2017 Subaru BRZ: Prisene testing og en sportsbil "billig"

2017 Subaru BRZ: Prisene testing og en sportsbil “billig”

Lys kosmetiske endringer Subaru BRZ 2017, et startpunkt og innstilt til en komplett endringer utstyr definere en av de mest attraktive små sportsmarkedet.

Subaru BRZ er oppdatert

Subaru BRZ er oppdatert

Subaru BRZ er oppdatert

Subaru BRZ er oppdatert

Det har allerede tilbrakt fem år i 2012 Toyota og Subaru terminasen å forsegle sin allianse 2005 med denne unike 2 + 2 coupe, under navnet GT86 for den første og BRZ for den andre. en lettvekts bakhjul med differensialsperre unnfanget for purister søker stor kjøreglede, formidler det mange følelser og derfor konfigurasjonen av rammen som den strøm lov til å utforske sitt potensial uten å være en fullkommen spesialist. Det er, i absolutte termer, rimelige sports, derfor anskaffelseskost, vedlikehold og så han ber sin driver for å få maksimalt utbytte. Derav en kraft forholdsvis inneholdt, med 200 hk, ekstraheres fra en motor med et dreiemoment på 20,9 mkg ved en relativt høy hastighet og meget progressiv respons, eller 17 “hjul 215/45 dekk med tilstrekkelig adhesjon og et forholdsvis progressiv respons til det ytterste. Heldigvis har ingen av dette endret, men selv ikke en massemodell forutbestemt til å bli en “youngtimer ‘som ikke lenger resultere dersom visse deler har blitt forbedret for å holde markedet i full kraft.

den kosmetiske endringer De er ved første øyekast mest oppmerksomhet i Subaru BRZ 2017, med LED hovedlys for alle sine funksjoner, inkludert lys og baklysene. Også de har vært redesignet den paragolpes, den gjellene av forbein, den bakre diffusor og 17 “hjul 10 eiker. På bakluken hviler nå en balanseror større andeler av å øke effektiviteten av luftstrømmen, og genererer flere bakketrykk er gjort aluminium plast i stedet for sin forgjenger.

Subaru BRZ testden inne i Subaru BRZ 2017 ønsker oss velkommen med en multirat sporty utseende, og ikke bare for sin mindre diameter -3 mm-, BRZ logo brodert på ryggen av noe lavere og nye tapicerías- -situados forsetene, instrumentpanelet foran passasjeren trukket i Alcantara eller kapell instrumentering skinn med røde sømmer, som de fleste skjøter til alle elementene i det indre. Men det mest attraktive “gadget” for puristene representerer riktig klokke instrumentering. Dermed, hvis de sentrale reserver til cuentavueltas og venstre speedometers, dette, som en multifunksjonsdisplay, en skjerm TFT 4,2 “ velger informasjon som datamaskin reiser, men også mellom de enkelte parametere, som en indikasjon G-krefter, tegnede kurver kraft og dreiemoment, en trippel meter med informasjon om vanntemperatur, olje og spennings eller kronometer å måle vår rundetid hvis vi bruker den i kretsen.

den Berøringsskjerm 6,2 “midtkonsollen nå har det system “Subaru Star ‘ med mange tilkoblings med smarttelefonen, noe som har ført til ikke tilby valgfri nettleser, som kan gjenskape bestillinger og se vår mobil kart på skjermen.

BRZ, Subaru genuint

i sin genesis, den utforming, både utvendig som interiør, Han falt på Toyota og teknisk utvikling i Subaru. Det ble utlevert AWD symmetrisk standard merkevare, men ikke boxer-motor bensin direkte / indirekte injeksjon; Strøm lysere ved Toyota, selv om prosjektet på slutten endte opp med å jobbe sammen med ingeniører fra begge merkene. Tallene i denne 2.0, som utvikler 200 hk ved 7000 rpm, De ikke variere, men inneholder noen modifikasjoner veivaksel, ventiler og behandling av sylinderforinger. Endres litt forbedre både respons og holdbarhet, som forgjengeren og holdt reglene i Euro 6. En propell utslippstillatelser meget lavt tyngdepunkt, med dens masse bare 46 cm jord.

i Subaru BRZ 2016 chassis fant mest bemerkelsesverdige endringene. Det opprettholder den samme struktur suspensjon uavhengig med McPherson foran og multilink bak, men har forsterkede ankere dempe å øke vridningsstivhet. Med en demping reaksjon litt fastere, som bevis på isete og snødekte kretser har ikke funnet det å anta et tap av komfort, som fortsetter signert av Showa. Men den mest praktiske for brukeren er ankomsten av en stabilitetskontroll med nye funksjoner, erstatte mellom, som faller mellom normal og helt frakoblet, tidligere kalt Sport og nå Spor, med fire nivåer av intervensjon. I sportsmodus kan kryss uten å gå konkurs store, noe som resulterer i en høy grad av moro med forsikring om at systemet er der latent i tilfelle du gjør en feil og situasjonen vi er ute av hånden ga ingen vi har vært altfor optimistisk.

Subaru BRZIngen endringer i retning, Rask og nøyaktig, bremser eller endring, med en 6-trinns manuell girkasse, også raskt og nøyaktig, med ruter relativt kort håndtak eller dreiemomentomformer automatisk med samme antall tannhjul kreves en utlegget på 1500 euro vinnende komfort, men taper effektivitet.

For mange er den beste nyheten som ikke bare ikke heve pris, men den nåværende kampanje slipp i 1250 euro for manuell girkasse versjoner og 1750 for automatisk. Priser på deres tilgang trinnet kan du ligge under 3,340 euro Toyota GT86, for øyeblikket ikke offisielt annonsert noen rabatt.

Prisene Subaru BRZ 2017

Subaru BRZ 2.0 Sport: 29.650 €

Subaru BRZ 2,0 Executive: 31,150 €

Subaru BRZ 6AT 2.0 Executive: 32,650 €

Du kan også være interessert

2017 Toyota GT86

Subaru BRZ TS, bare til Japan

Sammenligning Mazda MX-5, Nissan 370Z Nismo og Toyota GT86

Adblock
detector