst 50 procent konkurrence. Det bliver bedre og bedre, selv når servostyringen var tilgængelig, mod hvilke der var stadig forbehold, fordi denatureret til en sports (malarkey).

en anden fremragende kvalitet af Golf (Med ventiler, der var) er dens kvalitet. den Interiøret er enkelt, men godt gået og så kunne man stadig se, at Volkswagen har godt arbejde, især når man ser i motorrummet eller hæve bilen til en elevator. Mængden af ​​Golf, der har overlevet og deres aktuelle status er en indikation af, at kvalitet, men vi skal også huske på, at en bil altid er blevet værdsat og som regel har mere pleje end en Ford eller en Renault.