Toyota C-HR vs Audi Q2: Mikä on paras SUV? ¿Hybrid tai bensiiniä?

Vertailu: Toyota C-HR vs Audi Q2Vertailu: Toyota C-HR vs Audi Q2Vertailu: Toyota C-HR vs Audi Q2Vertailu: Toyota C-HR vs Audi Q2

audi Se on onnistunut sijoittamaan Q2 (vuonna Näet linkin kantama ja hinnat) Oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Toisaalta, se on kehon kompaktit mitat (4,19 metriä pituus) ei estä häntä tarjous tilava sisältä, jotta se voi selviytyä sekä malleja B ja C segmentin kompakti segmentin. Toisaalta, se tulee kuohuu SUV-luokan ja samalla tarjota esteettisiä silmiinpistävä ja mahdollisuudet laitteiden arvoinen ylellisin Audi. Se houkuttelee saatat jopa harkita vaihtoehtona enemmän perinteisten mallien yrityksen sisällä, lue Audi A3 tai A1 Sportback.

Mitä Toyota C-HR (in Näet myös linkittää sen valikoima ja hinnat), Se on toimiminen suuri kaupallinen menestys, eikä syyttä. Myös sitoutunut suunnitteluun, vaikka Audi Q2, ja yksimoottoriasennus kanssa, jotka myyvät meidän markkinoilla on hybridityyppistä, jotain, joka antaa sinulle korkea hyötysuhde ja korkea ilo käyttöä. Jos tässä ei olisi tarpeeksi, sisällä hoidosta ei ole mitään kateutta malleja korkeampi sijoitus, koska se tarjoaa erottaa ilmapiiri ja täydellisiä henkilötietoja. Ne ovat täynnä houkuttelevia autoja, jokainen teknisesti mielenkiintoinen, mutta myös hyvin erilaisia. Kaksintaistelu tarjoillaan.

Toyota C-HR vs Audi Q2Toyota C-HR VS Audi Q2: kaksintaistelu moottorit

Q2 alueella, 1,0 TFSI bensiini moottori 115 hv on pääsy askel. Se on tricilíndrico, turboahdettu ja liuotin vastaus huolimatta vaatimaton siirtymä. Se on hyvin eristetty melun ja tärinän, joten se on melko puhdistettu ja, tässä tapauksessa, joka liittyy Automaattinen dual-kytkin S tronic 7-nopeus. Joko manuaalisessa tilassa tai työpaikalta lähtöä automaattisen toiminnan on aivan oikea, nopea ja tasainen. Koska vipu itse voit sopeutua normaaliin ja urheilu tilat tai valikossa valita Eri ajotilaa (mukavuus, auto, dynaaminen ja Individual). Ohjatut kovuus valinnainen jousitus ja ohjaus, kaasuun, ilmastointi ja aktiivinen vakionopeussäädin myös kalibroitu valittuna.

Toyota C-HR on käyttövoimana on sama hybridi järjestelmä Prius, jonka kanssa se jakaa alustan. Ei ole kiinteä vaihde siirto toimii samalla muutos portaattomasti, ja välittömästi kaasuun sähkömoottori 53 kW (72 hp), yhdessä myös nopea vastaus 4-sylinterinen ilmakehän bensiini 98 hv: Totaalisaannot 122 hv. On vain saadaan suurimmaksi osaksi sen korkea ilo käyttää, suurta välittömyyttä jolla meidän vaatimuksia oikea poljin, joka mahdollistaa myös annostelu voimaa millimetriluokan tavalla jopa irtoava tai pysäköinti liikkeitä, joskus niin täyttyvät puhdas sähköinen, joka tarjoaa erittäin varovasti, täydellinen tarkkuus ja ilman tärinää.

PERFORMANCESToyota C-HRAudi 1.0 TFSI Q2 Ultra
ACEL. 0-100 km / h11,66 s11,12 s
ACEL. 0-1000 metriä33,40 s32,98 s
Ohittaminen 80-120 km / h8,56 s7,92 s
Loudness 100 km / h66,0 dB66,6 dB
Loudness 120 km / h69,1 dB68,6 dB
Jarrutus 140 km / h73,3 m67,7 m
paino asteikko1488 kg1391 kg

Nämä samat tilanteissa, joissa C-HR Toyota kehittyy täysin hallintaa ovat ne, jotka voivat hämmentää automaattista kaksinkertainen kytkin, joka ei tarjoa niin paljon valvonta revitty, niin kaupunkialueilla ajo Audi Q2 on vähemmän palkitsevaa. Toisaalta, vaikka se ei kuulosta huono, tricilíndrico Q2 on enemmän kuuntelua alhaisella nopeudella ja lähettää enemmän tärinää, aina käden hyvin siedettävä rajoissa. Kuten korvaus, kyky käsitellä muutosta manuaalinen / peräkkäisellä tavalla tekee voi käsittää useampia ajo tapauksessa etsien suurempi urheilullisuutta, jossa C-HR ratkaistaan ​​B vaihteen, säilyttäen lisää ja sen ajotilaa Eco, normaali ja urheilu, joka pääsee läpi koko valikoita ajotietokoneen.

Toyota C-HR¿Entä kuluttaja? No, kuten aina, täysi taistelu voitti hybridi. Ei siksi, että Audi Q2 viettää paljon kuin se pysyy hyvin kohtuullisella tasolla olevan bensiiniä Maastoauto automaattivaihteistolla, mutta onko se C-HR, niiden perintö Prius, on ylimääräinen. Eikä vain kaupungin, kuten odottaa käyttää joitakin kilometrejä kuin 100% sähköinen, mutta myös tien päällä.

KULUTUSToyota C-HRAudi 1.0 TFSI Q2 Ultra
kulutus kaupunki3,4 l / 100 km7.3 l / 100km
kulutus Highway4,9 l / 100 km6,4 l / 100 km
keskikulutus4,3 l / 100 km6,8 l / 100 km

Miten ne menevät tiellä

Tien päällä, The tehonannon Toyota C-HR on lineaarinen ja se antaa väärän tunteen käynnissä vähemmän kuin se todella toimii, kun Audi, mutta kumpikaan ei ole luoti, on antanut hieman turbo moottorin ja vaihteiston tyyppi luonnetta. Taso alustan, sekä saavuttaa käyttäytyminen, jota ei vika se suurta ajomukavuutta ja merkittävä laadun bacheo.

Audi Q2 on hieman ketterämpi, jossa on herkempi takana massa siirrot ja lisää reaktiivisia pieniä vihjeitä kuristamaan kun olemme käyrän. Osoitteesi, progressiivinen radio, on nopeampi kuin kilpailijansa, mikä on myös melko helppoa. Itse asiassa Toyota C-HR kuuluu myös lyhyt hyötysuhdekäyrä, ylläpitäminen yksinkertainen ja ennustettava reaktioita, mutta ei ilman ketteryyttä tarvittaessa sillä takana Multilink voi tuoda joitakin pyöristys jos tukevat nostamalla jalka pois kaasupolkimelta täysi tuki, holhous ajovakauden. Lyhyesti sanottuna, kaksi autoa runko on jopa olosuhteisiin ja selviytyy kaikkiin tarpeisiin, vaikka suoritustaso on paremmin rento ajo.

Audi Q2Toyota C-HR ja Audi Q2: sisällä

Nyt analysoida Audi Q2 sisustus ja hyvä osaaminen. Ohjaustilasta on täydellinen ansiosta tarkka sääntely selkänojan ja suuri perustamiseen ohjauspylvään ja voi luottaa silmiinpistävää taustavalaistu sisustus korin väriseksi. Toiminnallisesti kumpikaan SUV on tuuletusaukot ja katto kahvoja takaistuimilla. Q2 tarjoaa enemmän taka korkeus, sama leveys ja vähemmän jalkatilaa. Mutta joka tapauksessa merkityksetön toimenpiteitä. hänen runko on kuitenkin paljon pienempi: mittasimme 285 litraa verrattuna 420 Toyota C-HR.

TILAToyota C-HRAudi 1.0 TFSI Q2 Ultra
edessä leveys138 cm139 cm
taka leveys132 cm132 cm
Etukorkeudelle90-96 cm91-97 cm
takapään maavaran90 cm93 cm
jalkatila72 cm71 cm
runko420 litraa285 litraa

Toyota, muuten avautuvat upeat ja ylellinen sisustus. Kojelaudan nahkaverhoilu lisää ripaus luokan sisustus moderni design. Kojelauta on hyvin intuitiivinen. Päinvastoin, valikot ja kosketusnäyttö käsittely vaadi liikaa huomiota. Kaikki istuimet ovat tilavia ja mukavia, vaikka pienehkö takaikkunat on matalampi ja edellä. Se on yleensä enemmän käytännön asia.

Entä laitteet?

Toinen harkitsemisen on käytettävissä laitteet. että Audi Q2 voi löytää joitakin elementtejä, jotka osoittavat suurta hienostuneisuutta, kuten digitaalisia välineenä Virtuaalinen Cockpit, Head-Up Display, selaimen Google Earth tekee reaaliaikaiset liikennetiedot tai karttapäivitys verkossa sekä omena Carplay ja Android Auto. Toyota C-HR ei ole niin "häikäisevä" tässä suhteessa, mutta myös se tarjoaa kaikki voimme kysyä auton viimeinen sukupolvi, turvaominaisuuksia, kuten anturi katve varoitus etutörmäyksessä havaitseminen Takana Cross Traffic, sekä muita ylellisyyksiä, kuten JBL äänijärjestelmä (Bang&Olufsenin Audi), peruutuskameran, mukautuva vakionopeussäädin ja nahkaverhoilu lämmitettävät etuistuimet.

Alennettuun hintaan (JULY 2017)Toyota C-HR (Vuodesta 24750 29000 euroa)Audi 1.0 TFSI Q2 Ultra (alkaen 28950 ja 31675 euroa)

Saatat myös olla kiinnostunut:

Seat Ateca vs. Toyota C-HR, mikä on parempi?

Audi Q2 vs Honda HR-V, mikä on parempi?

Avaimet menestykseen Toyota C-HR